مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي: براي رفع مشكلات مالي توليدكنندگان گليم نقشبرجسته در استان ايلام رايزني شد
مدير كل دفتر حمايت از توليد و بازرگاني معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي بهدنبال بازديد از كارگاههاي صنايع دستي و گليم نقشبرجسته در استان ايلام، گفت: براي رفع مشكل مالي توليدكنندگان گليم نقشبرجسته رايزني شد تا آنها از تسهيلات بنگاههاي اقتصادي زودبازده، صندوق مهر امام رضا (ع) و مساعدتهاي اداره كل تعاون استان استفاده كنند.
مهدي كيايي در گفتوگو با خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: استان ايلام 94 كارگاه توليدي فعال صنايع دستي دارد كه از اين تعداد، 35 كارگاه به شكل تعاوني و 59 كارگاه به شكل خصوصي اداره ميشوند.
وي ادامه داد: در جريان بازديد از كارگاههاي گليم نقشبرجستهي ايلام بهعنوان اثر شاخص اين استان و گفتوگو با توليدكنندگان اين رشته، مشكلات اين قشر از هنرمندان شناسايي شدند كه به دو دسته تقسيم ميشوند؛ نخست آنكه توليدكنندگان گليم نقشبرجسته ضعف مالي دارند و به گرفتن تسهيلات نيازمندند و دوم آنكه با مشكلات ناشي از بازاريابي و فروش محصولات مواجهاند.
مدير كل دفتر حمايت از توليد و بازرگاني معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي بيان كرد: استمرار اين مشكلات، خطر تعطيلي كارگاههاي توليد گليم نقشبرجسته يا كاهش سطح فعاليت از توليدات كارگاهي به توليد خانگي يا خروج از حالت فعاليت متمركز و فعاليت انفرادي را بهدنبال دارد كه در نهايت، به افزايش قيمت و كاهش كيفيت منجر ميشود.
وي ادامه داد: براي حل اين معضل با مديران استاني مذاكره و تصميم گرفته شد تا براي گرفتن تسهيلات از بنگاههاي زودبازده اقتصادي يا تسهيلات صندوق مهر امام رضا (ع) و گرفتن مساعدت از اداره كل تعاون استان ايلام با استفاده از سرفصلهاي حمايتي از كارگاههاي توليدي اقدام شود تا تسهيلات ارزانقيمت در زمينهي سرمايه در گردش واحدهاي توليدي در اختيار كارگاهها قرار گيرد.
كيايي گفت: طبق گزارش رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان ايلام، مطالعات ايجاد شهرك و بازارچههاي صنايع دستي، موضوع مصوبهي هيأت دولت با همكاري دانشگاه ايلام خاتمه يافته است و قرار شد، پيگيري و حمايت لازم براي راهاندازي دو بازارچهي دائمي و نمايشگاه فروش اقلام صنايع دستي در سطح استان ايلام با قيد فوريت اقدام شود تا از اين طريق، مشكل بازاريابي و فروش محصولات در اين استان رفع شود.
به گفتهي او، محل احداث اين بازارچهها و نمايشگاههاي دايمي صنايع دستي براساس مطالعات صورتگرفته و نياز استان، شهرهاي مهران و ايلام است كه با توجه به قرار گرفتن اين شهرها در مسير تردد زوار عتبات عاليات عراق، پيشبيني ميشود ايجاد اين بازارچهها به رونق فروش محصولات توليدي استان به صورت چشمگيري كمك كند.
وي دربارهي گليم نقشبرجستهي ايلام و جايگاه آن، توضيح داد: اين گليم تلفيقي از گليم ساده و گره قالي در متن آن است كه به شكل بسيار زيبا و منحصربهفردي يكي از صنايع دستيهاي زيباي ايران است كه مركزيت آن يا بيشترين محل توليد اين محصول، استان ايلام است. بر اين اساس، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري توجه ويژهاي به موضوع بازاريابي و ارتقاي فروش اين محصول دارد.
كيايي اضافه كرد: استان ايلام يكي از استانهاي كشور با تاريخي به بلنداي ايران و پيشينهاي درخشان در فرهنگ و تمدن كشور است كه از گذشته يكي از مراكز توليد صنايع دستي و زيراندازهاي سنتي بوده است و از گذشتهي خيلي دور، صنعتگران سختكوش و با ذوق ايلامي كوشيدهاند، با توليد زيراندازهاي بينظير مانند قالي، گليم و دستبافتههايي چون سياهچادر و آثاري مانند ابزار فلزي و زيورآلات، انديشه، ذوق، خلاقيت و ايمان خود را به خالق هستي و اعتقاد به خويشتن را در فرهنگ بومي نشان دهند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات