• دوشنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۰:۴۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403110100601
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

برگزاری اولین ماراتن رباتیک در چین/ گردش دنباله‌های رنگارنگ به دور خورشید

برگزاری اولین ماراتن رباتیک در چین/ گردش دنباله‌های رنگارنگ به دور خورشید

در نخستین روز از ماه بهمن، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا به سراغ حوزه‌هایی همچون علم، فناوری، دانش‌بنیان، آموزش، صنفی، فرهنگی و دانشجویی و پژوهش رفته است که قصد داریم در اینجا مروری بر اخباری که در این سرویس منتشر شد، داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، در روز دوشنبه یکم بهمن ماه به اخبار گوناگونی در ایران و جهان در بخش علمی و دانشگاهی ایسنا پرداختیم و اکنون قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیاندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

راه اندازی شعب خارجی سه دانشگاه برتر ایرانی در عراق تا سال آینده

وزیر علوم از راه اندازی شعب خارجی سه دانشگاه تهران، صنعتی شریف و فردوسی مشهد در کشور عراق تا سال آینده خبر داد.

جزئیات حمایت صندوق از نوپاهای دانش‌بنیان/دریافت وام ۳ میلیاردی به ۴۰۰ شرکت نوپا

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی از اعطای وام ۳ میلیارد تومانی به حدود ۴۰۰ شرکت نوپا خبر داد و گفت: این شرکت‌ها عمدتاً فروش‌هایی در محدوده ۱۰۰ میلیون تا ۷۰۰ میلیون تومان داشته‌اند و این تسهیلات قرض‌الحسنه ۴ ساله می‌تواند زمینه شکوفایی آن‌ها را فراهم کند.

کشف یک جایگزین طبیعی برای «اوزمپیک»

دانشمندان می‌گویند احتمالا به راهی جایگزین برای تنظیم طبیعی سطح قند خون و میل به شکر به روشی مشابه با داروهایی مانند اوزمپیک رسیده‌اند.

پیشنهاد وزیر علوم برای ارائه خدمات مستشاری در حوزه علم و فناوری در عراق

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سفر اخیر خود به عراق گفت: مقامات عراقی تاکید داشتند که پارک‌های فناوری مشترک ایجاد شود؛ اما من درکی از پارک‌های مشترک ندارم؛ ولی حداقل می‌توانیم سرویس و خدمات مستشاری به دولت عراق ارائه دهیم. این خدمات مستشاری می‌تواند از خدمات حقوقی شروع شود؛ چرا که ما با تصویب قوانین مناسب و رفع موانع حقوقی، به توسعه پارک‌های فناوری رسیدیم.

نتایج نهایی آزمون دکتری وزارت بهداشت اعلام شد/تشریح جزئیات ثبت نام پذیرفته‌شدگان

اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی آزمون ورودی دوره‌های دکتری تخصصی (Ph.D) و دکتری پژوهشی رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی و دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی قرار گرفت.

ضررت احیای انجمن‌های ورزشی تخصصی در دانشگاه‌ها/ هسته‌های ورزشی دانشجویی فعال شوند

مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان گفت: باید تا حد امکان هسته‌های دانشجویی را برای مشارکت دانشجویان در برنامه‌های ورزشی فعال سازیم.

ارسال ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ملی «زنان، تربیت اجتماعی و جامعه مهدوی»

قائم مقام ریاست دانشگاه آزاد با بیان اینکه ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ملی «زنان، تربیت اجتماعی و جامعه مهدوی» ارسال شده است، گفت: نویسندگان و پژوهشگران این ۳۰۰ مقاله برای ما از ارزش و اهمیت بالایی برخوردارند و نباید آنها را رها کرد؛ بلکه باید آنها را به نوعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قلمداد کرده و با آنها کار کرد تا برای همایش‌ها و رویدادهای علمی آینده ورزیده‌تر شوند.

گربه رباتیک به کاهش استرس کمک می‌کند

محققان موسسه مهندسی سیستم‌ها و اطلاعات، دانشگاه تسوکوبا در ژاپن روش جدیدی را برای تجربه محبت حیوانات و ارزیابی تاثیر آن بر سلامت روان و رفاه ابداع کرده‌اند.

آغاز ثبت نام آزمون EPT و آزمون فراگیر مهارت‌های عربی

ثبت نام آزمون (EPT) و آزمون فراگیر مهارت‌های عربی بهمن ماه ۱۴۰۳ از امروز آغاز و تا ۸ بهمن ادامه خواهد داشت.

ارائه روشی نوین برای ترمیم بافت عضلانی در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران

محققان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در پژوهش تازه خود، گامی مهم در بازسازی و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده عضلانی برداشته‌اند.

تعاملات اجتماعی در مجتمع‌های مسکونی؛ از چالش‌ها تا راهکارها

مجتمع‌های مسکونی بخشی از زندگی شهری ما هستند و نوع طراحی آن‌ها می‌تواند تأثیر بسزایی بر کیفیت روابط اجتماعی ساکنان داشته باشد. مطالعه‌ای تازه به بررسی نگرش ساکنان این مجتمع‌ها درباره تعاملات اجتماعی پرداخته و یافته‌های مهمی را ارائه کرده است.

چرا پژوهش در ایران تبدیل به ثروت نمی‌شود؟

با وجود تلاش‌های دانشگاه‌ها و نهادهای پژوهشی، ارتباط ضعیف دانشگاه و صنعت، پژوهش‌های علمی ایران را به پژوهش‌های صرفاً نظری تبدیل کرده است.

تراشه‌ای کوچک‌تر از بذر توت‌ فرنگی برای تقویت ارتباطات فضایی

دانشمندان بخش تجهیزات و فناوری فرکانس رادیویی آژانس فضایی اروپا(ESA) موفق به ساخت یک تراشه تقویت کننده سیگنال برای تقویت ارتباطات فضایی که کوچک‌تر از یک بذر توت فرنگی است، شده‌اند.

تبدیل باکتری‌ها به نانورآکتورهای هیدروژنی برای تولید سوخت پاک

باکتری‌ها برای تولید سوخت پاک از نور خورشید به نانورآکتورهای هیدروژنی تبدیل می‌شوند. محققان باکتری‌ها را به گونه‌ای تغییر دادند تا الکترون‌ها، پروتون‌ها و آنزیم کلیدی به نام هیدروژناز را در یک بخش خاص از سلول جمع کنند.

برگزاری پنجمین مدرسه بین‌المللی زمستانه انجمن رمز با موضوع «امنیت اینترنت اشیاء»

مدرسه زمستانه انجمن رمز ایران از ۷ تا ۹ اسفندماه به صورت مجازی میزبان محققین برجسته بین‌المللی برای ارائه مباحث آموزشی امنیت اینترنت اشیاء خواهد بود.

میزان تخصیص بودجه عمرانی تا به امروز صفر است/با روند افزایش هزینه‌های جدی مواجهیم

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه میزان تخصیص بودجه عمرانی دانشگاه تا به امروز صفر است، گفت: برای اینکه دانشگاه‌ها پایدار باشند، هم باید بودجه کافی تخصیص یابد و هم اینکه اختیارات کافی به دانشگاه‌ها داده شود تا خودشان نیز برای کسب بودجه تلاش کنند.

پتانسیل بالای ایران در بهره‌گیری از هوش مصنوعی اقتصادهای بازار نوظهور/۳۰درصد نیروی کار ایران دارای مهارت‌های پیشرفته دیجیتال هستند

بر اساس گزارش ۲۰۲۴ صندوق بین المللی پول، ایران در دسته‌بندی اقتصادهای بازار نوظهور، دارای پتانسیل بالایی برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی است و هر چند که این فناوری تا سال ۲۰۳۰، دو میلیون شغل جدید در حوزه های برنامه نویسی، تحلیل داده و امنیت سایبری ایجاد می‌کند و بهره‌وری در صنعت نفت و گاز را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد، ولی در حال حاضر تنها ۳۰ درصد از نیروی کار ایران دارای مهارت‌های پیشرفته دیجیتال هستند.

قانون جهش تولید دانش‌بنیان به‌درستی برای صنایع تبیین نشده است

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان به‌درستی برای صنایع تبیین نشده است و صنایع استان یزد از این ظرفیت به خوبی استفاده نکرده‌اند، هر شرکت خصوصی یا دولتی که با دانشگاه قرارداد داشته باشد، می‌تواند از مفاد مالیاتی این قانون استفاده کند که می‌تواند کمک بسیار خوبی به آنها باشد.

گردش دنباله‌های رنگارنگ به دور خورشید

عکس روز ناسا، دنباله‌دار «اطلس» را نشان می‌دهد که در حال گردش به دور خورشید است و ردپای رنگارنگی را نیز از خود به جا می‌گذارد.

مقایسه اثرات اقتصادی دانشگاه‌های جهان با دانشگاه‌های ایران/اعطای ۷۵ همت تسهیلات به شرکت‌ها

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با طرح این سوال که آیا اثرات اقتصادی دانشگاه‌ها اندازه‌گیری می‌شود، گفت: اثر اقتصادی دانشگاه کمبریج سالانه ۳۰ میلیارد پوند برآورد شده که ۲۳ میلیارد پوند آن ناشی از تجاری‌سازی تحقیقات دانشگاهی به ویژه از طریق اسپین آف‌ها بوده است. هر یک پوند هزینه در دانشگاه به ۱۱.۷ پوند اثر اقتصادی تبدیل می‌شود.

اولین اسکوتر CNG جهان رونمایی شد

یک شرکت موتورسیکلت‌سازی هندی از اولین اسکوتر جهان که با سوخت CNG کار می‌کند، رونمایی کرد.

ثبت‌نام پذیرش دوره‌های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی آغاز شد

قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از آغاز ثبت‌نام پذیرش دوره‌های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه جامع علمی کاربردی از امروز دوشنبه اول بهمن ماه خبر داد.

دبیر «ستاد دیجیتال، اتصال‌پذیری و ارتباطات» منصوب شد

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با صدور حکمی، مسعود همدانلو را به سمت دبیر ستاد دیجیتال، اتصال‌پذیری و ارتباطات منصوب کرد.

چین میزبان اولین ماراتن رباتیک در جهان می‌شود

اولین ماراتن چین با دوندگان انسانی و رباتیک در ماه آوریل برگزار می‌شود و ربات‌های انسان‌نما نیز در آن حضور خواهند داشت.

ساختار آکادمیک آزاد و استقلال دانشگاه تهران باید حفظ شود

رئیس سابق دانشگاه تهران با بیان اینکه ساختار آکادمیک آزاد و استقلال دانشگاه تهران باید حفظ شود، گفت: در این شرایط دانشگاه می‌تواند بتواند در حوزه اختیارات و وظایف خود، مسئولیت علمی و اجتماعی خود را انجام دهد.

تغییر زمان برگزاری امتحانات در صورت اعلام تعطیلی «ممنوع» شد

با اعلام دانشگاه تهران، زمان برگزاری آزمون‌های پایان نیمسال ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در صورت اعلام تعطیلی وجود ندارد.

تورم کیهانی مسئول تولد کهکشان‌ها نیست!

آیا ممکن است تورم کیهانی هرگز اتفاق نیفتاده باشد؟ پس در عوض چه اتفاقی افتاده و کهکشان‌ها، ستاره‌ها و سیارات چگونه تشکیل شده‌اند؟ دانشمندان می‌گویند این احتمالاً امواج گرانشی بوده‌اند که باعث تولد کهکشان‌ها شده‌اند، نه تورم کیهانی.

جزئیات سرمایه گذاری وزارت علوم برای توسعه هوش مصنوعی/تدوین اطلس سرمایه‌گذاری برای پارک‌ها

معاون فناوری وزارت علوم از انعقاد چند تفاهم‌نامه مهم برای تأمین مالی پارک‌های علم و فناوری خبر داد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای با معاونت علمی و فناوری، بنیاد برکت و صندوق توسعه ملی امضا شده است که بر اساس آن، ۱۰۰۰ پروژه در پارک‌های علم و فناوری کشور تأمین مالی خواهد شد. همچنین یک خط اعتباری ۱.۲ همت (۱۲۰۰ میلیارد تومان) و ۱۰۰ میلیون دلار برای سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی اختصاص یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha