رهبر اركستر سمفونيك تهران در يك نشست خبري: مناسبتي نوشتن نه تنها ايرادي ندارد بلكه به آهنگساز انگيزه ميدهد
ايرج صهبايي رهبر اركستر سمفونيك تهران در آستانه برگزاري دومين كنسرت اين اركستر در سال 88 توضيحاتي درباره اين برنامه و برنامههاي آينده اركستر سمفونيك تهران ارايه كرد.
به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ايرج صهبايي امروز صبح ـ 10 آبان ماه ـ در جمع خبرنگاران گفت: در اين كنسرت كه روزهاي 13 تا 15 آبانماه برگزار ميشود، بزرگترين شاهكارهاي موسيقي جهان را اجرا ميكنيم.
به گفتهي او اجراي دو اثر از «موتزارت» به نامهاي «عروسي فيگارو» و «سمفوني 41» به نام «ژوپيتر» برنامهي بخش اول اين كنسرت را تشكيل ميدهد و بعد از آنتراكت نيز قطعهاي از «ادوارد گريك» آهنگساز نروژي كه شامل دو سوئيت پرگينت است، اجرا ميشود.
صهبايي همچنين احتمال داد: چند قطعه از «يوهان استراوس» نيز در اين كنسرت اجرا شود.
او توضيح داد: مدتهاست كه اركستر سمفوني 41 را اجرا نكرده و سوئيتهاي پرگينت نيز هشت، نه سال پيش اجرا شده است و چون در نظر داشتيم قطعات جديدي را اجرا كنيم اين قطعات را براي برنامهي خود انتخاب كرديم.
ايرج صهبايي دربارهي گروه نوازندگان هم تصريح كرد: گروه نوازندگان اركستر ما تكميل است و اين قطعات از نظر اجرايي بسيار مشكل هستند. ما براي اين برنامه در مجموع پنج هفته تمرين داريم، البته هميشه تلاش ميكنم قطعاتي را انتخاب كنم كه كمي دشوار باشد تا به نوازندگان انگيزهي كار بيشتري بدهم.
به گفتهي او اركستر سمفونيك تهران براي اين برنامه با 83 نفر قرارداد رسمي دارد و ممكن است چند نوازنده ديگر هم به اين گروه اضافه شوند. ضمن اينكه اجراي كل برنامه با احتساب زمان آنتراكت يكساعتو50 دقيقه خواهد بود.
صهبايي با اشاره به اينكه همه نوازندگان اركستر سمفونيك ايراني هستند بر لزوم حضور چند نوازنده خارجي تأكيد كرد و اذعان داشت: در تمام اركسترهاي بزرگ جهان علاوه بر نوازندگان ملي، گروهي از نوازندگان خارجي هم حضور دارند كه اين همكاري در جهت بالابردن سطح كيفي آثار انجام ميشود. بنابراين گرچه خوشحالم كه همه نوازندگان ما ايراني هستند، اما اگر دستمان براي همكاري با نوازندگان خارجي باز باشد حتما سطح كيفي كار ما بالاتر خواهد رفت. اما درحال حاضر به دليل مشكلات اقتصادي و غيراقتصادي دستمان در اين زمينه بسته است.
رهبر اركستر سمفونيك تهران دربارهي برنامههاي آيندهي اين اركستر هم يادآور شد: هميشه تلاش ميكنيم به آثار آهنگسازان ايراني توجه كنيم، اما در كنار آن بايد برنامههاي آهنگسازان جهاني را هم اجرا كنيم. اينكه يك اركستر سمفونيك بهطور دائم قطعات معاصر كشور خود را اجرا كند، در هيچ كشوري چندان مرسوم نيست. اما ما در ايران به آثار آهنگسازان معاصر خودمان خيلي توجه ميكنيم و بسياري از برنامههاي مناسبتي ما قطعات آهنگسازان ايراني را دربر ميگيرد كه در كل نيمي از برنامههاي سالانه ما را تشكيل ميدهد، به گونهاي كه در دوسال گذشته حدود 60 درصد برنامههاي ما مربوط به اجراي قطعات آهنگسازان ايراني بوده است.
صهبايي با تأكيد بر لزوم اجراي قطعات مناسبتي اضافه كرد: درحال حاضر چون عدهاي از آهنگسازان معتبر ايراني خود را از اين موضوع كنار كشيدهاند، ساخت اين قطعات به دو سه نفر محدود شده كه موجب ايجاد نوعي يكنواختي در برنامهها شده است و اينچنين است كه دوست دارم فراخوان بدهم و از همه آهنگسازان خوب دعوت كنم كه با ما همكاري كنند تا بتوانيم شاهد اجراي قطعات مناسبتي خوب و متنوعي باشيم.
او ادامه داد: اگر آهنگسازان ما بهجاي اينكه مدام از بيتوجهيها بنالند، با ما كه به آنان توجه ميكنيم همكاري كنند شاهد اجراي آثار بسيار خوبي خواهيم بود و فراموش نكنيم اجراي قطعات مناسبتي تنها ويژهي كشور ما نيست، بلكه بسياري از آثار بزرگ جهاني آثار مناسبتي هستند كه آنقدر ارزش هنريشان بالاست كه جزو رپرتوار كنسرتهاي جهان درآمدهاند، به گونهاي كه بسياري از آثار موتزارت مناسبتي بودهاند.
صهبايي با تأكيد بر اينكه كار مناسبتي به هيچ وجه منفي نيست متذكر شد: اگر كسي قدرت اين را داشته باشد تا اثر در خور توجهي بنويسد، اين در به روي همه هنرمندان باز است و آهنگسازان ما از جهت حمايتهاي ما كاملا مطمئن باشند. علاوه بر اين مناسبتي نوشتن نه تنها ايرادي ندارد، بلكه هدف و انگيزهاي به آهنگساز ميدهد. اما عدهاي فكر ميكنند در شأن يك آهنگساز نيست كه كار مناسبتي بنويسد. من ميگويم اگر كار خوب بنويسند در شأن آنها هست كه چنين كنند.
ايرج صهبايي درباره برنامههاي آيندهي اركستر سمفونيك هم اذعان داشت: برنامهريزيهايي براي برگزاري كنسرت در ماه محرم انجام دادهايم و بر سر يكي دو قطعه صحبتهايي شده كه هنوز به قطعيت نرسيده است.
او از اجراي برنامههايي در بهمنماه و اسفندماه هم خبر داد و افزود: برنامهي اسفند ماه كنسرت رسمي اركستر خواهد بود.
ايرج صهبايي در پايان سخنان خود تصريح كرد: اگر با مشكلات اداري روبهرو نباشيم ميتوانيم برنامههاي مرتب ماهانه برگزار كنيم و حتي جدول سالانه برنامههاي خود را تنظيم كنيم. چراكه اركستر اگر كنسرتهاي بيشتري برگزار كند، حتما سطح كارش ارتقا پيدا ميكند.
به گزارش ايسنا، در اين نشست بابك رضايي مسوول روابط عمومي دفتر موسيقي هم در تكميل سخنان صهبايي تأكيد كرد: در مناسبتهاي ديگري كه پيش رو داريم اين آمادگي را داريم كه از برنامهي آهنگسازان استقبال كنيم.
او همچنين توضيحاتي دربارهي برخي از آلبومهاي موسيقي كه به زودي روانه بازار ميشوند، ارايه كرد و نيز از فعالشدن سايت انجمن موسيقي خبر داد.
رضايي اظهار اميدواري كرد كه اين سايت از آذرماه فعاليت خود را از سر بگيرد.
او در ادامه از بيتوجهي و كمتوجهي نسبت به انتشار اخبار موسيقي در مطبوعات و سايتهاي خبري و صداوسيما گفت: باعث تأسف است كه سايتهاي خبري كه صفحات مجزايي براي سينما و تئاتر دارند موسيقي را با هنرهاي تجسمي جمع ميزنند و از آنجا كه نداشتن رسانه از مهمترين مشكلات موسيقي كشور به شمار ميآيد ما به زودي سايت خود را به صورت آزمايشي راهاندازي ميكنيم و اميدواريم كه اين سايت به عنوان يك منبع خبري در حوزه موسيقي مورد توجه قرار بگيرد، به ويژه اينكه موسيقي در ميان جامعهي حتي در مقايسه با سينما طرفداران بيشتري دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات