• شنبه / ۶ شهریور ۱۳۸۹ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 8906-01687
  • خبرنگار : 71219

رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري: 193 نفر از 469 نفر كارمند پژوهشگاه به اصفهان و شيراز رفته‌اند پرداخت وام به كارمندان منتقل‌شده عقب افتاده است

رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري:
193 نفر از 469 نفر كارمند پژوهشگاه به اصفهان و شيراز رفته‌اند
پرداخت وام به كارمندان منتقل‌شده عقب افتاده است

حدود يك‌ماه از آغاز طرح خروج كارمندان پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور از پايتخت مي‌گذرد. در اين مدت، برخي كارمندان پژوهشگاه به شيراز منتقل شدند و با وجود اين‌كه قرار بود آن‌ها با مهاجرت از مركز كشور، شرايط بهتري پيدا كنند، ولي هنوز با مشكلاتي روبه‌رو هستند. در پي‌گيري اين موضوع، خبرنگار ايسنا در استان فارس با كارمندان منتقل‌شده گفت‌وگو و رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره‌ي مشكلات اين كارمندان، توضيح‌هايي را ارائه كرد.

خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در استان فارس گزارش داد كه تعدادي از كارمندان پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كه حدود يك‌ماه پيش به شيراز و ارگ كريم‌خاني منتقل شدند، بيان كردند: تعداد كاركنان اين بخش حدود 500 نفر بود كه فقط 100 نفر از آن‌ها كه بيش‌تر، نيروهاي قراردادي هستند، با وعده‌هايي كه داده شد، به شيراز آمدند؛ اما با گذشت بيش از يك‌ماه از جابه‌جايي، هنوز در محل كار خود مستقر نشده‌اند.

اين كارمندان هم‌چنين گفتند كه آن‌ها از زمان انتقال به شيراز، مكان ثابتي براي كار و مكاني مطمئن براي آسايش نداشته‌اند و حتا برخي از آن‌ها حاضرند، نيمي از حقوق پيشين را بگيرند و به تهران بازگردند.

اين افراد درباره‌ي وام‌هايي كه پرداخت آن‌ها به كارمندان انتقال‌يافته وعده داده شده بود، اظهار كردند: وعده‌هاي اوليه فراموش شده است. اكنون فقط قول هشت‌ميليون تومان وام را داده‌اند كه پنج‌ميليون تومان آن جعاله و سه‌ميليون تومان وام خريد كالاست. آن هم با سود 5 / 14 درصد كه البته همين هم با اما و اگر است.

يكي از كارمندان نيز با انتقاد از بحث‌هايي كه درباره‌ي افزايش 400هزار توماني حقوق مطرح شد، گفت: به ما اعلام كرده‌اند، 120 ساعت متغير به شما اضافه‌كار مي‌دهيم. اگر اين مقدار ساعت به ما تعلق گيرد، 180هزار تومان مي‌شود و تا 400هزار تومان فاصله‌ي زيادي دارد؛ اما مسأله اين‌جا است كه اين 120 ساعت اضافه‌كار خيلي مطمئن نيست و ممكن است حذف شود.

سخت بودن زندگي براي كارمندان متأهل و مجرد در هتل، جابه‌جايي از هتل به مسافرخانه، دوري از خانواده، پرداخت شبانه 30هزار تومان براي هر فرزند همراه كارمندان، رفت‌وآمدها بين دو شهر تهران و شيراز با اتوبوس، ترديد درباره‌ي استقرار بخش اداري سازمان در مجموعه‌ي تاريخي و ثبت‌شده‌ي ارگ كريم‌خاني و حضور كم‌رنگ اعضاي هيأت علمي پژوهشگاه سازمان در شيراز كه سبب از بين رفتن رسميت آن مي‌شود، از جمله مسائلي هستند كه كارمندان منتقل‌شده به استان فارس به آن‌ها اشاره كردند.

رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اين زمينه توضيح‌هايي را درباره‌ي آن‌چه در اين مدت رخ داده است و تعداد كارمندان انتقال‌يافته، به خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ارائه كرد.

از 469 نفر كارمند پژوهشگاه، 193 نفر به اصفهان و شيراز رفته‌اند

احمد خوشنويس ابتدا گفت: در پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري 469 پرسنل فعاليت مي‌كردند كه از اين تعداد، بايد 121 نفر در قالب پژوهشكده‌ي هنرهاي سنتي به اصفهان و 348 نفر نيز به شيراز مي‌رفتند. از ميان كارمنداني كه بايد به اصفهان منتقل مي‌شدند، فقط 53 نفر حاضر شدند به اين شهر بروند و فعاليت هنري ـ سنتي خود را در آن‌جا ادامه دهند. 49 نفر ديگر به دلايل گوناگون مانند اتخاذ تصميم دوركاري، انتقال به بخشي ديگر، بازخريد يا بازنشستگي پيش از موعد، كنار رفتند و 19 نفر نيز هيچ مراجعه‌اي نكرده‌ و بلاتكليف‌اند، البته اين افراد مشمول قانون تخلف‌هاي اداري مي‌شوند.

وي بيان كرد: از 348 نفري كه بايد به شيراز مي‌آمدند كه به‌طور كلي شامل سه پژوهشكده‌ي «گردشگري»، «مردم‌شناسي ـ زبان» و «باستان‌شناسي، حفاظت از آثار و اشيا» و نيز كارمندان اداري ـ مالي مي‌شوند، 140 نفر به شيراز آمده‌اند و براي 178 نفر عدم حضور با عنوان دوركاري، بازنشستگي و بازخريد گزارش شده است و 30 نفر نيز بلاتكليف هستند.

قانون «دوركاري» شامل اعضاي هيأت علمي پژوهشگاه نمي‌شود

رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اظهار كرد: پژوهشگاه 80 نفر عضو هيأت علمي دارد كه 40 نفر آن‌ها از تهران انتقال يافته‌اند و تعدادي نيز براي دوركاري اقدام كرده بودند؛ اما براساس آيين‌نامه‌ي قانون دوركاري مشخص شد كه اعضاي هيأت علمي نمي‌توانند دوركاري بگيرند و بايد در پژوهشگاه حضور داشته باشند. بنابراين به 20 نفري كه تقاضاي دوركاري كرده بودند، ابلاغ شد كه بايد به شيراز بيايند. حدود پنج نفر از اين اعضا، تقاضاي بازنشستگي پيش از موعد داشتند و حدود 15 نفر نيز اصلا مراجعه نكرده‌اند.

شايد من هم از مسائل راضي نباشم، ولي بايد شرايط را درك كرد

خوشنويس در ادامه‌ي اين گفت‌وگو درباره‌ي برخي گلايه‌هاي كارمندان پژوهشگاه نسبت به وضعيت استقرار در هتل، اجبار به خروج از هتل در ابتداي روز و وعده‌هاي داده‌شده درباره‌ي وام و حقوق، توضيح داد: افراد پژوهشكده‌ها به‌مدت 20 روز در هتل‌ هما در شيراز بدون اين‌كه مبلغي پرداخت كنند، مهمان پژوهشگاه بودند، مگر اين‌كه خودشان همراه داشتند كه در اين صورت بايد نصف هزينه را پرداخت مي‌كردند. به‌جز اين مورد،‌ تمام شرايط براي همه‌ي افراد در هتل يكسان است. البته من هم شايد از خيلي مسائل رضايت نداشته باشم، ولي در اين موقعيت بايد شرايط را درك كرد.

او بيان كرد: وقتي كارمندان روزهاي مرخصي خود را سپري مي‌كردند، گروه ستادي زحمت بسياري كشيد و تعداد زيادي از وسائل از جمله ميز و صندلي‌ها به شيراز آورده شدند؛ ولي كارمندان نيامدند، يعني از ميان 348 نفر حدود 200 نفر نيامدند، درحالي‌كه به اين تعداد تجهيزات و صندلي آورده شده است، زيرا ما از ابتدا نمي‌دانستيم كه چه كساني مي‌آيند و چه كساني نمي‌آيند. علاوه بر اين مسائل، برخي دوستان تصور مي‌كردند، وقتي به شيراز مي‌آيند، همه‌چيز براي كارشان آماده است، ولي توضيح داديم كه ميز و صندلي و وسائل مورد نيازشان را تحويل مي‌دهيم، ولي باز كردن آن‌ها برعهده‌ي خودشان است.

وي ادامه داد: مورد ديگري كه وجود دارد، اين است كه برخي كارمندان با توجه به ماه رمضان و كم شدن ساعت كاري، شيطنت مي‌كردند و به محل كار خود نمي‌رفتند و در هتل مي‌چرخيدند. درحالي‌كه درست نيست اعضاي هيأت علمي و كارشناسان اين‌گونه در هتل بچرخند. البته متوجه شديم، بسياري از اين دوستاني كه در هتل مي‌چرخند، جزو 140 نفري كه انتقال يافته‌اند، نيستند، بلكه جزو نيروهايي هستند كه بلاتكليف‌اند، يا حضور نداشتن آن‌ها گزارش شده است. به همين دليل مجبور شديم، با اين افراد صحبت كنيم تا اگر نيروي پژوهشگاه هستند، به محل كار خود بروند و اگر هم نيستند، هتل را ترك كنند.

انتقال از هتل‌ هما به مهمان‌سراي جهان‌گردي براي كاهش هزينه‌ها

خوشنويس در ادامه اظهار كرد: پس از 20 روز اقامت در هتل، براي 10 روز سوم قصد داريم، كاركنان را به مهمان‌سراي جهان‌گردي ببريم. به اين ترتيب، هزينه‌هاي ما نصف مي‌شود. اين مهمان‌سرا استاندارد‌هاي جهان‌گردي را دارد و حتا برخي كارمندان تمايل دارند، به جاي اجاره‌ي خانه، در آن‌جا اسكان يابند.

پرداخت وام به كارمندان توسط بانك عقب افتاده است

رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره‌ي وام‌هايي كه قرار بود به كارمندان انتقالي داده شود، گفت: در اين‌باره مشكلي وجود دارد، مبني بر اين‌كه بانك وام نيروهاي قرار‌دادي را تأييد نمي‌كند و مي‌گويد نيروهاي رسمي بايد آن‌ها (نيروهاي قراردادي) را تأييد كنند؛ اما تعداد نيرو‌هاي رسمي در پژوهشگاه زياد نيست. بنابراين درخواست كرديم تا بانك قبول كند، نيرو‌هاي قرار‌دادي به‌صورت ضرب‌دري يكديگر را تأييد كنند تا به اين ترتيب، اطمينان بيش‌تر شود؛ ولي اين را نيز بانك ملي شيراز قبول نكرد و در نتيجه، پرداخت وام عقب افتاده است. با اين حال، از طريق جريان‌هاي مختلف در حال تلاش براي تأييد وام نيرو‌هاي قراردادي هستيم.

وي درباره‌ي افزايش حقوق و اين‌كه طبق گفته‌ي كارمندان منتقل‌شده به شيراز، حقوق آن‌ها افزايش نيافته است، بيان كرد: قرار است اصلاحيه‌اي براي حقوق زده شود و براساس آن، حقوق‌ها پرداخت خواهند شد. البته به كارمندان 600هزار تومان پاداش داده شده است.

استقرار دو پژوهشكده در ارگ كريم‌خاني و پژوهشكده‌ي باستان‌شناسي در تخت جمشيد

خوشنويس با اشاره به اين‌كه پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بيش‌ترين نيروي اعزامي از تهران را داشت و نيروهاي معاونت صنايع دستي و حفظ و احيا يك‌چهارم تعداد كاركنان پژوهشگاه نيز نمي‌شدند، گفت: ابتدا پژوهشگاه سه ساختمان داشت، ولي با توجه به تعداد كاركنان، ساختمان‌هايي كه در شيراز به ما داده شد، كفايت نمي‌كرد تا همه در يك‌جا تجميع شوند. متأسفانه كتابخانه‌ي اسناد شيراز نيز نتوانست موافقت كند كه جاي كافي در اختيار ما قرار دهد. به همين دليل، كتابخانه را به پژوهشگاه بازگردانديم كه فضاي زيادي را در داخل ساختمان اشغال كرد. علاوه بر اين، يك ساختمان ستادي در شيراز داريم كه بخش‌هاي اداري ـ مالي و دفتر‌ برنامه در آن‌جا مستقرند. يك ساختمان هم كه بيش‌تر بخش‌هاي اصلي پژوهشگاه مانند دفتر اصلي پژوهشكده‌ي «باستان‌شناسي، حفاظت از آثار و اشيا» در آن است، در بلوار گلستان شيراز قرار دارد.

او ادامه داد: پژوهشكده‌هاي گردشگري و مردم‌شناسي و زبان در ارگ كريم‌خاني شيراز مستقر شده‌اند. پيش از اين، در آن‌ها بخش‌هاي مديريتي بوده و كار اين پژوهشكده‌ها نيز در ارتباط با مردم است. هم‌چنين پژوهشكده‌ي باستان‌شناسي در محل بنياد پژوهشي پارسه ـ پاساردگاد مستقر شده و كاركنان بنياد به ساختماني در همان نزديكي كه براي پذيرايي استفاده مي‌شده است، رفته‌اند.

وي با بيان اين‌كه اكنون كاركنان پژوهشكده‌ي باستان‌شناسي از طريق اينترنت براي درخواست مجوزها اقدام مي‌كنند، اظهار كرد: ما تلاش كرديم، افراد پژوهشكده‌ي باستان‌شناسي را كه از اعضاي هيأت علمي و در كاوش‌ها داراي رأي و نظر هستند، در نزديك‌ترين موقعيت به سايت تخت جمشيد مستقر كنيم.

او هم‌چنين گفت: تعداد زيادي دستگاه و تجهيزات در پژوهشگاه وجود دارد كه بايد به آرامي منتقل شوند. اين پروسه اكنون در حال اجرا است، البته بايد براي اين تجهيزات در داخل ساختمان جديد، فضايي آماده شود؛ ولي متأسفانه برخي كه نمي‌خواهند حقيقت را بشناسند، تصور مي‌كنند، پس از اين مدت هنوز نتوانسته‌ايم مستقر شويم، درحالي‌كه پروسه‌ي جابه‌جايي اين تجهيزات اين‌گونه نيست كه سريع جابه‌جايي انجام شود. در واقع، در پژوهشكده‌ي مردم‌شناسي، گردشگري، باستان‌شناسي و ابنيه و بافت مشكلي وجود ندارد، ولي براي استقرار تجهيزات مربوط به پژوهشكده‌ي حفاظت احتمالا چهار يا پنج‌ماه زمان نياز است.

خوشنويس اضافه كرد: كتابخانه‌ي اسناد نيز جابه‌جا شده است و اسناد در حال بارگيري هستند. اين كار با يكسري كانكس‌هاي بسيار دقيق و اسكورت انجام مي‌شود. كتاب‌هاي كتابخانه نيز به شيراز منتقل شده و در حال طبقه‌بندي براي جاگذاري‌اند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha