• یکشنبه / ۲۴ آبان ۱۳۸۸ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8808-00757.135908
  • خبرنگار : 71012

*جامعه‌شناسي افزايش ورود ماهواره به خانواده‌هاي ايراني* تحليل دكتر ابهري به عنوان آسيب‌شناس در گفت‌وگو با ايسنا

*جامعه‌شناسي افزايش ورود ماهواره به خانواده‌هاي ايراني* 
تحليل دكتر ابهري به عنوان آسيب‌شناس در گفت‌وگو با ايسنا

يك استاد جامعه‌شناسي با بيان اين كه دستاوردهاي فناوري براي ورود به جوامع، منتظر اجازه نمي‌مانند، گفت: در كشورهايي كه بستر‌سازي فرهنگي و آموزش‌هاي لازم در كاربرد اصولي و منطقي اين فرآيندها انجام گرفته، هيچ‌گونه نگراني وجود ندارد؛ اما متاسفانه در جامعه‌ي ما همواره دستاوردهاي فناوري ما را غافلگير مي‌كنند.

دكتر مجيد ابهري در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا در پاسخ به پرسشي درباره‌ي جامعه‌شناسي و روانشناسي ورود ماهواره‌ به خانه‌هاي ايرانيان و آمار افزايش استفاده قشرها و گروه‌هاي سني مختلف از اين رسانه، خاطرنشان كرد: آپارتمان، موبايل، اينترنت و ماهواره از جمله دستاوردهايي هستند كه آسيب‌هاي رفتاري و اجتماعي ورود اين ابزار به جامعه دامن‌گير همه‌ي اقشار گشته و خواهد شد. اما اگر همزمان با ورود آن‌ها آموزش‌هاي لازم به موازارت بستر‌سازي فرهنگي توسط خانواده‌ها، نهاد‌هاي آموزشي و فرهنگي متولي و رسانه‌ها از جمله صدا‌وسيما انجام پذيرد، در واقع واكسيناسيون تحقق پذيرفته و جاي هيچ‌گونه نگراني باقي نمي‌ماند.

به اعتقاد اين عضو هيات علمي دانشگاه، فيلتر‌ينگ يا اقدامات فني براي ايجاد اختلال، در گسترش و كاربرد اين ابزار نيز چندان موثر نخواهد بود.

ابهري در اين باره توضيح داد: ناتوي فرهنگي بسيار دقيق و تعريف شده و مجهز، دست به تهاجم زده است و هر روز با ارتقاي كيفي فعاليت‌هاي مقابله‌ي فني را خنثي مي‌كند.

او سپس يادآور شد: درست به خاطر داريم يك دهه‌ پيش داشتن و يا خريد و فروش ويدئو جرمي كمتر از مواد مخدر نداشت، اما امروز ديگر كسي توجهي به آن ندارد. در ميان كاربران ماهواره در كشور ما تنها 10 درصد از آنها به‌دنبال برنامه‌هاي غيراخلاقي هستند؛ 90 درصد ديگر از سريال‌ها يا برنامه‌هاي موسيقيايي ماهواره‌ها استفاده مي‌كنند.

اين آسيب‌شناس به ايسنا گفت: در يك پژوهش ميداني، نشان داده شد كه هنگام نمايش سريال‌ها و فيلم‌هاي پرمخاطب و جذاب توسط رسانه‌هاي ما مشتريان ماهواره به يك پنجم تقليل يافته و مي‌يابند. بهبود كيفي برنامه‌ها، لحاظ كردن سليقه‌هاي مختلف در توليد فيلم‌ها و سريال‌ها، بالابردن تعداد برنامه‌هاي شاد و مفرح، ابزار رقابت ما با ماهواره‌هاست.

اين كارشناس علوم رفتاري و آسيب‌شناسي اجتماعي در عين حال اظهاركرد: البته بايد صادقانه پذيرفت خط قرمز‌هاي اخلاقي و باورهاي ارزشي در جامعه ما بايد در توليد و نمايش برنامه‌ها به‌طور كامل رعايت شوند وگرنه خود اينجانب به عنوان يك رفتار‌شناس و آسيب‌شناس اجتماعي يكي از معترضان خواهم بود.

او ادامه داد: وظيفه‌ و رسالت دشوار مديران صدا‌وسيما ايجاب مي‌كند صاحب‌نظران و فرهيختگان به ياري آنها بروند و نهادهاي هنري و فرهنگي نيز بايد از تلويزيون و برنامه‌هاي آن حمايت مادي و معنوي كنند؛ چرا كه فرزندان ما نيز در همين جامعه زندگي مي‌كنند. تبليغات منفي بعضي از جريان‌هاي سياسي و فرهنگي داخل و خارج عليه صدا‌وسيما يكي از ابزارهاي تضعيف اين نهاد زحمت‌كش است.

دكتر ابهري در پايان با بيان اين كه در تمام جوامع راديو و تلويزيون هدايتگر افكار عمومي هستند، سپس خاطرنشان كرد: در جامعه‌ي ما هم با توجه به ابزارهاي نظارتي، صدا‌وسيما وظايف خود را دراين زمينه‌ها به‌طور مطلوب انجام داده‌است؛ اما فرهيختگان نيز فقط نبايد به انتقاد اكتفا كنند؛ در مقابله با تهاجم سپاه نامرئي ناتوي فرهنگي، همه بايد با همدلي و دلسوزي به فكر نسل‌هاي آينده‌ي كشور باشيم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha