يك روحاني كاروانهاي حج و عمره: زائران ايراني قوانين عربستان را براي آنكه موجب وهن شيعه نشود رعايت كنند هيچ فضيلتي براي خاك بقيع ذكر نشده است
يك روحاني كاروانهاي حج و عمره گفت: زائران ايراني بايد قوانين موجود در عربستان را رعايت كنند تا موجبات وهن شيعه را ايجاد نكنند.
حجتالاسلام والمسلمين عليمحمد اسدي در گفتوگو با خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: مهمترين مشكلي كه زائران ايراني در موسم حج و عمره در عربستان با آن مواجهاند، به قبرستان بقيع مربوط ميشود. مانند برداشتن خاك از اين قبرستان كه در واقع، هيچ فضيلتي براي آن ذكر و توصيه نشده است و تنها خاكي كه فضيلتي براي آن برشمردهاند، تربت امام حسين (ع) است؛ اما متأسفانه برخي زوار خلاف اين جريان رفتار ميكنند و وقتي از آنها توسط دوربينهاي موجود در اين منطقه فيلمبرداري ميشود، با مشكل مواجه ميشوند.
وي به كارهاي ديگري كه گاهي از سوي برخي زائران ايراني در عربستان انجام و به دستگيري آنها منجر ميشود، اشاره و بيان كرد: بوسيدن ضريح مطهر رسول اكرم (ص) در مدينه، از جمله مواردي است كه سالهاي گذشته برخي ايرانيها بهخاطر آن دستگير شدند. افرادي هم بودند كه براي درآوردن نخ پردهي خانهي خدا با اين مشكل مواجه شدند. كارهايي مانند عريضهنويسي، قفل زدن به ضريحها، اقامهي نماز در كنار قبرستان بقيع، مرثيهخواني و سينهزني با بلندگو در حرمها اصلا با منطق وهابيت در عربستان سازگاري ندارند و گاهي اين رفتارها به دستگيري زائران منجر ميشود و بهتر است، براي رعايت شأن زائران ايراني و برپايي حج و عمرهاي آرام، آداب اين كشور رعايت شود.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: گاهي برپايي مراسم گروهي دعا در حرمها و بخصوص نوع حجاب برخي بانوان ايراني در عربستان، حساسيتهايي را ايجاد ميكند و زائران ايراني براي كاهش تنشها بايد بيشتر به اين مسائل توجه كنند.
وي با بيان اينكه تلصيق مسألهاي بسيار حساسيتزا در عربستان است، گفت: تلصيق، يعني زن و مرد هنگام طواف اختلاط پيدا كنند كه شايد اين اتفاق هم رخ ندهد يا آن مرد و زن محرم يكديگر باشند؛ اما بهدليل حساسيت موجود، همواره مشكل زيادي را براي زائران ايجاد ميكند و هر سال، تعدادي به اين دليل دستگير ميشوند.
اين روحاني كاروان اضافه كرد: البته اين مشكلات در سالهاي اخير با توجه به برپايي دورههاي آموزشي، بسيار كاهش يافته است. بايد اين دورهها بيشتر و حضور در آنها الزامي شود تا اگر مشكلي وجود داشت، پيش از سفر رفع شود. حتا ميتوان نظام تشويقي را براي اعزام زائراني كه بيشتر شؤون اسلامي و اخلاقي را رعايت كردهاند، ايجاد كرد و اين در صورت آنها اعزام شوند، چون با توجه به شرايط عربستان، ما چارهاي بهجز رعايت قوانين اين كشور نداريم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات