يك فعال گردشگري در روستاي مصر: مسؤولان با توجه به ظرفيت مصر براي مراكز خدماتي آن مجوز صادر كنند گاهي برخي مسؤولان عامل تخريب مناطق طبيعياند
يك فعال گردشگري در روستاي مصر گفت: مسؤولان، روستاي مصر را در كوير مركزي ايران، مديريت و طبق ظرفيت موجود براي واحدهاي خدماتي و پذيرايي آن مجوز صادر كنند.
هاشم طباطبايي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به فعاليت خودجوش برخي افراد در اين منطقه با هدف ارائهي خدمات پذيرايي و اسكان به گردشگران، اظهار كرد: اين افراد حتما بايد اطلاعات درستي از اين كار داشته باشند و با گردشگران درست برخورد كنند، چون لغزش كوچك آنها در كار موجب ميشود گردشگران يا خدماتدهندگان مجاز در اين منطقه دلسرد شوند.
وي بيان كرد: معمولا افرادي كه كوير مركزي را براي سفر انتخاب ميكنند، حتما با شناخت و دريافت اطلاعات اين كار را كردهاند و با گردشگران معمولي ديگر تفاوت ميكنند. بنابراين بايد به نوع خدماتي كه به اين افراد داده ميشود، بيشتر توجه شود.
او با تأكيد بر اينكه اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان بايد براي دادن مجوز به متقاضيان ايجاد مراكز خدماتي در روستاي مصر حتما ظرفيت منطقه را در نظر بگيرد، افزود: مثلا اگر مصر 200 نفر جمعيت دارد، نميتوان 200 اقامتگاه نيز ايجاد كرد، چون اين كار مشكلاتي را بهوجود ميآورد.
طباطبايي ادامه داد: فعاليت خودجوش و خارج از نظارت اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان توسط برخي افراد اين منطقه، علاوه بر اينكه خسارتهايي را به مردم منطقه وارد كرده، به صرف هزينههاي اضافي براي بهسازي فضاهايي غيراستاندارد منجر شده است.
به اعتقاد او، اگر از همان ابتدا كه افرادي در بخش خدماترساني گردشگري به فعاليت مشغول شدند، نظم و برنامهاي وجود داشت، گردشگران نيز كمتر با مشكل مواجه ميشدند و خسارتهاي واردشده به خدماتدهندگان كمتر بود.
اين فعال گردشگري بيان كرد: بايد اين منطقه را براي نسلهاي آينده حفظ كرد. هدف ما نبايد فقط كسب درآمد براي 10سال آينده باشد. در ايران، مناطق زيبايي وجود دارد كه بر اثر بيتوجهي، به محل انباشت زباله تبديل شدهاند و نتيجهي آن، حذف اين مناطق از فهرست مقاصد سفر گردشگران بوده است. ما نميخواهيم روستاي مصر هم به اين سرنوشت دچار شود. بنابراين بايد قوانيني را براي حفاظت از آن در نظر بگيريم.
وي اظهار كرد: در گذشته، قوانيني را براي روستاي خود تعيين كرده بوديم، با اين مضمون كه اگر كسي قصد سفر به اين منطقه را داشت، حتما با اجازه و اطلاع قبلي بايد وارد ميشد، چون بسياري از مردم با ناآگاهي به مصر سفر ميكنند و گاهي اين ناآگاهي موجب ميشود، مردم از زمينهاي كشاورزي بهعنوان زمين فوتبال استفاده كنند. در واقع، ما با اين قانون قصد كنترل گردشگران را داشتيم.
طباطبايي ادامه داد: وقتي ميخواستيم به مسافران كيسهي زباله بدهيم، آنها ناراحت ميشدند. براي همين از مسؤولان منطقه خواستيم، مديريت روستا را عهدهدار شوند؛ اما آنها گفتند كه برنامههاي خود را در اين حوزه پيگيري ميكنند. جالب آنكه گاهي برخي مسؤولان خود عامل تخريب مناطق طبيعي هستند.
اين فعال گردشگري گفت: سفر برخي مسؤولان با تعداد زيادي خودرو به اين منطقه، تخريبهايي را ايجاد ميكند. گاهي نيز اين آسيبها به گونههاي گياهي باارزش اين منطقهي كويري وارد ميشود و ما دائم بايد زبالههاي آنها را كه از خودروهاي خود به بيرون پرتاب ميكنند، جمع كنيم تا بتوانيم مصر را از آسيب در امان نگه داريم.
او همچنين با گلهمندي از برخي گردشگران كه آداب سفر به مناطق طبيعي را رعايت نميكنند، اظهار كرد: برخي گردشگران كه به اين منطقه سفر ميكنند تا زماني كه خارج شوند فقط زباله ميريزند، اين رفتار براي مردم منطقه كه براي حفاظت از اين روستا بسيار تلاش ميكنند، واقعا آزاردهنده است.
اين فعال گردشگري در ادامه، به سفر گروهي از پزشكان و افراد تحصيلكرده به روستاي فرحزاد مصر اشاره كرد و توضيح داد: اتوبوس اين گروه در نزديكي روستا توقف كرد. پيش از پياده شدن مسافران، به آنها دادن كيسههاي زباله را پيشنهاد كردم؛ ولي آنها گفتند كيسهي زباله دارند، در حالي كه اينطور نبود. هنگام خروج از منطقه در تمام نقاطي كه افراد اين گروه توقف كرده بودند، انبوهي از زباله وجود داشت. هنگام بازگشت به آنها گفتم كه «بهعنوان روستازاده دوست داشتم از شما افراد تحصيلكرده نكتهاي بياموزم؛ اما نهتنها درسي نداديد، بلكه زبالههاي خود را هم رها كرديد». بيان اين مسأله، برخي را ناراحت كرد و برخي ديگر هم خواستند كه برگردند و منطقه را پاكيزه كنند. در حالي كه ما از آنها خواسته بوديم زبالههاي خود را در كيسههايي كه ميدهيم جمع كنند؛ ولي اين موضوع اصلا براي آنها اهميت نداشت.
طباطبايي تأكيد كرد: حفاظت از روستاي مصر به توجه جدي مسؤولان و گردشگران و همياري مردمي كه به دادن خدمات در اين منطقه تمايل پيدا كردهاند، نياز دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات