يك راهنماي كوهستان و طبيعت: بايد در برخورد با اثر ثبتشدهاي مانند دماوند تابع قوانين بينالمللي باشيم
يك راهنماي كوهستان و طبيعت تأكيد كرد: بايد در برخورد با آثار طبيعي ثبتشدهاي مانند كوه دماوند تابع قوانين بينالمللي باشيم.
مجتبي نورمحمدي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به آخرين وضعيت عمليات جادهسازي در كوه دماوند، اظهار داشت: موقعيت كوه دماوند چندان نسبت به سالهاي پيش، تغيير نكرده است، فقط مقدار زيادي خاك در جادهي خاكي قديمي براي زيرسازي ريختهاند. البته به نظر ميرسد، عمليات راهسازي در اين كوه با توجه به درخواستهاي فدراسيون كوهنوردي و شكايتهاي موجود، متوقف شده است.
وي گفت: از ابتداي جادهي خاكي كه بين پلور و رينه وجود داد تا دوراهي معدن، خاك ريخته شده و يكي دو قسمت از اين مسير نيز صاف شده است. البته كوهنوردان در گذشته اين جادهي خاكي را با وانت طي ميكردند كه هنگام رانندگي، گرد و غبار زيادي بلند ميشد و براي كوهنوردان آزاردهنده بود. بنابراين برخي از آنها معتقدند كه اين كار موجب ميشود، از گرد و غبار خلاص شوند؛ ولي براي عدهاي ديگر اين كار معني ندارد.
مسؤول آموزش يخ و برف فدراسيون كوهنوردي ادامه داد: با توجه به اينكه كوه دماوند اثري طبيعي ثبتشده در فهرست ميراث ملي كشور است و براي ثبت جهاني آن بايد پيرو قوانين بينالمللي باشيم، بنابراين نبايد اين مناطق طبيعي را تغيير داد و در برخورد با آنها بايد تابع قوانين بينالمللي بود.
او با اعتقاد به اينكه ساخت جاده در كوه دماوند واقعا لازم نبود، افزود: افرادي كه ميخواهند كوهنوردي كنند، در هر صورت بايد سختيهايي را تحمل كنند و ظاهر طبيعت نبايد دستخورده شود، مخصوصا اينكه دماوند اثري طبيعي و ثبتشده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات