يك راهنماي عربزبان: مشكل امنيت نداريم فقط ايران را خوب معرفي نكردهايم
يك راهنماي عربزبان گفت: عربها ذهنيت بدي از ايران دارند و ما در اين كشورها معضل تبليغ داريم. بنابراين كمتر كسي از اين جوامع، ايران و مردم آن را ميشناسد.
شاهرخ پورقاسم، يكي از معدود راهنمايان تورهاي عربزبان در كشور كه علاوه بر اين كار بهعنوان مدرس و مترجم عربي نيز فعاليت ميكند، در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي وضعيت ورود گردشگران از كشورهاي عربي به ايران و فعاليتهاي صورتگرفته با هدف تبديل كردن ايران به مقصدي براي اين گردشگران، اظهار كرد: عربهايي كه به ايران سفر ميكنند، چند دستهاند؛ گروهي كه بدون مراجعه به آژانس و ثبت نام در تور به ايران سفر ميكنند و ترجيح ميدهند، خود بهطور مستقيم با بخشهاي خدماتي ارتباط برقرار كنند، اصولا اين افراد جزو گردشگران مذهبي بهشمار ميآيند و معمولا هزينهي زيادي نميكنند.
وي ادامه داد: گروه ديگر از گردشگران عرب، آنهايي هستند كه به قصد استفاده از ظرفيتهايي كه در كشور خود ندارند، مانند طبيعت، ايران را براي سفر انتخاب ميكنند كه شكارچيها معمولا جزو اين دسته از گردشگران بهشمار ميآيند.
او با بيان اينكه ايران در كشورهاي عربي تبليغ جدي با هدف معرفي ظرفيتها و امكانات خود ندارد، بنابراين گردشگران زيادي را از كشورهاي عربي جذب نكرده است، گفت: معمولا كشورهايي كه توسعهي گردشگري را هدف قرار دادهاند، بيشترين بودجهي خود را صرف تبليغات ميكنند. عربها واقعا ايران را نميشناسند و متخصصان كشور بايد به اين موضوع بيشتر توجه كنند.
به گفتهي پورقاسم، عربهايي كه به ايران سفر ميكنند، تحت تأثير تبليغ خاصي نبودهاند. آنها يا در ايران خويشاوندي دارند يا تحت شرايطي پيشتر به ايران سفر كرده و پس از آشنايي با برخي جذابيتهاي اين كشور، بار ديگر تصميم گرفتهاند نوع ديگري از سفر به ايران را تجربه كنند.
اين راهنماي عربزبان با اعتقاد به اينكه موضوع اين گردشگران براي نيامدن به ايران، امنيت نيست، اظهار كرد: آمريكاي لاتين و آفريقاي جنوبي هم امنيت ندارند؛ اما گردشگر دارند. ما در ايران مشكل امنيتي نداريم، بلكه فقط خود را خوب معرفي نكردهايم.
پورقاسم ادامه داد: برخلاف تصور ما، عربها متمول نيستند. آنهايي هم كه شرايط مالي خوبي دارند، به ايران سفر نميكنند. عربهايي كه براي درمان به ايران ميآيد هم بهتازگي متوجه شدهاند، بهدليل مسافت و هزينههاي درماني كمتر ايران، ميتوانند اين مقصد را انتخاب كنند.
وي گفت: عربها اصلا گردشگران فرهنگي نيستند و تفريح و آسايش را بيشتر دوست دارند و اهدافشان از سفر نسبت به گردشگران اروپايي متفاوت است. البته آن گروه از عربهايي كه سفر ميكنند از نظر فرهنگي بالاتر از ديگر اقشار اين جوامع هستند؛ اما با اين حال، آنها جزو گردشگران حرفهيي بهشمار نميآيند.
اين راهنماي تور با تأييد اين موضوع كه عربها جزو گردشگران رفاهطلب هستند و در برنامهريزيها بايد به اين مسأله توجه كرد، افزود: آنها معمولا به سطح و كيفيت خدمات اعتراضي نميكنند. البته برخي از آنها به وضعيت حملونقل داخل كشوري معترضاند و اصلاح اين شرايط را ميخواهند؛ اما در كل، ما نسبت به بسياري از كشورهاي عربي امكانات بدي نداريم، البته امكان دارد، گردشگراني كه به كشورهاي اروپايي سفر كردهاند، متوجه تفاوت خدمات شوند.
پورقاسم با بيان اينكه در شرايطي كه تبليغات رسمي از جاذبهها و امكانات كشور وجود ندارد، برخوردها و اقدامات ما در ذهنيتسازي گردشگراني كه به ايران سفر ميكنند، تأثير بسياري دارد، اظهار كرد: عربها گردشگراني شفاهي هستند و از اين طريق ايران را يافتهاند. بنابراين بايد نسبت به رفتار خود دقيق باشيم.
او در توضيح اين مطلب به نمونهاي اشاره كرد و افزود: چندي پيش، سفر گروهي از گردشگران به اصفهان با يك روز تعطيل در كشور همزمان بود كه تحت تأثير آن روز، تمام سايتهاي فرهنگي و گردشگري شهر تعطيل بودند. اين موضوع تأثير منفي روي آنها گذاشت، چون گاهي سفر به يك كشور فقط يكبار براي گردشگران اتفاق ميافتد و اين جريان به معني از دست دادن فرصتي تكرارنشدني است. قطعا اين گردشگران پس از بازگشت، اين موضوع را به دوستان و خويشان خود منتقل ميكنند و اين مسائل در شرايطي كه ما تبليغي از كشور نداريم موجب ميشود، گردشگران كمتري به ايران سفر كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات