رييس انجمن مستندسازان گفت: اكنون پس از مدتها تلاش متوجه شدهايم كه هيچ گونه چراغ سبزي از سوي متوليان دولتي مستند به ما نشان داده نميشود.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اولين ديدار ماهانه انجمن مستندسازان در سال 89، بعدازظهر روز گذشته ـ 29 فروردين ماه ـ با حضور اعضاء در خانه سينما برگزار شد.
در ابتدا مجتبي ميرتهماسب رييس انجمن مستندسازان خبر داد:از هفته آينده نمايشهاي هفتگي خود را پي خواهيم گرفت و تيرماه هم مجمع عمومي سالانهي ما براي تغيير هيات مديره و انتخاب بازرس برگزار ميشود.
وي خطاب به اعضاي انجمن مستندسازان گفت: از حالا به فكر و مشورت براي قرارگرفتن در تركيب هيات مديرهي بعدي باشيد، چرا كه قريب به اتفاق هيات مديرهي فعلي در دورهي بعد حضور نخواهند داشت.
ميرتهماسب همچنين عنوان كرد: بنا بر ماموريتي كه برعهده ما بود،عهدهاي براي تغيير اساسنامهي انجمن در تلاش هستند و فكر ميكنم كه نهايتا تا پايان ارديبهشتماه اساسنامه ما اصلاح خواهد شد و در جلسهاي فوقالعاده بهتصويب ميرسد.
رييس انجمن مستندسازان با تاكيد بر اينكه در جلسهي مذكور لازم است كه حداقل سهچهارم اعضا حضور داشته باشند اظهار كرد: اينكه اين تعداد عضو در اين جلسه باشند كار بسيار مشكلي است، اما حتما بايد چنين اتفاقي بيفتد. چرا كه بحث تغيير اساسنامه طي 8 _ 9 سال گذشته با زحمت عدهاي از دوستان پيگيري شده و اكنون لازم است مشكلاتي كه در اساسنامهي قبلي وجود داشته، مرتفع شود.
ميرطهماسب در بخش ديگري از اين جلسه از برگزاري كارگاههاي آموزشي توسط انجمن مستندسازان در آيندهاي نزديك خبر داد.
او همچنين به جشن خانه سينما اشاره كرد و افزود:سال گذشته جشن خانه سينما به يك مراسم يادبود منحصر شده بود، اما طبيعتا امسال اين جشن به شيوه قديمي خود برگزار ميشود و به زودي فراخوان بخش مستند آن ارائه خواهد شد.
ميرتهماسب از دريافت جايزهي EDN (شبکه مستند اروپا) ياد كرد و گفت: سال گذشته بهخصوصي براي اصناف خانه سينما سال پردردسري بود چرا كه اصناف بهنوعي بيشتر از بقيه درگير مسائل جامعه بودند، اما شايد حضور مستندسازان و حمايت اين انجمن از اعضا باعث شد كه در نهايت بيشتر از گذشته خود را باور كنيم و به صنفبودنمان بيشتر بباليم.
وي با اعتقاد بر همكاري ضعيف تلويزيون با مستندسازان، يادآور شد:سال گذشته پس از مدتها در برنامهي «دو قدم مانده به صبح» بخشي را به سينماي مستند اختصاص داديم اما در اولين قدم و تنها چند هفته پس از برگزاري اين برنامه آن را حذف كردند.
وي ادامه داد: نوع ارتباط مركز گسترش سينماي مستند و تجربي هم پس از اين اتفاق بهطور ناخودآگاه بامستندسازان عوض شد و اكنون طوري به نظر ميرسد كه گويي ما غيرخودي هستيم. من فكر ميكنم بناي مديريت جديد اين مركز برآن است كه اصنافي كه بهطور تخصصي درگير حيطهي مستند هستند را ناديده بگيرند و مديريت اين مجموعه يكبار ديگر چرخ را از نوع اختراع كند.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين جلسه محبوبه هنريان كه به نمايندگي از انجمن مستندسازان جايزهي EDN را دريافت كرده بود، در سخناني گفت:شايد پس از ماهها دريافت اين جايزه بهترين خبر بود. علت گرفتن اين جايزه هم به هيچ عنوان مبناي سياسي ندارد. ما بيش از سه سال است كه با اين مركز در تماس هستيم.
هنريان درادامه عضويت مستندسازان در EDN را براي فيلمسازي در اروپا موثر دانست و ادامه داد: اگر پس از عضويت در اين مركز كسي بخواهد در اروپا به ساخت مستند بپردازد، قطعا راحتتر ميتواند كار انجام بدهد.
در ادامهي اين برنامه هنريان جايزهي EDN را به نمايندگي از انجمن مستندسازان به مجتبي ميرتهماسب اهدا كرد و گفت: تمام سعي ما اين بود كه اين جايزه به هيچ عنوان انعكاس سياسي نداشته باشد. چرا كه همه ما ميخواهيم مستندسازان راحت كار خود را انجام دهند و نميخواهيم مانعي براي آنها ايجاد شود. اين جايزه هم همانطور گفتم اصلا سياسي نيست و كاملا فرهنگي است و به همين دليل جاي خوشحالي دارد كه يك جايزهي كاملا فرهنگي به ما تعلق گرفته است.
رضا حائري مسوول امور بينالملل انجمن مستندسازان در ادامهي اين جلسه به ذكر توضيحاتي كوتاه دربارهي EDN پرداخت و پس از آن همايون امامي سخنراني كرد.
امامي با اشاره به چگونگي تشكيلشدن انجمن مستندسازان و با بيان اينكه جلسات ابتدايي اين انجمن در مركز گسترش سينماي مستند و تجربي برگزار ميشد،يادآور شد: در آن زمان تا حدي از اينكه به يك سازمان دولتي وابسته باشيم ناخوشنود بوديم، اما اكنون وقتي كه پس از 10 سال نگاه ميكنيم متوجه ميشويم كه تجربهي بسيار خوبي بوده كه از ابتدا سعي كرديم كه دستمان را بر روي زانوي خودمان بگذاريم و مستقل باشيم.
وي خاطرنشان كرد: زماني در خانه سينما به دليل اينكه سينماي مستند ارتباطي با سينماي اكران ندارد، ما را نميپذيرفتند. اما ما با فاصلهاي كمتر از 10 سال توانستيم حقانيت خود را به خانه سينما نشان دهيم و كاري كنيم كه ما را دوبار پياپي به عنوان صنف برتر انتخاب كنند.
اين مستندساز در عين حال عنوان كرد: ما مستندسازان به سختي راه خود را ادامه ميدهيم، اما دو نهادي كه ما ميتوانيم در آنها فعاليت كنيم يعني تلويزيون و مركز گسترش توجه چنداني به ما ندارند و ما هنوز نتوانستهايم به آنها بقبولانيم كه يك نهاد صنفي ميتواند بسيار موثر باشد. حال من نميدانم كه مگر ما چه كردهايم كه ما را اينگونه غيرخودي در نظر ميگيرند آيا غير از اين است كه عاشقانه و دلسوزانه تلاش كردهايم كه نقاط ضعف جامعه منعكس و مرتفع شود.
ما طي تمام اين سالها با صداقت تمام كار كردهايم اما اكنون به چشم ديگري به ما نگاه ميكنند و اين طبيعي است كه تا جايي ميتوان با اين ديدگاه جلو رفت.
همايون امامي در پايان هم به ديدگاهي كه دربارهي فعاليتهاي صنفي وجود دارد اشاره و اظهار كرد: در جامعهاي زندگي ميكنيم كه پيشينهاي از فعاليتهاي صنفي ندارد. عمر كوتاه فعاليتهاي صنفي باعث شده است كه اعضاي ما درك درست و عميقي از صنف نداشته باشند. من بارهاوبارها با دوستاني مواجه شدهام كه پرسيدهاند كه مگر انجمن براي ما چه كرده است.؟! عدهاي فكر ميكنند كه انجمن يك اداره است و موظف است كه در قبال دريافت حق عضويت سالانه كاري براي اعضايش انجام دهد، اما ما در تلاش هستيم كه اين ذهنيت را برطرف كنيم.
وي همچنين خاطرنشان كرد: تداوم صنوف ميسر نميشود، مگر اينكه همكاري و حضور اعضا، هيات مديره را دلگرم كند.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين جلسه محمد تهامينژاد در سخناني كوتاه دريافت جايزهي EDN را به مستندسازان تبريك گفت و گفت: اهميت اين جايزه در اين است كه انجمن مستندسازان ايران يكي از بهترين انجمنهاي دنيا شناخته ميشود و از اين به بعد سايتهاي مختلف سعي دارند و ميخواهند ما را بيشتر بشناسند.
او گفت: اين دوره از مديريت انجمن در دست نسل جديد مستندسازان قرار دارد و در همين دوره علاوه بر دريافت اين جايزه شاهديم كه روزبهروز فيلمهاي خوبي ساخته ميشود و نسل جديد مستندسازان به خوبي فعاليت ميكنند كه همين مساله براي نسل قديمي مستندساز و پايهگذاران انجمن مستندسازان جاي خوشحالي دارد.
در پايان اين جلسه هم مجتبي ميرتهماسب مجددا به ذكر توضيحاتي دربارهي امور مختلف مستندسازان پرداخت و گفت: دربارهي پيشبيني سال 89 و اتفاقاتي كه پيشروي ما قرار دارد بايد بگويم كه سال 89 را هم بايد خود ما بسازيم. چرا كه تلويزيون و جديدا هم مركز زياد جاي اميدي براي ما باقي نگذاشته است و حس ميكنيم كه شايد امسال براي ما سال سختتري باشد، اما به هرحال از طريق اتحاد صنفي ميتوانيم خوشبينتر و پرتلاشتر باشيم.
وي در عين حال عنوان كرد: طي تمام اين سالها ما سعي كردهايم كه با بخش دولتي تعاملات خوبي برقرار كنيم، اما اكنون بخش دولتي سينماي مستند يعني مركز گسترش هيچ چراغ سبزي به ما نشان نميدهد. ما در هنگام تغيير مديريت اين مركز زماني كه كمتوجهيهاي مختلف را ديديم احساس كرديم كه مدير جديد هنوز با ما آشنايي كافي ندارد، اما بعدها هم اتفاقي نيفتاد.
ميرتهماسب در ادامه خاطرنشان كرد: صنف ما طي 13 سال سعي كرده رابطهي بخش خصوصي و دولتي را هماهنگ كند، ابتدا فكر ميكرديم كه شايد نوعي ناهماهنگي در اين رابطه وجود داشته باشد، اما به هرحال متوجه شديم كه اكنون تلاشها در جهت حذف اصناف است. به شخصه براين باورم كه ما تمام تلاش خود را براي برقرار ارتباط به كار گرفتهايم، اما به هرحال نتيجهاي از اين تلاشها نگرفتيم.
رييس انجمن مستندسازان در پايان اذعان داشت:اكنون با توجه به شرايط جامعه لازم است براي انتخابات بعدي افرادي اعلام آمادگي كنند كه بتوانند در مراحل مختلف مراوده با دولت را ادامه بدهند.
به گزارش ايسنا، در اين نشست مستندسازاني چون فرهاد ورهرام، مهوش شيخالاسلامي،منوچهر مشيري، محمد شيرواني،فرشاد فرشته حكمت و.... حضور داشتند.
انتهاي پيام
نظرات