مراسم توديع و معارفهي معاون امور فرهنگي و معارفهي قائممقام امور شعر و ادب وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي امروز (دوشنبه، هفتم تيرماه) در محل اين وزارتخانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش فرهنگ و ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - در سخناني در اين مراسم، علت برگزاري همزمان چند توديع و معارفه و همچنين مراسم يادبود شهداي هفتم تير و رحلت حضرت زينب (س) را به منظور جلوگيري از اتلاف وقت و صرفهجويي عنوان و تأكيد كرد: با توجه به اينكه سال، سال كار و مجاهدت است، ضرورت داشت كه وقت مديران و كاركنان براي برگزاري چند مراسم تلف نشود.
حسيني با استناد به سخنان حضرت علي (ع)، وظيفهي كارگزاران نظام جمهوري اسلامي ايران را انجام دقيق و سريع مسؤوليتها عنوان و تأكيد كرد: مسؤولان نظام بايد با جديت وظايفشان را انجام دهند و اين هيجانات و تبليغاتي كه از سوي معاندين صورت ميگيرد، نبايد در روحيهي آنها تأثيري ايجاد كند.
وزير ارشاد با تقدير از پرويز كرمي (مدير كل پيشين روابط عمومي و امور بينالملل) و محسن پرويز (معاون فرهنگي پيشين خود)، از تلاشهاي صورتگرفته توسط معاونت فرهنگي در حوزهي آييننامهي ضوابط چاپ و نشر كتاب و همچنين برگزاري نمايشگاه كتاب تهران و نمايشگاههاي استاني و ديگر كارهاي صورتگرفته طي مدت مديريت محسن پرويز تشكر كرد.
حسيني در معرفي بهمن دري اخوي، از او به عنوان فردي فرهنگي، جريانشناس، نويسندهشناس و كتابشناس ياد كرد و گفت: هنگامي كه نام يك نويسنده را مطرح ميكنيم، جناب دري همهي مشخصات اين فرد را در دست دارد و اين مسأله براي يك مدير فرهنگي اهميت دارد و نميشود ما سادهلوح و خوشبين باشيم.
او افزود: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد تصديگري نداريم و با يارانههايي كه در اختيار داريم، بايد جريانهاي لازم فرهنگي، ادبي را سامان دهيم و همچنين ضرورت دارد، مواد و مصالح براي بحث و بررسي مباحث حوزهي كتاب را آماده كنيم تا در كارگروه كتاب حلوفصل شود.
همچنين يحيي طالبيان - قائممقام شعر و مسؤول حوزهي رياست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - از سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - به عنوان دوست قديمي ياد كرد و با طرح ديدگاههايش دربارهي اهميت شعر، بر اين نكته تأكيد كرد كه راز ماندگاري شاعراني چون حافظ، سعدي و مولانا، تأكيد بر آموزههاي ديني و وحياني بوده است.
قائممقام شعر از اينكه با تصميم رييسجمهور و همت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با ايجاد سمت قائممقام شعر به اين حوزه توجه بيشتري شده است، قدرداني كرد و در تشريح برنامههايش در اين حوزه گفت: تجميع و سامان دادن به نهادهاي موازي در حوزهي شعر و ادب، ارتباط تنگاتنگ نزديك با كانونها و محافل ادبي و شعري و برگزاري همايشهاي علمي با كيفيتي بالا در حوزهي شناخت و بررسي آثار بزرگان ادب فارسي از جمله برنامههايي است كه ما در اين حوزه دنبال خواهيم كرد.
او متذكر شد: به اعتقاد من، همهي ايرانيها شاعرمسلكاند. از بين ميليونها شعري كه در تاريخ ادبيات فارسي نگاشته شده، معدود آثاري فاخر و ماندگارند و از اينرو معتقدم بايد در جهت توليد و ترويج آثار فاخر و همچنين نقد و بررسي و بزرگداشت اركان شعر و ادب فارسي اهتمام ويژه به خرج داد.
طالبيان تعامل با محافل بينالمللي شاعران مسلمان و غيرمسلمان و همچنين حمايتهاي مادي و معنوي از آثار فاخر و شاعران برجستهي معاصر و حمايت از چاپ آثار ارزشمند را از ديگر برنامههاي خود در سمت قائممقام شعر عنوان كرد.
يحيي طالبيان كه همزمان با سمت قائممقامي شعر در سمت حوزهي رياستي وزارت ارشاد هم حكم مأموريت دريافت كرده است، دربارهي فعاليت در اين حوزه نيز سخن گفت و از مدير پيشين حوزهي رياستي - هاشم داداشپور - تشكر كرد.
به گزارش ايسنا، محسن پرويز - معاون فرهنگي پيشين وزير ارشاد - نيز گفت، از خواندن متني كه مدتها پيش براي مراسم توديعش آماده كرده، پرهيز ميكند و در توضيحي تأكيد كرد كه نميخواهد با خواندن آن متن براي مديريت جديد معاونت فرهنگي حاشيهاي را رقم بزند.
پرويز در پايان ابراز اميدواري كرد كه بهمن دري اخوي - معاون فرهنگي جديد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - ادامهي كارهاي مثبت گذشته را دنبال و نقاط ضعف را نيز برطرف كند.
بهمن دري اخوي - معاون فرهنگي جديد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - هم با مروري بر مقطع پيروزي انقلاب اسلامي و رفتار حضرت امام خميني (ره) در ايجاد نهادهاي فرهنگي متناسب با انقلاب اسلامي و حفظ نهادهايي كه پيش از انقلاب فعاليت ميكردند، مدل فعاليتي خود را در اين دورهي مديريت، با تأسي از الگوهاي مديريتي حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري دانست.
او در ادامه به تجارب مديريتياش در حوزهي فرهنگ اشاره كرد و گفت كه اين تجارب بيش از يك ربع قرن عمر دارد و در عرصههاي فرهنگي، آزمون و خطاهاي زيادي را داشته و حالا تصميم دارد عصارهي آن تجارب را در اين حوزه به كار بگيرد.
معاون جديد فرهنگي وزرارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تأكيد بر روحيهي جهادي در انجام فعاليتهاي فرهنگي متذكر شد، شديدا از بوروكراسي و تكنوكراسي در مديريت فرهنگياش پرهيز ميكند.
او در ادامه در تشريح برنامههايش از ارتقاي كيفي معاونت فرهنگي به عنوان اولويتهاي فعاليتش ياد كرد و گفت: به همين منظور تصميم داريم منشور مطالبات فرهنگي را تبيين و تدوين كنيم تا فردا بتوانيم پاسخگو باشيم.
دري محور منشور مطالبات فرهنگي را رهنمودهاي مقام معظم رهبري در حوزهي فرهنگ دانست و اظهار كرد: از جملهي اين محورها، آسيبشناسي انقلاب اسلامي، رفع كمكاري در ارائهي مباني فكري انقلاب اسلامي، تلاش براي برطرف كردن خلأهاي ادبيات داستاني انقلاب اسلامي و دفاع مقدس و همچنين برطرف كردن خلأهاي جدي در حوزهي نقد و نقادي و مراقبت از حوزهي نشر است.
معاون فرهنگي جديد وزير ارشاد با تشكر ويژه از اعتماد رييسجمهور به خودش، از حسن نيت و اعتماد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي سپاسگزاري كرد.
در اين مراسم، همچنين پرويز كرمي - مدير كل روابط عمومي و امور بينالملل - كه اخيرا به سمت معاون فرهنگي سازمان ملي جوانان منصوب شده است و هاشم داداشپور - مدير پيشين حوزهي رياستي - توديع شدند. محمدعلي منفرد نيز به عنوان مديركل روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و محمدعلي آذرشب به عنوان مدير امور بينالملل اين وزارتخانه معرفي شدند. مجتبي سلطاني هم به عنوان مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور جوانان معرفي شد كه پيشتر اين مسؤوليت را ميثم نيلي برعهده داشت.
انتهاي پيام
نظرات