*همايش اخلاق و روابط بينالملل* دكتر سيدجواد امامجمعهزاده: در ديدگاه آرمانگرايان يك ديدگاه هژمونيك حاكم است
يك استاد دانشگاه گفت: تا زماني كه همه در ايجاد صلح و يا رفع تهديد شريك نشوند صلح پايدار حاكم نميشود.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سيدجواد امامجمعهزاده استاد دانشگاه اصفهان در سخناني در همايش اخلاق و روابط بينالملل كه بعدازظهر امروز در محل دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار شد، به بررسي مفهوم صلح در دو وضعيت هژمونيك و پلوراليسم گفتمان ارزشي پرداخت، گفت: در طول تاريخ بشر آسيبهاي فراوان مادي و معنوي بسياري از طريق جنگ متحمل شده است.
وي ادامه داد: بر اساس مطالعهاي كه تا سال 2000 پس از جنگ جهاني دوم صورت گرفت، اعلام شد كه 125 جنگ اتفاق افتاده و از اين تعداد 80 جنگ قومي و مذهبي بوده است و تنها از كل كشورهاي موجود در جهان يعني 192 كشور، 14 كشور هستند كه از بافتهاي يكسان قومي و مذهبي برخوردارند و 96 درصد جمعيت جهان بافت يكسان قومي و مذهبي ندارند و پتانسيل بروز جنگ در آنها وجود دارد. در همين جنگ آمريكا در عراق و افغانستان تاكنون هفت ميليون كشته و زخمي داشته است يعني بيش از يك سوم جمعيت كشور در فرآيند جنگ كشته و زخمي شدهاند.
وي گفت: در حال حاضر حدود 20 هزار كلاهك اتمي در دنيا آماده شليك است كه نيمي از آن در آمريكا وجود دارد.
وي با بيان اينكه در ديدگاه آرمانگرايان يك ديدگاه هژمونيك حاكم است كه سعي ميشود تصميمات در خصوص صلح را توسط دولتها صورت دهند، افزود: متاسفانه در اين ديدگاه باز هم دولتهاي قويتر نقش بيشتري دارند؛ يعني همان ناسيوناليسم در پوشش انترناسيوناليسم و خودمحوري در قالب جمعمحوري.
امام جمعهزاده گفت: نهايتا اگر اين رويكرد استمرار يابد نبايد انتظار صلح و رعايت مسائل اخلاقي را داشته باشيم. بر اساس نظر دورك هايم ملاك اخلاق اين است كه ببينيم يك فرد چقدر به آرا و افكار ديگران احترام ميگذارد و اين ميزان احترام معيار اخلاقي بودن يك شخص است.
وي در خصوص مساله اخلاق در ديدگاه كثرتگرايان اظهار داشت: قاعدتا در اين ديدگاه اگر اخلاق حاكم شود ميتوان انتظار بيشتري براي صلح و اخلاق پررنگ را در عرصهي بينالملل داشته باشيم در ديدگاه پست مدرنها نيز تاكيد بر احترام متقابل و به احترام به ارزشهاي ناهمگون ديده ميشود كه از اين طريق ميتوان صلح را به جامعه بشر هديه داد.
وي خاطر نشان كرد: اگر بخواهيم در نظام بينالملل يك صلح پايدار حاكم باشد، لازمهاش اين است كه اين صلح را براي همه بخواهيم و همه را در صلح و حتي تهديد شريك كنيم در آن صورت همه براي حفظ صلح و يا رفع تهديد تلاش ميكنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات