دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور به تشريح برنامههاي اين نهاد براي سال 89 و همچنين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران پرداخت.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منصور واعظي در نشستي كه امروز (شنبه، چهارم ارديبهشتماه) در محل نهاد كتابخانهها برپا شد، با اشاره به نامگذاري سال 89 با عنوان «كار مضاعف و همت مضاعف» از سوي مقام معظم رهبري، گفت: نهاد كتابخانههاي عمومي متناسب با اين فرمايش مقام معظم رهبري، پنج محور اصلي را براي برنامههاي سال جاري خود اتخاذ كرده است كه بر اين اساس، اين نهاد مانند ساير دستگاههاي فرهنگي تكاليف و وظايفي را برعهده دارد كه بايد برنامهها و اهدافش را بر مبناي آن تعريف كند.
او ادامه داد: نهاد براي فرهنگسازي، ارتقاي فرهنگي جامعه و تحقق شعار «همت و كار مضاعف» در جامعه، بويژه در ميان اعضاي كتابخانههاي عمومي كشور، برنامههايي را طراحي كرده است.
واعظي با اشاره به هشت محور اصلي تحقق شعار «همت و كار مضاعف» كه از سوي مقام معظم رهبري اعلام شده است، اظهار كرد: ما در اين هشت محور آمادگي داريم با دستگاههاي ذيربط مشاركت و همكاري داشته باشيم.
دبير شوراي فرهنگ عمومي با بيان اينكه مقام معظم رهبري در هشت محور يادشده بر ارتقاي فرهنگ كتاب و كتابخواني و نهضت مطالعهي مفيد در كشور تأكيد كردهاند، اعلام كرد: از سال گذشته، شوراي فرهنگ عمومي اين موضوع را از موضوعات اصلي جامعه و حوزهي فرهنگ عمومي تعريف كرد. همچنين ما با توجه به فرمايش مقام معظم رهبري، تدوين «طرح ارتقاي نهضت مطالعهي مفيد در كشور» را در دستور كار قرار داديم كه در اين امر، مجموعهي نهادهاي فرهنگي كشور هريك نقشهايي را برعهده خواهند داشت.
دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور همچنين دربارهي برنامههاي اين نهاد در نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران گفت: در نمايشگاه امسال، شعار اين نهاد بر اساس نامگذاري سال جديد از سوي مقام معظم رهبري، «همت و كار مضاعف در ارتقاي مطالعه» است.
او افزود: در نمايشگاه كتاب امسال، تلاش ميكنيم سند چشمانداز نهاد در افق 1404 را تبيين و تشريح كنيم و در تحقق اين امر، تلاش ميكنيم مشاركت همهي دستگاهها، بويژه دستگاههاي فرهنگي، را جلب كنيم.
واعظي اظهار كرد: با توجه به پايان برنامهي دوونيمسالهي نهاد كتابخانههاي عمومي كشور كه از سال 86 تعريف شده بود، گزارش عملكرد نهاد را بر اساس اين برنامهي دوونيمساله در نمايشگاه كتاب ارائه ميكنيم. همچنين در نظر داريم برنامههاي طرح «نهضت مطالعهي مفيد» را كه اميدواريم در جلسهي بعدي شوراي فرهنگي به تصويب برسد، ارائه كنيم.
او با اشاره به اينكه در نمايشگاه كتاب، نشستهايي را با ناشران، مؤلفان، نويسندگان و اهل فرهنگ خواهند داشت، اعلام كرد: برنامهي جديدي كه نهاد در سال 89 به برنامههاي خود اضافه كرده، اين است كه در كنار خريد منابع براي كتابخانههاي عمومي، سفارش توليد محتوا را متناسب با نياز اعضاي كتابخانههاي عمومي در دستور كار قرار ميدهيم كه طرح اين موضوع در نمايشگاه كتاب خواهد بود.
دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور افزود: در نمايشگاه كتاب امسال، يك كتابخانهي نمادين عمومي برپا ميكنيم تا محلي براي تبادل نظر ميان ناشران و نويسندگان و همچنين اعضاي كتابخانههاي عمومي باشد.
او با بيان اينكه سياستهاي نهاد را در خريد كتاب، متناسب با اعضاي كتابخانههاي عمومي ارائه خواهند كرد، گفت: بخشي از دستاوردهاي خاص استانهاي نهاد و فعاليتهاي ويژهاي كه در كتابخانههاي استانها صورت گرفته است، در نمايشگاه كتاب به اطلاع مردم خواهد رسيد.
واعظي اعلام كرد: تعدادي نمايهي نرمافزاري را با عنوانهاي عترت و همت و كار مضاعف در چهار حوزهي روانشناسي، فلسفه، ادبيات و مديريت در نمايشگاه كتاب رونمايي خواهيم كرد. همچنين از داستانهاي كوتاه نمايه و نرمافزار نمايهي نشريات نيز رونمايي خواهيم كرد.
او با اشاره به اينكه از امسال همهي كتابخانههاي عمومي به نرمافزار نمايهي نشريات مجهز خواهند شد، اظهار كرد: فصلنامهي كتاب و كتابداري نهاد كه درجهي علمي و پژوهشي را از وزارت علوم گرفته است، نيز در نمايشگاه كتاب طرح خواهد شد.
دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور همچنين از رونمايي تفسير «البرهان» علامه بحريني كه به گفتهي او، اصليترين تفسير روايي شيعه است، در نمايشگاه كتاب امسال خبر داد.
او سپس در پاسخ به سؤال خبرنگاري درباره ميزان اعتبار نهاد براي كتابخانههاي عمومي كشور، گفت: مجموعا بودجهي ما براي خريد و تأمين منابع در سال 89، 15 ميليارد تومان خواهد بود كه 9 ميليارد تومان به صورت متمركز از طريق كارگروهها، سه ميليارد تومان متناسب با نياز كتابخانههاي عمومي و بقيه بر اساس سفارش توليد محتوا خريداري ميشود.
واعظي دربارهي عملكرد سالهاي گذشتهي نهاد كه بر اساس نامگذاري سالها از سوي مقام معظم رهبري صورت گرفته بود، اظهار كرد: ما در نهاد، يك هدف اصلي داريم و آن ارتقاي مطالعهي مفيد در جامعه است؛ هر كاري كه از امروز تا هر زماني در مجموعهي كتابخانههاي عمومي انجام ميشود، بايد مطابق با اين هدف اصلي باشد.
او افزود: ما بايد بتوانيم متناسب با نامگذاريها به دنبال اين باشيم كه چگونه ميتوانيم ارتقاي مطالعهي مفيد در جامعه را تقويت كنيم و نتيجهي همهي فعاليتهايمان بايد اين مسألهي واقعي را كه مطالعه، يك موضوع جديتري در جامعه شده است، نشان دهد.
دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور اعلام كرد: ما در نظر داريم كه وضعيت و ميزان مطالعه در كل كشور را هرساله مورد سنجش قرار دهيم كه بر اين اساس، تاكنون حدود هشت استان مورد بررسي قرار گرفتهاند و به زودي، نتيجهي آماري كل استانها بررسي و اعلام خواهد شد.
او در ادامه عنوان كرد: در سال 87، سرانهي مطالعهي كتابهاي غيردرسي در كشور 18 دقيقه، نشريات 9 دقيقه، روزنامهها 44 دقيقه و سرانهي كل، 71 دقيقه بوده است كه اين آمار در مقايسه با كشور كانادا، دو دقيقه بالاتر است و اين امر شوقآفرين است.
واعظي با بيان اينكه تعداد كتابخانههاي عمومي تحت پوشش نهاد بيش از دوهزار كتابخانه است، گفت: در سال جديد حتما تعدادي كتابخانه به كتابخانههاي عمومي كشور اضافه خواهد شد و اكنون نيز تعداد قابل توجهي كتابخانه در كل كشور در حال ساخت است.
او دربارهي سفارش توليد محتوا نيز گفت: سفارش توليد محتوا اصولا در حوزههايي صورت خواهد گرفت كه توليد محتوا در آنها نشده يا اينكه خيلي كم انجام شده است.
دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور در پايان اعلام كرد: در سال 87، چهار ميليون جلد كتاب (سههزار عنوان) به كتابخانههاي عمومي كل كشور ارسال شده است.
انتهاي پيام
نظرات