• یکشنبه / ۱۰ آبان ۱۳۸۸ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 8808-01866.141888
  • خبرنگار : 71219

ورود ماشين‌هاي سنگين به محوطه‌ي هگمتانه رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همدان: درحال انجام عمليات عمراني در بخش‌هايي از تپه‌ي هگمتانه هستيم

ورود ماشين‌هاي سنگين به محوطه‌ي هگمتانه
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همدان:
درحال انجام عمليات عمراني در بخش‌هايي از تپه‌ي هگمتانه هستيم

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان همدان درباره‌ي ورود ماشين‌هاي سنگين به محوطه‌ي تاريخي هگمتانه، گفت: اين كار براي حمل و جابه‌جايي خاك‌هاي حاصل از كاوش‌هاي باستان‌شناسي و تخريب ساختمان‌هاي تملك‌شده‌ي اطراف انجام شده است.

اسدالله بيات در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در پاسخ به اين پرسش كه شنيده شده است، ماشين‌هايي از جمله بلدوزر در محوطه‌ي تاريخي هگمتانه فعاليت مي‌كنند، آيا اين امر به آثار تاريخي آسيب مي‌زند؟ توضيح داد: اكنون درحال انجام عمليات عمراني در بخش‌هاي مختلف تپه‌ي هگمتانه هستيم. يك قسمت به كاوش‌هاي باستان‌شناسي مربوط است كه مسلما در مناطقي كه پس از كاوش مشخص مي‌شود، آثار تاريخي در آن‌ها وجود ندارند، حمل و جابه‌جايي خاك و تسطيح به وسيله‌ي مخصوص نياز دارد.

او اظهار داشت: عمليات احداث موزه‌ي منطقه‌يي غرب كشور با خاك‌برداري حجيم در خارج از محدوده‌ي آثار تاريخي درحال انجام است. پيش از اين، مرحوم آذرنوش بلامانع بودن احداث موزه را اعلام كرده بود. علاوه بر اين، براي ايجاد سالن سايت ـ موزه به عمليات عمراني نياز است و همه‌ي اين كارها با رعايت نكات حفاظتي و با تأييد كارشناسان و باستان‌شناسان مربوط انجام مي‌شوند. به اين ترتيب، آن مقدار از خاك‌هايي كه پس از تملك ساختمان‌هاي جديد اطراف محوطه و تخريب آن‌ها جمع شده‌اند و خا‌ك‌هاي ناشي از كاوش‌ها، حمل و جابه‌جا مي‌شوند.

بيات با اشاره به اين‌كه جمع شدن چنين خاك‌هايي در محوطه‌هاي تاريخي، منظره‌ي نامناسبي را براي محوطه ايجاد مي‌كند، تأكيد كرد: اين‌كه در محوطه، لودر يا كاميوني حاضر شده، براي حمل خاك‌هاي مازاد ناشي از حفاري‌ها و تخريب‌ ساختمان‌هاي خريده‌شده‌ي دوران معاصر است.

مسعود آذرنوش ـ سرپرست هيأت كاوش باستان‌شناسي هگمتانه ـ 27 مهرماه 1387 به خبرنگار ايسنا توضيح داد: قطعه‌ زميني براي ساخت موزه‌ي هگمتانه درنظر گرفته شده كه معتقدم بخشي از آن حاوي بقاياي مربوط به تپه‌ي هگمتانه است. کاوش و آشكار‌ كردن آثار اين محوطه فرصت خواهد داد تا مقدمات برپايي موزه‌ي همدان در بخشي از اين زمين که آثار باستاني ندارد، فراهم شود.

آذرنوش هفتم آذرماه 1387 براثر سكته درگذشت.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha