• جمعه / ۱۶ بهمن ۱۳۸۸ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8811-09154
  • خبرنگار : 71133

همه‌ي حواشي اختتاميه‌ي جشنواره‌ي فيلم فجر ‌

همه‌ي حواشي اختتاميه‌ي جشنواره‌ي فيلم فجر 
‌

اختتاميه بيست‌و هشتمين جشنواره فيلم فجر، پرحاشيه‌ترين مراسم سينمايي در سال‌هاي اخير بود.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) شامگاه 14 بهمن ماه؛ از همان ورودي برج ميلاد در بزرگراه «همت»، ازدحام جمعيت آغاز شد. به طوري كه كارت‌هاي مراسم حتي تا قيمت چهل هزار تومان در آن منطقه به فروش مي‌رسيد و حتي شخصي در حالي كه پاكتي پر از كارت به همراه داشت، آشكار آن‌ها را مي‌فروخت.

براي ورود به مركز همايش‌هاي برج ميلاد هم برخلاف 10 روز گذشته هيچ كنترلي صورت نمي‌گرفت و همه، حتي آن‌هايي كه كارت به همراه نداشتند، به راحتي مي‌توانستند وارد اين مجموعه شوند.

در حالي كه هنوز درب‌هاي سالن اصلي بسته بود، اما تعداد زيادي با هجومي كه آورده بودند به داخل سالن رفتند. در اين ميان برخورد ماموران حراست هم قابل تامل بود چرا كه ضرب و شتم تعدادي از مهمانان و خبرنگاران را درپي داشت.

با باز شدن درب سالن و هجوم ديگر افرادي كه بيرون بودند، جمعيت زيادي وارد سالن شدند و تعداد زيادي هم ايستاده به انتظار شروع مراسم ماندند.

خبرنگاران هم كه معمولا در مراسم‌هاي ديگر جايي به آن‌ها اختصاص داده مي‌شود، هيچ جايي در اين مراسم نداشتند و همه‌ي آنها به نشانه‌ي اعتراض به همراه عكاسان در بيرون از سالن تجمع كردند و علي‌رغم پي‌گيري‌هايي كه صورت گرفت، اما هيچ مسؤولي پاسخگو نبود تا اين‌كه بعد از يك ساعت از گذشت مراسم مسعود شاهي دبير جشنواره به ميان خبرنگاران معترض آمد و از آنان عذرخواهي كرد. اما باز چاره‌اي براي حضور آنان در سالن پيدا نكرد و گفت: من هم در كنار شما خواهم ماند كه بعد از گذشت دقايقي به اتفاق مجيد شاه‌حسيني مديرعامل سابق فارابي به سالن بازگشت.

در سالن انتظار مراسم بصورت زنده پخش مي‌شد و تعداد زيادي هم كه از آن طريق شاهد مراسم بودند به انتخاب‌ها عكس‌العمل نشان مي‌دادند و بعضا گزينه‌ي مورد نظرشان را تشويق مي‌كردند.

حتي بعضي از كانديداهاي مراسم مانند مهدي نادري، تورج اصلاني و افراد ديگري چون محمد زرين‌دست و قاسم قلي‌پور از اين طريق پيگير مراسم بودند.

حبيب ايل‌بيگي مدير روابط عمومي جشنواره هم با گذشت دو ساعت از شروع مراسم به ميان خبرنگاران و عكاسان آمد و از اتفاقات پيش آمده عذرخواهي كرد و تا پايان مراسم در كنار آنها باقي ماند و اعلام كرد: همچون برنامه‌هاي گذشته مكاني براي استقرار خبرنگاران در سالن در نظر گرفته شده بود، اما مورد قبول قرار نگرفت.

بعد از پايان مراسم و خروج حاضران از سالن افراد زيادي مشاهده مي‌شدند كه به نظر نسبتي با اين‌گونه مراسم‌ها نداشتند و تعداد زيادي هم به دنبال گرفتن عكس يادگاري با معدود چهره‌هاي حاضر بودند.

منوچهر محمدي، همايون اسعديان، مجتبي راعي و هنرمندان ديگري كه حتي از برگزيدگان مراسم بودند به نحوه‌ي برپايي آن اعتراض داشتند و معتقد بودند اين اختتاميه يكي از بي‌نظم‌ترين مراسم‌هاي سال‌هاي اخير بوده است.

علي معلم هم كه اجراي مراسم را بر عهده داشته است، در لحظات پاياني مراسم به پشت در ماندن خبرنگاران اشاره‌اي داشت.

********************

/تكرار برگزيدگان/

«به رنگ ارغوان» به كارگرداني ابراهيم حاتمي‌كيا سيمرغ بهترين فيلم، بهترين كارگرداني و سيمرغ مردمي بيست‌و هشتمين دوره‌ي جشنواره‌ي بين‌المللي فيلم فجر را دريافت كرد.

در اين مراسم كه شامگاه امروز ـ 14 بهمن ماه ـ در سالن همايش‌هاي برج ميلاد برگزار شد و تا پايان مراسم خبرنگاران به دليل نداشتن جايگاه نتوانستند به سالن بروند، سيمرغ‌ها و ديپلم‌هاي افتخار جشنواره‌ي فيلم فجر به برگزيدگان اهدا شد.

هيات داوران بخش نقش خيال - مسابقه آثار پويانمايي به روي صحنه آمدند و پس از اعلام نامزدها توسط مجري، اين گروه از داوران جوايز خود را به اين شرح اعلام کردند:

جايزه سيمرغ بلورين بخش مسابقه آثار پويانمايي به «شهر خاموش» ساخته امير مهران

ديپلم افتخار اين بخش به اثر «نوازنده» ساخته کيانوش عابدي

سعيد توکليان، اميرمحمد دهستاني و رضا تقدسي داوران اين بخش از جشنواره بودند.

در ادامه مراسم هيات داوران بخش چشم واقعيت به دعوت مجري به روي صحنه آمدند.

اين داوران شامل مهدي همايونفر، حبيب احمدزاده، سعيد صادقي و رضا برجي جوايز خود را به اين شرح اعلام کردند:

سيمرغ بلورين بهترين مستند بلند به فيما امامي و رضا دريانوش کارگردانان فيلم «جاي خالي آقا يا خانم «ب»

سيمرغ بلورين بهترين مستند کوتاه و نيمه بلند به رضا فرهمند کارگردان فيلم «اتاق صعود».

ديپلم افتخار اين بخش به فتح‌اله اميري کارگردان فيلم «زندگي در کسوف».

ديپلم افتخار ديگر اين بخش به سيدحامد نوبري کارگردان فيلم «فقط کمي نور».

در ادامه مراسم چند قطعه موسيقي توسط عليرضا قرباني بصورت زنده اجرا شد و سپس هيات داوران بخش ويدئو سينما به روي صحنه آمدند.

هيات داوران اين بخش (مسابقه آثار ويدئويي) شامل مهناز مظاهري، قاسم قلي‌پور، محمدرضا اعلامي،جهانگير الماسي و حبيب‌اله بهمني جوايز خود را به اين شرح اعلام کردند:

در بخش مسابقه آثار ويدئويي بلند دو ديپلم افتخار به احسان عبدي‌پور کارگردان فيلم افسانه 98 و امين فرج‌پور نويسنده فيلمنامه «دويدن در ميان ابرها» اهداء شد.

در بخش مسابقه آثار ويدئويي کوتاه نيز يک سيمرغ بلورين به فرشيد اخلاقي‌پور کارگردان فيلم «تالار عروسي بوف کور» اهداء شد و يک ديپلم افتخار به طوفان نهان قدرتي نويسنده و کارگردان فيلم «ترانه‌اي براي لوبا» اختصاص يافت.

هم‌چنين جوايز بخش نگاه نو - مسابقه فيلمهاي اول و دوم در ادامه اهدا شد:

در بخش مسابقه فيلمهاي اول و دوم 4 ديپلم افتخار اهداء شد.

ديپلم افتخار بهترين نويسنده به جليل سامان براي فيلم «زندگي».

ديپلم افتخار بهترين نويسنده به احمد کاوري و داود اميريان براي فيلم «نفوذي».

ديپلم افتخار بهترين فيلمبرداري به تورج اصلاني براي فيلمهاي «زمزمه با باد» و «بدرود بغداد».

ديپلم افتخار بازيگر نقش اول به رضا خدادبيگي براي فيلم «زندگي».

همچنين در بخش بهترين کارگرداني يک ديپلم افتخار به احمد کاوري و مهدي فيوضي براي فيلم «نفوذي» اهداء شد و سيمرغ بلورين اين بخش از جشنواره به بهرام توکلي کارگردان فيلم «پرسه در مه» رسيد.

در ادامه جايزه ويژه هيات داوران به فيلم «زندگي» به تهيه‌کنندگي همايون رضا عطاردي اهداء شد و دبيرخانه جشنواره از فيلم «راز دشت تاران» به کارگرداني هاتف عليمرداني و محمد لطفعلي به خاطر بهره‌گيري خاص از جلوه‌هاي ويژه اهداء کرد.

همچنين سيمرغ بلورين بهترين فيلم اول و دوم به فيلم «نفوذي» به تهيه‌کنندگي جمال شورجه و حسن عليمرداني اختصاص يافت.

در ادامه مراسم سيروس الوند کارگردان سينما به دعوت مجري مراسم به روي صحنه آمد.

الوند جايزه ويژه‌اي را از سوي جشنواره فيلم فجر به همسر نادر ابراهيمي نويسنده فقيد اهداء کرد.

در ادامه مراسم جوايز بخشهاي چهره‌پردازي و جلوه‌هاي ويژه و طراحي لباس و صحنه اهداء شد.

مجري مراسم از داوران اين بخش دعوت کرد تا روي صحنه حضور يابند و همچنين جواد شمقدري و مهدي مسعودشاهي نيز براي اهداء اين جوايز روي صحنه آمدند.

ابوالقاسم طالبي، اسفنديار شهيدي، دکتر ابراهيم فياض، محسن علي اکبري و سيدناصر هاشم‌زاده به روي صحنه آمدند و جوايز اين بخش را به اين شرح اعلام کردند:

سيمرغ بلورين بهترين چهره پردازي به سعيد ملکان براي فيلم ملک سليمان اختصاص يافت و در بخش جلوه‌هاي ويژه دو سيمرغ بلورين به شرح ذيل اهداء شد:

سيمرغ بلورين بهترين جلوه‌هاي ويژه ميداني به محسن روزبهاني براي فيلم «شب‌واقعه»

سيمرغ بلورين بهترين جلوه‌هاي ويژه رايانه‌اي به هديش بيگدلي شاملو براي فيلم «هفت دقيقه تا پاييز» و سيمرغ بلورين بهترين جلوه‌هاي ويژه رايانه‌اي به لئولو براي فيلم «ملک سليمان».

در ادامه سيمرغ بلورين بهترين طراحي لباس و صحنه به عباس بلوندي براي فيلم «شب واقعه» اهداء شد.

در ادامه مراسم هيات داوران بخش مسابقه سينماي ايران جوايز بخش‌هاي صداي فيلم و موسيقي جشنواره فيلم فجر را اهداء کردند.

در بخش صداي فيلم سه سيمرغ بلورين به اين شرح اهداء شد:

سيمرغ بلورين بهترين صدابرداري به وحيد مقدسي براي فيلم «بيداري روياها»

سيمرغ بلورين بهترين صداگذاري به سيدعليرضا عليدي براي فيلم «آل»

سيمرغ بلورين بهترين صداگذاري به «کيسون چانگ» براي فيلم «ملک سليمان»

همچنين در بخش موسيقي دو سيمرغ بلورين به ترتيب به بهزاد عبدي براي فيلم «آل» و چان کونگ وين براي فيلم «ملک سليمان» اختصاص يافت.

در ادامه مراسم با حضور هيات داوران بخش مسابقه سينماي ايران جوايز بازيگران نقش مکمل به برگزيدگان اهداء شد.

سيمرغ بلورين بهترين بازيگر بخش مکمل مرد به مهدي فقيه براي فيلم «ملک سليمان» اهداء شد. در اين بخش 5 بازيگر نامزد دريافت جايزه بودند.

همچنين سيمرغ بلورين بهترين نقش مکمل زن به شيرين يزدان‌بخش براي بازي در فيلم «لطفاً مزاحم نشويد» اهداء شد.

در ادامه نيز سيمرغ بلورين بهترين تدوين به حسين غضنفري براي فيلم «شب‌واقعه» اهداء شد و همچنين سيمرغ بلورين بهترين فيلمبرداري به حسن کريمي براي فيلم «به‌رنگ ارغوان» اختصاص يافت.

در ادامه مراسم با حضور هيات داوران سيمرغ‌هاي بلورين بهترين بازيگران نقش اول مرد و زن و فيلمبرداري به برگزيدگان اهداء شد.

در اين بخش جواد شمقدري از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و علي نصيريان براي اهداء جوايز دعوت به‌عمل آورد.

ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش اول مرد به هدايت هاشمي براي فيلم «لطفا مزاحم نشويد اهداء شد و سيمرغ بلورين اين بخش به محسن طنابنده براي بازي در دو فيلم سنگ اول و هفت دقيقه تا پاييز اختصاص يافت.

ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش اول زن به مريلا زارعي براي فيلم کيفر رسيد و سيمرغ بلورين اين بخش به نگار جواهريان براي فيلم طلا و مس اهداء شد.

در بخش فيلمنامه دو جايزه به اين شرح اهداء شد:

سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه اقتباسي به مصطفي رستگاري براي فيلم چهل سالگي

سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه به همايون شهنواز و شهرام اسدي براي فيلم شب واقعه

در بخش كارگرداني نيز ابراهيم حاتمي‌كيا سيمرغ بلورين بهترين كارگرداني را دريافت كرد و در اين بخش به عليرضا اميني، همايون اسعديان، عليرضا رييسيان ديپلم افتخار دادند.

سپس فيلم «به رنگ ارغوان» به تهيه‌کنندگي سيدجمال ساداتيان از سوي هيات داوري سيمرغ بلورين بهترين فيلم جشنواره را گرفت.

ساداتيان در هنگام دريافت جايزه از تلاشهاي شمقدري براي نمايش اين فيلم تقدير کرد.

در ادامه مراسم در بخش جوايز ويژه از نگاه ملي، سيمرغ زرين بهترين فيلم از نگاه ملي (ايراني اسلامي) به فيلم «عصر روز دهم» به تهيه‌کنندگي منوچهر محمدي اهداء شد.

پلاک زرين اين بخش نيز به فيلم «ملک سليمان» به کارگرداني شهريار بحراني اهداء شد.

در هنگام اهداي جوايز بخش نگاه ملي همچنين يکي از سرداران دوران دفاع مقدس حضور داشت.

و سيمرغ مردمي نيز با 68 درصد آراي مثبت به فيلم «به رنگ ارغوان» اهدا شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha