در آستانهي روز بزرگداشت عطار يك مدرس دانشگاه: بيان مسائل تصوف با نهايت سادگي از ويژگيهاي شعر عطار است
مدرس دانشگاه آزاد اسلامي واحد بيرجند گفت: از مهمترين ويژگيهاي شعر عطار، بيان مسائل تصوف با نهايت سادگي و شعرهاي بسيار روان، صميمي و بيپيرايه است.
عليرضا ابراهيمآبادي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان جنوبي درباره زندگينامه عطار گفت: شيخ فريدالدين ابوحامد محمدبن ابي بکر ابراهيم ابن اسحاق معروف به عطار نيشابوري از عرفاي بزرگ و از شعرا و نويسندگان پرآوازه ايران در سال 540 قمري متولد شد و در قرن ششم و اوايل قرن هفتم ميزيست.
او با بيان اينکه پدر عطار به داروفروشي مشغول بود و ذوق عرفاني نيز داشت، افزود: فريدالدين نيز کار پدرش را دنبال کرد و همچنان که در داروخانه مشغول کار بود، از نوشتن، سرودن و پرداختن به عرفان غافل نبود.
مدرس ادبيات دانشگاه آزاد اسلامي بيرجند ادامه داد: اطلاعات موثق و زيادي از احوال و آغاز زندگي عطار در دست نيست؛ اما مهمترين ويژگي عطار اين است که نه مدح هيچ پادشاهي را گفت و نه از طرف هيچ پادشاهي مورد تقدير و تشويق قرار گرفت.
ابراهيمآبادي با اشاره به آثار عطار اظهار كرد: آثار زيادي به عطار نسبت داده شده که البته صحت آنها مورد ترديد قرار گرفته است. برخي از صاحب نظران، غير از ديوان عطار، مثنويهاي اسرارنامه، الهينامه، مصيبتنامه، وصيتنامه، منطق الطير، بلبلنامه، شترنامه، مختارنامه، خسرونامه ، مظهرالعجايب، لسان الغيب و مفتاح الفتوح را نيز از آثار وي شمردهاند.
او ادامه داد: استاد دکتر شفيعي کدکني تحقيقات ارزشمندي در زمينه عطار انجام داده است و در کتاب معروفش «زبور پارسي» که به تازگي منتشر شده است، آثار مسلم عطار را شامل: الهينامه، عطارنامه، مصيبتنامه، مختارنامه، ديوان عطار و تذکرة الاوليا دانسته و گفته است که بقيه آثاري که به عطار نسبت داده ميشود و شمار آنها به 114 اثر ميرسد، قطعاً از عطار نيست.
ابراهيمآبادي منطق الطير را شيواتر و مهمتر از ديگر آثار عطار دانست و گفت: مثنويهاي عطار که با طرح مسائل عرفاني و تمثيلات گوناگون همراهاند، همه دلانگيز و جذاباند.
مدرس ادبيات دانشگاه آزاد اسلامي بيرجند تصريح کرد: مولانا جلال الدين محمد بلخي که خودش بزرگترين نابغه فرهنگي بشري است، با تعظيم و تکريم از مقام عطار ياد ميکند و ميگويد: «عطار روح بود و سنايي دو چشم او، ما از پي سنايي و عطار آمدهايم».
او افزود: با آنکه مولانا جلالالدين، سنايي را پيشواي خود و ساير عرفا در عرفان و تصوف ميشمارد، عطار را از نظر قدرت و بيان احساسات عارفانه بر سنايي ترجيح ميدهد.
او اظهار كرد: شيخ عطار در سال 618 قمري و به دست مغولها در حمله چنگيز به نيشابور کشته شد و مقبره او در نيشابور و در کنار آرامگاه خيام قرار دارد.
مدرس ادبيات دانشگاه آزاد اسلامي بيرجند خطاب به دانشجويان خاطرنشان کرد: کتاب «زبور پارسي» اثر استاد دکتر شفيعي کدکني منبعي بسيار سودمند و جذاب و کامل براي دانشجويان و همه پژوهشگران و علاقهمندان به عطار است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات