سعيد بيابانكي: جشنوارهي شعر فجر از فاز ادبي خارج شد
سعيد بيابانكي معتقد است: جشنوارهي شعر فجر در اين دوره از فاز ادبي خارج شده و بيش از اندازه سياسي - دولتي بود.
اين شاعر در گفتوگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: در اين دوره از جشنواره، خيلي از چهرههايي كه در دورههاي گذشته ميديديم، اصلا حضور نداشتند و نيامدند.
او با بيان اينكه داوران اين دوره را ميشناسد، گفت: عليرغم اينكه نام آنها را اعلام نكردند، بايد بگويم افرادي كه براي داوري انتخاب شده بودند، همه يكشكل بودند.
بيابانكي تأكيد كرد: انتخابها دربرگيرندهي سليقهها و جريانهاي مختلف شعري نبود و طبيعي بود كه با اين چينش داوران، به اين نتايج هم برسند. بهتر بود برگزاركنندگان، داوران را از جريانهاي مختلف شعري در حوزههاي سنتي و مدرن انتخاب ميكردند تا مخاطب از اين نتايجي كه به عنوان برگزيدهي جشنوارهي شعر فجر اعلام شد، تعجب نكنند.
او يادآور شد: بنده به عنوان مخاطب شعر كودك اصلا انتظار اين نامها را نداشتم. دست كم، انتظار داشتم غلامرضا بكتاش به عنوان نفر برگزيده انتخاب ميشد؛ نه اينكه در جايگاه سوم قرار گيرد و يا در بخش شعر سنتي، طبيعي بود كه ما شاهد باشيم، محمدسعيد ميرزايي به عنوان نفر برگزيده انتخاب شده است؛ هرچند شاعري مثل محمود حبيبي، شاعر خوبي است. در بخش شعر نو نيز با توجه به اطلاع از آثار شاعراني كه شعر فرستاده بودند، اصلا انتظار چنين انتخابهايي را به عنوان برگزيده نداشتم و به نظر من، بسياري از افراد ديده نشدند و بيشتر سليقههاي شخصي در اين داوريها اعمال شده است.
سعيد بيابانكي نتايج بهدستآمده در روند داوري چهارمين دورهي جشنوارهي فجر را فقط ناشي از اعمال سليقهي شخصي ندانست و گفت: طبيعي است وقتي پنج داور آثار را بررسي ميكنند، اين پنج داور نتوانند نمايندگي جريانهاي مختلف فكري و شعري را به عهده داشته باشند و من فكر ميكنم وجود داوران بيشتر حتا 20 داور براي داوري اين آثار ميتواند بخشي از اين نواقص را برطرف كند.
او افزود: چه ايرادي دارد كه در بين داوران، خبرنگار و كتابفروش هم باشد تا بتوانند جريانهاي مختلف را كموبيش پوشش دهند و يادمان باشد داوري شعر مثل داوري فوتبال نيست كه ما با متر و سانتيمتر سروكار داشته باشيم و يكي، دو داور از عهدهي آن برآيند؛ داوري شعر متر و معيار خودش را دارد و بايد به اين مسائل توجه ويژهاي شود.
اين شاعر تأكيد كرد، در اين دوره از جشنوارهي شعر فجر هيچكاره بوده است و اين نيست كه متأثر از جايي آن را اينگونه نقد كرده باشد؛ بلكه اين از سر دلسوزي و ارادت به شعر است.
او همچنين عنوان كرد: عاقلانه است بخش بينالملل جشنوارهي فجر از سوي يك تشكل و نهاد مردمي در حوزهي شعر برگزار شود. شعر كلام است و كلام آزاد است؛ كلام نبايد در بند دولت باشد. ضمن اينكه شعر با ديگر گونههاي هنري از جمله سينما و تئاتر فرق دارد.
گفتني است، خبرنگار ايسنا تا كنون براي بررسي جشنوارهي شعر فجر با شاعران زيادي تماس گرفته كه بسياري از آنها حاضر به صحبت در اينباره نشدهاند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات