• شنبه / ۱۴ فروردین ۱۳۸۹ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8901-15820
  • خبرنگار : 71060

«سايه روشن» آنچه سينماگران از شوراي عالي سينما مي‌دانند و مي‌خواهند

«سايه روشن»
آنچه سينماگران از شوراي عالي سينما مي‌دانند و مي‌خواهند

مهر ماه سال 88 معاون سينمايي وزارت ارشاد از تشكيل شوراي عالي سينما به رياست، رييس‌جمهور خبر داد و تا آخرين روزهاي سال 88 زمان تشكيل اين شورا به زمانها و دورانهاي مختلفي موكول شد و سرانجام هم اين شورا تشكيل‌ نشد وتشكيل آن به سال 88 موكول شد. در سال سپري شده پيرامون شوراي عالي سينما، تعدادي از سينماگران نظراتشان را مطرح كردند.

رئيسيان:آنچه از شوراي عالي سينما مطرح مي‌شود،روشن نيست

عليرضا رييسيان پيرامون اين شورا به خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،معتقد است: روح‌تغيير ساختار مديريت سينمايي خوب است اما بحث برسر چگونگي آن است.

رييس كانون كارگردانان بر اين باور است: دراين‌كه سينما به تغيير ساختار در مديريت نياز دارد ،شكي نيست و اين بحث از سال 71 و 72 مطرح بوده كه ساختار معاونت سينمايي تغيير كند و خانه سينما در فرآيندي سه چهار ساله طرح جديد ساختار جديد را پيشنهاد كرده بود. در آن طرح، افراد، اعضا و نحوه انتخاب مشخص شده بود كه‌تفويض مديرعامل با رييس‌جمهور بود كه اين طرح به‌صورت مكتوب در خانه سينما موجود است.

رييسيان آن طرح را درست‌تر و اجرايي‌تر برشمرد و خاطرنشان كرد: در آن طرح با حذف برخي نهادهاي دولتي، در واقع دولت كوچك شده و تصميم‌گيري، نظارت و اجرا به دست‌اندركاران سپرده مي‌شد. در سياستگذاري هم نقش اعضاء ديده شده بود و آن طرح حتي خانه سينما را هم تغيير مي‌داد، اما آن چيزي كه مطرح شده روشن نيست و نمي‌توان گفت مثبت است يا منفي و از اعضاء، خروجي و شكل آن چيزي نمي‌دانم.

 منصوري:شوراي عالي سينما به دور از مسايل سياسي به بحث درباره‌ي سينما بپردازد

تورج منصوري نيزمعتقد است: اگر شوراي عالي سينما با حضور متخصصان اصناف مختلف تشكيل شود و در آن افراد به دور از مسائل سياسي تنها به بحث درباره‌ي سينما بپردازند، قطعا كمك بسيار بزرگي به سينماي ايران مي‌شود.

رئيس انجمن فيلمبرداران در گفت‌وگويي با ايسنا،در ارزيابي خود از تشكيل شوراي عالي سينما عنوان كرد:در شرايط فعلي بايد گفتماني جدي درهنر صنعت سينما صورت بگيرد و طبيعتا اگر قرار باشد كه اين گفتمان تنها ميان صنوف سينما باشد تاثير آن به مراتب كمتر خواهد بود، اما اگر وزارت ارشاد وظيفه‌ي خود بداند و به ياري صنوف بيايد ،اين گفتمان بنيه‌اي قوي‌تر پيدا مي‌كند. حال اگر رييس‌جمهور هم در اين شورا حضور داشته باشد و طرفين با نگاهي روشن و واضح به طرح سوال و ارائه‌ي جواب بپردازند قطعا كمك بسيار بزرگي به سينما مي‌شود، البته به شرطي كه دراين شورا تنها درباره‌ي موضوع سينما بحث شود و ديدگاه‌هاي سياسي مورد توجه قرار نگيرند.

منصوري با اشاره به تاثير حضور نمايندگان اصناف مختلف در اين شورا اظهار كرد: به هرحال اعضاي صنوف سينمايي آگاه‌ترين افراد هستند و بهتر از همه مي‌توانند درباره‌ي وضعيت خود اطلاع‌رساني كنند. اعضاي صنوف مختلف هريك در رشته‌ي خود كارشناس هستند و مي‌توانند چشم‌انداز‌ها و آرمان‌ها را تبيين كرده و از نظر هنري و اقتصادي مسائل سينما را مورد بررسي قرار دهند و قطعا هيچ كارشناسي در حيطه‌ي سياست به اندازه‌ي كارشناسان صنفي از وضعيت سينما آگاهي ندارد .

رزاق كريمي:حاضران اين شورا، بيانگر ماهيت آن هستند

مرتضي رزاق كريمي هم معتقد است: براي اين‌كه شوراي عالي سينما بتواند مفيد واقع شود، لازم است كه ابتدا اهداف، وظايف، رويكردها و موانع موجود بر سر راه آن مشخص شود تا بدين‌ترتيب با مشخص شدن ماهيت اين شورا، افراد بتوانند به بحث درباره تركيب آن بپردازند.

او بر اين باور است:شوراها تحت هر عنواني كه تشكيل شوند مي‌توان آن‌ها را مثبت ارزيابي كرد چراكه هميشه شوراها در تصميم‌گيري‌هاي مختلف با حضور اهالي خبره مي‌توانند اقدامات كارسازي انجام دهند.

عضو هيات مديره خانه سينما ادامه داد: در بحث شوراي عالي سينما، لازم است كه ابتدا ماهيت اين شورا مشخص شود تا پس از آن بدانيم كه چه نوع شورايي مدنظر است و هدف از تشكيل آن چيست و آيا نقش اين شورا در نظام سينمايي ما به صورت شفاف تعريف شده است يا خير؟!

وي ادامه داد:اگر شوراي عالي سينما بخواهد تأثيرگذار باشد بايد خيلي دقيق ماهيت و نقش آن در سينماي كشور مورد بررسي قرار گيرد و تأثيرات تشكيل چنين شورايي در سياستگذاري‌ها، مشكلات و موانع اجرايي كردن تصميمات آن، ميزان مسووليت‌هاي شورا و ساير موارد به طور دقيق مشخص شود. به شخصه فكر مي‌كنم تا زماني كه براي اين موارد راهكاري درست انديشيده نشود، شايد تشكيل جلسه هم تأثير چنداني نداشته باشد.

رزاق كريمي در عين حال به ايسنا گفت:ما زماني مي‌توانيم از حضور رييس‌جمهور استفاده ببريم كه شوراي مذكور با برنامه‌اي از پيش‌ تعيين‌شده و با اهداف مشخص تشكيل شود كه قطعا اين بحث‌ها به ماهيت شورا بستگي دارد و زماني ما قادر خواهيم بود كه بر روي تركيب شورا بحث كنيم كه اختيارات و ماهيت شوراي مذكور و اهداف و وظايف آن مشخص شود.

معلم:شوراي عالي مي‌تواند به حل مسايل كلان سينما كمك كند

علي معلم نيز در ارزيابي خود از اين شورا به ايسنا گفت: تشكيل هر شورايي در حوزه سينما كه به مسايل عمده آن بپردازد و براي مديريت دولتي تصميم‌گيري كلان داشته باشد، خوشايند است.

اين تهيه‌كننده و منتقد سينما همچنين اظهار داشت: بسياري از مشكلات سينمايي ايران حوزه‌اي فراتر از وزارت ارشاد و معاونت سينمايي است و اين شورا با حضور رييس‌جمهور مي‌تواند به حل مسايل كلان سينما كمك كند.البته اين‌كه اين شورا چگونه و با چه افرادي تشكيل شود بايد بررسي شود و شخصيت‌هايي از سينما در آن بايد حضور داشته باشند كه به مسايل كلان سينما آشنايي داشته و معضلات را بشناسند.

معلم با تأكيد بر اين‌كه بهتر است قبل از تشكيل شوراي عالي سينما، شورايي درون گروهي تشكيل شود، تصريح كرد: رابطه حاكميت و سينما بايد مورد بررسي قرار گيرد و در نهايت به آيين‌نامه‌هايي منجر شود كه قاعده‌مند بوده و به افراد متكي نباشد.

سكوت:مساله حياتي سينما، بحث تشكيل شورا نيست

اما محمدرضا سكوت در ارزيابي خود از تشكيل شورا ي عالي سينما به ايسنا گفت: در شرايط فعلي تشكيل شوراي عالي سينما كمك چنداني به سينماي ايران نمي‌كند و لزومي به تشكيل چنين شورايي نيست.

او ادامه داد:به شخصه هنوز معناي شوراي عالي سينما را به درستي متوجه نمي‌شوم و به نظرم بهتر است كه كمي به جاي گسترش اسمي سينما به اصل ماجرا كه به صنوف سينمايي برمي‌گردد، توجه كنيم. به شخصه بر اين باورم كه شورايي مانند شوراي عالي سينما اسما سينما را گسترش مي‌دهد، اما شايد در عمل ناخواسته موجب تضعيف آن شود. اكنون مسأله حياتي سينماي ما، بحث تشكيل شوراي عالي نيست و تشكيل اين شورا به غير از افزودن به دردسرهاي رييس‌جمهور فايده ديگري نمي‌تواند داشته باشد.

سكوت همچنين خاطرنشان كرد:ما مي‌توانيم با توجه به صنوف و تقويت آن‌ها، سينما را تقويت كنيم و در چنين شرايطي فكر نمي‌كنم كه خيلي نيازي به تشكيل شوراي عالي سينما داشته باشيم. نمي‌دانم چرا مي‌خواهيم كه هر مسأله‌اي را بزرگ كنيم و مديريت آن را به دست شخص رييس‌جمهور بسپاريم اما آيا واقعا رييس‌جمهور آن‌قدر فرصت دارد كه بخواهد درباره تمام امور شورا تشكيل دهد؟!

وي در ادامه يادآور شد: ما اكنون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را داريم كه زيرنظر رييس‌جمهور فعاليت مي‌كند و بر بخش‌هاي مختلف فرهنگي نظارت دارد، حال تشكيل چنين شورايي به غير از افزودن بر دردسرهاي رييس‌جمهور چه فايده‌اي خواهد داشت؟

او در پايان خاطرنشان كرد: شايد اگر بنگاه‌ها و مجموعه‌هاي كوچك‌تري اين موضوع را پيگيري كنند، بهتر باشد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha