رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان: بهجاي تغيير در سازمان مركزي به ارتقاي تشكيلاتي سازمانهاي استاني توجه شود
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان گيلان گفت: تبديل كردن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وزارتخانه مانند اين است كه بخواهيم دريا را در يك كوزه بريزيم.
محمدحسين مهديپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه طرح موضوع تغييرات در ساختار و تشكيلات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بر روند فعاليت اين سازمان تأثيرگذار است، ادامه داد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و تشكيلات آن، پس از تغييرات سال 1385 قوام لازم را يافته است و هر تغييري در آن، تهديدي براي سازمان محسوب ميشود.
وي بيان كرد: سال پيش كه طرح قرار گرفتن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در زيرمجموعهي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مجلس مطرح شد، بسياري از گروههاي سرمايهگذاري حتا به سمت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استانها نميآمدند و مدام گوشزد ميكردند كه وقتي ثباتي در تشكيلات خود نداريد، چرا بهدنبال جذب سرمايهگذار هستيد يا اينكه سرمايهگذاران با چه تضميني بايد به عرصهي سرمايهگذاري در گردشگري وارد شوند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان با بيان اينكه آيا طرح تبديل كردن سازمان به وزارتخانه كارشناسي شده است، اظهار داشت: همه ميدانند، حوزهي فعاليتي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حوزهاي كاملا فرابخشي است و اينگونه نيست كه در هريك از بخشهاي آن بهصورت مستقل و بدون نياز به هماهنگي با ديگر ارگانها و دستگاهها بتوان عمل كرد.
مهديپور گفت: اگر بپذيريم كه در استانها، استانداريها وظيفهي هماهنگي دستگاههاي متعدد دولتي با يكديگر و انجام امور را برعهده دارند، بايد بدانيم كه در حوزههاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين وظيفه برعهدهي سازمان است. در واقع، مأموريت اصلي سازمان را هدايتكنندگي آن ميتوان دانست.
وي محدود كردن ظرفيت هدايتگري سازمان را در قالب وزارتخانه موجب بروز اختلال در پيشبرد اهداف آن دانست و افزود: با تبديل كردن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وزارتخانه فقط اين مجموعه را به تشكيلات بوروكراتيك كشور اضافه ميكنيم.
مهديپور توجه به حوزههاي ميراث فرهنگي و گردشگري را در ديگر ابعاد اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي تأثيرگذار كشور دانست و گفت: معتقدم حتا كشاورزي و صنعت هم با توسعهي گردشگري دچار تحول و پويايي خواهند شد.
وي با اعتقاد به اينكه تشكيلات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي پيشبرد اهداف تعيينشدهي اين حوزه، كافي است، تأكيد كرد: بين وزارتخانه يا سازمان بودن، معتقدم معاونت رياست جمهوري بودن سازمان، بهترين وضعيت براي حوزهي ميراث فرهنگي و گردشگري است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان توجه جدي به ارتقاي تشكيلاتي اين سازمانها را در استانها خواست و اظهار كرد: رؤساي سازمانهاي ميراث فرهنگي و گردشگري در استانها بايد اختيارات بالايي را در حد اختيارات يك معاون استاندار داشته باشند. اگر ما معتقديم، استانداران معاونان رييسجمهور در استانها براي هماهنگي امور هستند، پس رؤساي سازمانهاي ميراث فرهنگي و گردشگري نيز بهدليل مأموريت حاكميتي خود، در جايگاه معاون استاندار ميتوانند باشند.
وي افزود: بهتر است، بهجاي هر تغيير و تحولي در سازمان مركزي ميراث فرهنگي و گردشگري، به ارتقاي تشكيلاتي سازمانهاي استاني توجه شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات