طرح آزمايشي هدفمند سازي يارانهها بايد قبل از تصويب قانون اجرا ميشد تا عوارض و موانع پيش رو را مشخص ميكرد.
دكتر كاوه سرمست ـ كارشناس اقتصادي ـ در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه طرح آزمايشي هدفمند سازي دير صورت گرفت اظهار كرد: ابتدا در تصويب قانون هدفمندسازي يارانهها ميبايست طرح آزمايشي را انجام ميداديم و بعد قانون را تصويب ميكرديم ولي با انجام بالعكس اين موضوع دچار اشتباه شديم و چه بسا با مشخص شدن عوارض حاصل از اجراي طرح آزمايشي، ميتوانستيم در مرحله اجراي قانون موانع را خيلي راحتتر برطرف كنيم.
وي ادامه داد: علاوه بر اين كه بحث يارانهها مبتني بر اقتصاد اجتماعي و توزيع مجدد درآمدها به قشرهايي از جامعه است، سياستهاي كلان اقتصادي هم كمي دچار تحول خواهد شد.
اين كارشناس اقتصادي در خصوص قطعنامههاي صادره عليه ايران و تبعات آن عنوان كرد: در قبال اين تحريمها مقاومت خواهيم كرد ولي اين موضوع در مباحث اقتصادي بي تاثير نخواهد بود.
سرسمت ابراز كرد: فرايند با عظمتي همچون هدفمندسازي يارانهها كه سرنوشت تك تك افراد جامعه را دستخوش تغييرات ميكند بايد از سوي رسانهها شفافسازي شود و در كل بايد گفت اگر قرار است اين قانون به نفع مردم تمام شود پس بهتر است كه خود مردم هم مشكلات و موانع رودروي اجراي اين قانون را بدانند تا شايد بتوانند راهكارهاي مفيدي را پيشنهاد كنند.
او در خصوص پيشنهاد پرداخت يارانه نقدي تصريح كرد: پرداخت يارانهها در هيچ كجاي دنيا اين كره خاكي به صورت نقدي نيست و عموما يارانهها به صورت غير مستقيم پرداخت ميشوند، آن هم براي تاثيراتي خاص نه براي افزايش قدرت پرداختي مستقيم مردم، اين كار به دو دليل انجام نگيرد بهتر است اول اينكه آنچنان مشكل گشا نيست و ديگر اين كه گستردگي اين موضوع است و نميشود به ميليونها انسان پول نقدي داد در كل بايد گفت كه پرداخت نقدي يارانهها چندان روال منظمي نخواهد بود.
وي عنوان كرد: يارانه به صورت غير مستقيم به دنبال تامين يك سياست خاص اقتصادي است مثلا كاهش هزينهها در بخشي از جامعه ولي پرداخت نقدي يارانهها به عموم مردم ايران از سياست خاصي تبعيت نميكند.
انتهاي پيام
نظرات