حياط پنجم خانهي تاريخي عباسيان بهفروش ميرسد مدير ادارهي ميراث فرهنگي كاشان: يك حياط خانهي عباسيان در اختيار مالك خصوصي است
حياط پنجم خانهي تاريخي عباسيان در كاشان بهفروش ميرسد. بيشتر افراد با خواندن اين خبر با پرسشهايي مواجه ميشوند، مانند اينكه حياط يك خانهي تاريخي چگونه و در چه شرايطي قرار است فروخته شود؟ خريدار آن چه شرايطي دارد؟ نقش سازمان ميراث فرهنگي در اين خريد و فروش چيست؟
در پاسخ به چنين پرسشهايي، يكي از ساكنان شهرستان كاشان به خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، توضيح داد: اين بخش از خانهي تاريخي عباسيان (حياط پنجم) ملك شخصي است و پيش از اينكه اين خانه توسط شهرداري خريده شود، حياط پنجم آن در سال 1374 توسط شخصي خريده شد. اين حياط در گذشته، حياط خدمهي خانهي عباسيان بوده است.
او اظهار داشت: اين حياط بهگونهاي نيست كه بتوان آن را خراب كرد و جاي آن برج ساخت. به علاوه، فكر ميكنم سازمان ميراث فرهنگي مشكلي براي دادن كاربري اقامتي يا سفرهخانه كردن حياط پنجم خانهي تاريخي عباسيان نداشته باشد.
وي دربارهي وضعيت كنوني اين حياط، توضيح داد: كسي كه اكنون در آن ساكن است، قدري به آنجا رسيدگي كرده است. در بخش پايين حياط نيز تعدادي اتباع خارجي زندگي ميكردند كه اكنون از آنجا رفتهاند. همچنين فردي در شهرستان كاشان قصد خريد اين خانه را داشت و از آن ديدن كرد و ادارهي ميراث فرهنگي نيز براي اين كار با او همكاري ميكند.
او با اشاره به مساحت 700 مترمربعي اين بخش از خانه و قيمت فروش آن كه 800ميليون تومان اعلام شده است، تأكيد كرد: در كاشان، متراژ يك بنا مهم نيست و قدمت آن اهميت دارد. سال پيش، فردي قصد خريد چهار حياط خانهي عباسيان را داشت كه شهرداري آنها را نفروخت. تنها حياطي كه خريد و فروش آن امكان دارد، حياط پنجم اين خانه است، چون دست مالك خصوصي است.
به گفتهي او، خانهي عباسيان پنج حياط دارد؛ يك حياط شخصي و در اختيار مالك خصوصي است، سه حياط آن وقف شدهاند و حياط ديگر نيز حياط باغ است كه مرمت نشده و در آن بسته است.
وي افزود: چون اين خانه را شهرداري خريده است، سازمان ميراث فرهنگي نميتواند حتا با گرفتن رأي از دادگاه، اين خانه را از مالك بگيرد. اگر ادارهي ميراث فرهنگي بخواهد اين خانه را پس بگيرد، بايد مبلغي را براي آن پرداخت كند. اگر دولت توافق كند، اين كار نيز انجام ميشود، چون سند به نام شهرداري است.
در اينباره، مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري كاشان نيز به خبرنگار ايسنا گفت: خانهي تاريخي عباسيان در تملك شهرداري است، نه ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري و احتمالا حياط پنجم اين خانه، يكي از حياطهاي جانبي است كه مرمت نشدهاند.
محسن عبداللهي با تأييد كردن ثبت شدن اين خانه در فهرست آثار ملي، دربارهي نظارت سازمان ميراث فرهنگي و مرمت و حفظ بناهاي تاريخي كه در مالكيت ميراث فرهنگي نيستند، بيان كرد: يك كارگروه ميراث فرهنگي داريم و سازمانها و نهادهايي مانند شهرداري و سازمان رفاهي و تفريحي كه در ارتباط با بناهاي تاريخي دخيل هستند، در آن كارگروه عضوند و تعاملهاي متقابلي براي حفظ بناها با آنها داريم.
وي دربارهي چگونگي سپرده شدن اين خانه و تعدادي از بناهاي تاريخي كاشان به شهرداري، توضيح داد: عمليات مرمتي اينگونه بناها حدود 12 تا 15سال پيش توسط يك هيأت امناي مشترك انجام شد. اين هيأت امنا پس از مرمت بناها، آنها را در اختيار شهرداري قرار داد و شهرداري نيز با پرداخت مبلغي، آنها را از هيأت امنا گرفت.
او با تأكيد بر نظارت سازمان ميراث فرهنگي براي انجام اين كارها، اظهار داشت: سازمان به اين قضيه اعتراض كرد و حدود هفتماه است كه پيگيري اين قضيه توسط ديوان محاسبات آغاز شده و با پيگيريهايي كه ديوان محاسبات انجام داده، براي آنها محرز شده كه مالكيت اصلي بناي عباسيان و دو بناي تاريخي ديگر مربوط به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري است.
مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري كاشان اضافه كرد: ديوان محاسبات كشور رأي به برگرداندن سه بناي تاريخي كاشان از مالكيت شهرداري به ميراث فرهنگي داده است. اين سه بنا شامل خانهي تاريخي عباسيان، خانهي طباطباييها و حمام سلطان ميراحمد از دورهي صفوي است كه با پيگيري و برگرداندن اين سه بناي تاريخي به ميراث فرهنگي، بايد در حفظ و نظارت بر آنها موفق باشيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات