• چهارشنبه / ۲۹ مهر ۱۳۸۸ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8807-00133.119473
  • خبرنگار : 71060

گزارشي از جشن مديران تداركات سينما عسگر‌پور: همه بايد كمك كنيم تا جريان صنفي تقويت شود

گزارشي از جشن مديران تداركات سينما
عسگر‌پور: همه بايد كمك كنيم تا جريان صنفي تقويت شود

دومين جشن انجمن مديران تداركات سينماي ايران با سخنان محمد مهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينما با تقدير از پيشكسوتان و برگزيدگان اين صنف برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه روز گذشته ـ 28 مهر ماه ـ در خانه سينما برگزار شد، محمد مهدي عسگر‌پور ـ مديرعامل خانه سينما ـ كه روز گذشته از سفر آكادمي اسكار بازگشته بود، در سخناني درباره‌ي مشكلات صنفي نكاتي را مطرح كرد.

او گفت:گاها به دليل شرايط توليدي كه در سينما حاكم است،برخي صنف‌ها را درجه 1، 2 يا 3 بدانيم. اما واقعيت در توليد سينما موضوع ديگري است. گاه نسبت به برخي صنف‌ها كم‌توجهي مي‌شود و اين موضوع صدمات متعددي را در پي دارد، بنابراين به‌همين دليل لازم است كه نسبت به ارتقاء اين صنف‌ها توجه بيشتري نشان بدهيم.

عسگر‌پور به عملكرد مثبت صنف مديران تداركات سينما اشاره كرد و افزود:معمولا در مراسمي اينچنيني دغدغه‌ي اصناف مطرح مي‌شود و اكنون نيز اكثر اصناف از بحث امنيت شغلي و بيمه به‌عنوان اصلي‌ترين دغدغه‌هاي خود ياد مي‌كنند. خانه سينما هم بايد به‌عنوان يك نهاد صنفي امور مختلفي از توقيف فيلم‌ها گرفته تا آنچه را كه مربوط به صيانت سينما و افراد مي‌شود را پيگيري كند و در كنار آنها اين دو موضوع را نيز به عنوان امري مهم مورد نظر قرار دهد.

او ادام داد: درباره‌ي امنيت شغلي بايد بگويم كه گاه ما فكر مي‌كنيم كه براي پيروزي بايد گروه كناردستي خود را آسيب برسانيم. متاسفانه در گروه‌هاي كاري هم چنين مساله‌اي حاكم است و گاه افراد براي اين‌كه خود پيشرفت كنند، هم‌صنفي‌هاي خود را نيز فدا مي‌كنند. به هرحال همه ما براي درست‌ شدن شرايط بايد متعهد باشيم و بدانيم كه 50 درصد مشكلات به دست خود ما حل مي‌شود.

عسگر‌پور در ادامه از پيگيري طرح نظام جامع سينمايي كشور ياد كرد و افزود: اين نظام كه اكنون 90درصد آن انجام شده و 10 درصد آن باقيمانده است، مي‌تواند به سرعت و تا پايان سال جاري به پايان برسد. اما بايد دانست كه اين نظام كمي بي‌رحمانه برخورد مي‌كند و با كسي تعارف ندارد.

وي در ادامه توضيح داد:اولين قدم در راه عملي شدن اين لايحه اين است كه به تمامي افراد صنف‌هاي مختلف شماره‌اي به عنوان شماره‌ي صنفي داده شود تا در اين صورت اطلاعات كامل افراد در خانه سينما جمع‌آوري و مشخص باشد. نكته‌ي ديگر آنكه با تعامل وزارت ارشاد بايد پيگيري كنيم كه پس از اين اگر فردي از اعضاي غيرصنف در فيلم خود استفاده كرد، مجبور باشد كه به اندازه‌ي دستمزد همان فرد جريمه بپردازد و قطعا چنين برخوردي مي‌تواند اولين گام در راستاي امنيت شغلي باشد.

مديرعامل خانه سينما در ارتباط با بحث بيمه بيكاري هم عنوان كرد: اين مساله مشكل بسياري از صنف‌هاست و مقدمات آن نزديك به يكسال است كه فراهم شده است، ما در ديدار كارگردانان با رياست‌جمهوري بحث بيمه را به عنوان يكي از مشكلاتي مطرح كرديم كه بايد زودتر از مشكلات ديگر حل شود. چرا كه در آن جلسه به نظر ساده‌انگارانه مي‌آمد كه بخواهيم مشكلات سينما را به توقيف چند فيلم محدود كنيم. ما در قالب آن جلسه طرحي داديم كه از همان زمان تاكنون در انتظار پاسخ آن هستيم، البته گويا آن طرح در همان زمان به سازمان‌هاي مربوطه از جمله وزارت‌هاي برنامه‌ريزي، كار و وزارت ارشاد ارجاع داده شده است.

او ادامه داد: اكنون در اداره‌ي فرهنگ و ارشاد اسلامي به ما مي‌گويند كه اين طرح، طرح خوبي است، اما براي عملي شدن آن لازم است كه ساير حوزه‌هاي فعال در هنر هم اقدام كنند و طرح‌هاي خود را ارائه دهند. حال آنكه ممكن است عده‌اي نخواهند چنين كاري كنند و يا اين كار در تشكل‌هاي آنها سال‌ها زمان بگيرد، اما به هرحال ما اميدواريم كه بحث شماره‌ي نظام صنفي و بيمه تا پايان سال جاري به نتيجه برسد، چرا كه تمامي مقدمات اين دو مساله فراهم شده است.

عسگر‌پور در عين حال خاطرنشان كرد: اگر اين دو طرح به نتيجه برسد، آنگاه مي‌توانيم بگوييم كه گام‌هاي اصلي را در ارتباط با مساله‌ي امنيت شغلي برداشته‌ايم و مي‌توانيم به موضوعات ديگر بپردازيم.

مديرعامل خانه سينما در پايان سخنانش مطرح كرد:به نظرم در دوره‌ي جديد همه ما بايد كمك كنيم تا جريان صنفي تقويت شود، البته اين كار تا حدي سخت است چرا كه ما در جامعه‌اي زندگي مي‌كنيم كه سود همه در حركت فردي ديده مي‌شود و همين مساله شرايط حركت‌هاي صنفي را سخت مي‌كند.

در اين مراسم كه حميد جبلي (بازيگر)، تهمينه ميلاني (كارگردان)، جهانگير كوثري (تهيه‌كننده)، پروين صفري (رييس انجمن طراحان صحنه) و جمعي از اعضاي صنف مديران تداركات حضور داشتند، رضا نوروزي (رييس شوراي مركزي انجمن مديران تداركات) در سخناني بخشي از مشكلات اين صنف را همچون بحث امنيت شغلي را مطرح كرد و گفت: اعضاي اين صنف از زحمت‌كش‌ترين و كم‌توقع‌ترين نيروهاي فعال دريك پروژه هستند و اكنون مدتي است صنف ما در خانه سينما نسبت به گذشته شرايط بهترين را تجربه مي‌كند كه اين مساله به لطف و تدبير مديريت خانه سينما است.

او با اشاره به مهمانان اين مراسم ادامه داد: امروز دراين جشن مهمانان بسيار عزيزي داريم، اما بنده تصور مي‌كردم كه مهمانان ديگري نيز دراين جمع حضور داشته باشند!

در اين مراسم از دو مدير پيشكسوت انجمن مديران تداركات بهرام هنرمند و زنده‌ياد علي‌محمد شاهدلو توسط عسگرپور تقدير شد.

زبردست‌مقدم سخنگوي اين انجمن به ذكر توضيحاتي درباره‌ي اقدامات درون صنفي پرداخت.

سپس حميد جبلي بازيگر سينماي ايران، براي تقدير از دو پيشكسوت اين صنف به روي صحنه آمد و گفت: سال‌هاست عضو هيچ گروهي در خانه سينما اين امروز بسيار خوشحالم كه بچه‌هاي توليد و تداركات انسجام دارند و توانستند در سينماي پرالتهاب امروز با هم باشند و با هم كار كنند.

در ادامه حميد جبلي به اهداي هداياي عباس نعمتي و احمد ياوري‌شاد ديگر پيشكسوتان برگزيده‌ي صنف مزبور پرداخت.

جهانگير كوثري ـ تهيه‌كننده سينما ـ هم در سخناني گفت:هميشه اعتقاد داشتم كه بخش عملياتي و اجرايي ما در سينما و در فيلم‌هايي كه به آنها افتخار مي‌كنيم، برعهده‌ي اعضاي اجرايي فيلم قرار دارد و چشم ما هر روز به كارهاي اجرايي مديري دوخته شده كه مسائل عملي فيلم به‌دست او سپرده شده است. حال اگر يك‌روز اين مدير موفق نشود يك وسيله يا لوكيشن را فراهم كند قطعا در آن روز كار فيلمبرداري مي‌خوابد.

او ادامه داد: از سال‌هاي بسيار دور مديران تداركات در جامعه‌ي سينمايي ما از اهميت بالايي برخوردار بوده‌اند و خود بنده در تمامي كارهايم، اين افراد را بسيار مهم در نظر مي‌گرفتم چرا كه به نظر من بايد تهيه‌كننده و كارگردان بتواند مدير تداركاتي پيدا كند كه به او اعتماد كامل داشته باشد و بتواند امور مختلف را به او بسپارد.

كوثري هم‌چنين خاطرنشان كرد: واقعيت اين است كه اين بخش همواره براي من مهم‌تر از بخش‌هاي ديگر بوده و به عنوان يك تهيه‌كننده احترام ويژه‌اي براي اين قشر قائلم و همواره از افرادي كه با آنها كار كرده‌ام، هم خواسته‌ام كه احترام اين صنف را رعايت كنند.

به گزارش ايسنا، در ادامه‌ي اين برنامه هداياي داوود ناظمي كه به عنوان مدير نمونه‌ انتخاب شده بود هم از سوي جهانگير كوثري به او اهدا شد.

در بخش ديگري از مراسم، تهمينه ميلاني بر روي سن رفت و پس از ذكر خاطراتي از همكاري‌اش با مديران تداركات لوح تقدير محمدحسن نوروزي (مدير جوان برگزيده صنف) را اهدا كرد.

در ادامه‌ي اين مراسم پروين صفري (رييس انجمن طراحان فيلم) هداياي احمد معمار‌پور مدير تداركاتي كه در سفر بود را هم به نمايندگي از او به خانواده‌اش اعطا كرد.

به گزارش ايسنا، در بخش پاياني اين مراسم هم شاپور عالي‌دايي (معاونت اداري و مالي خانه سينما) با اشاره به زحمات متعدد و تلاش‌هاي مديران اين صنف اظهار اميدواري كرد كه روزي سينما آنقدر رونق بگيرد كه ديگر هيچ صنفي نياز به حمايت‌هاي مالي نداشته باشد.

عالي‌دايي پس از ذكر اين صحبت‌ها به اهداي هداياي عباس دواقي از ديگر مديران برجسته‌ي صنف تداركات پرداخت و در نهايت با صحبت‌هاي فروزان صابري (نماينده‌ي بيمه ايران) و تشكرات رضا نوروزي (مدير انجمن تداركات سينما) دومين جشن اين صنف پايان گرفت.

گفتني است: در بخشي از اين مراسم هم گروه موسيقي «حافظ» به اجراي چند قطعه موسيقي پرداختند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha