• شنبه / ۲۷ تیر ۱۳۸۸ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8804-10308

طرح‌هاي سالم‌سازي دريا هم‌چنان ناكارآمدند

طرح‌هاي سالم‌سازي دريا هم‌چنان ناكارآمدند

امسال نيز طرح‌هاي دريا مانند سال‌هاي گذشته، انتظارهاي گردشگران تابستاني را به شهرهاي شمالي كشور برآورده نمي‌كنند.

به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گرماي هوا و انواع پديده‌هاي جوي، بويژه گرد‌وغبار انتخاب مقاصد مختلف سفر را براي مسافران تابستاني محدود كرده است، اما شهرهاي شمالي مانند هر سال، بيش‌ترين استقبال را دارند.

يك‌ماه از آغاز سفرهاي تابستاني مي‌گذرد و اگر شما هم يكي از مسافران شهرهاي شمالي بوده باشيد، حتما تصديق مي‌كنيد، طرح‌هاي دريا كه با هدف سامان‌دهي اوقات فراغت مسافران در سواحل و ايجاد زمينه‌ي بهره‌مندي آن‌ها از پتانسيل دريا طرح‌ريزي شده‌اند، امسال نيز با كيفيتي بسيار نازل و خارج از شأن مسافران تابستاني در جريان‌اند.

متأسفانه نبود متولي مرتبط و توانمند و همان دغدغه‌ها و مسائل هميشگي بهره‌گيري از دريا و سواحل و البته تأكيدهاي بدون عمل مسؤولان سبب شده است تا مسافران امسال نيز در سواحل شهرهاي شمالي به‌جاي هرگونه امكانات و تجهيزات براي بهره‌مندي از دريا، با آلودگي شديد سواحل و نبود سرويس‌هاي بهداشتي مواجه شوند كه موضوع چندان جديدي هم نيست. مسأله‌ي بهره‌مندي از پتانسيل‌هاي گردشگري و در رأس آن‌ها، ظرفيت فراوان نوار سواحل و دريا كه در ايران به‌شكل شگفت‌آوري زيبا و بكر مانده است، موضوعي كهنه است كه مسؤولان دستگاه‌هاي مختلف بهره‌بردار از آن‌ها، گاهي بر ضرورت سامان‌دهي سواحل و تقويت بعد گردشگري آن تأكيد مي‌كنند.

بيش‌تر از پنج‌سال نيست كه موضوع بهره‌مندي تفريحي و گردشگري از سواحل دريا و تبديل آن‌ها به بسته‌هاي سرمايه‌گذاري در ميان مسؤولان دولتي و البته مصوبات آن‌ها جا باز كرده‌اند؛ اما با گذشت چند سال از طرح چنين موضوع‌هايي، اقدامي عملي در بهبود وضعيت سواحل و تعيين تكليف متولي آن‌ها رخ نداده است.

اسفنديار رحيم‌مشايي ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ سال گذشته در جلسه‌ي ستاد تسهيلات سفر استان مازندران، تأكيد كرد: ديدگاه پوسيده‌ي 50 سال گذشته موجب غفلت از دريا و جنگل شده است و تمام تلاش‌ها براي سامان‌دهي سواحل، به جدا ‌كردن زن و مرد و مكان‌يابي براي غرق شدن افراد معطوف شده‌اند.

او اظهار داشت: دريا فقط مخصوص شنا كردن در تابستان نبايد باشد، بلكه بايد پايه‌اي براي استفاده از اين جاذبه‌ي طبيعي در طول سال باشد.

رحيم‌مشايي افزود: كشورهاي ديگر، ساختمان‌هاي 12 طبقه در وسط اقيانوس مي‌سازند، اما متأسفانه چنين حركت‌هايي در كشور ما، خراب كردن دريا و محيط زيست تلقي مي‌شوند.

نمونه‌ي سخنان رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره‌ي مغفول ماندن پتانسيل دريا و جنگل را در سخنان ديگر مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز مي‌توان ديد.

رحمت‌الله عباس‌نژاد ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مازندران ـ در اظهار ‌نظري، طرح‌هاي دريا را فناپذير و نامطلوب دانست و بيان كرد: اين طرح‌ها معمولا از سوي شهرداري‌ها به بخش خصوصي واگذار مي‌شوند؛ اما چون نگاه مجريان طرح‌ها هيچ‌گاه نگاه اقتصادي و سودآوري نبوده است، طرح‌هاي دريا فقط در مدتي كوتاه و با كيفيتي نامطلوب اجرا مي‌شوند و ادامه نمي‌يابند.

او راهكار اصلي براي استفاده از ظرفيت درياها را تبديل آن‌ها به بسته‌هاي سرمايه‌گذاري، واگذار‌ي آن‌ها به بخش خصوصي و ايجاد مناطق نمونه‌ي گردشگري ساحلي دانست و به خبرنگار ايسنا گفت: فرصت‌ها را براي استفاده از پتانسيل فراوان دريا از دست داده‌ايم.

رضا عليزاده ـ معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان ـ نيز با اشاره به اين‌كه طرح‌هاي سالم‌سازي دريا انتظار گردشگران را به‌خوبي برآورده نكرده‌اند، اظهار كرد: خدمات ارائه‌شده در طرح‌ها بايد از تنوع و گستردگي برخوردار باشند؛ اما متأسفانه‌ از اين طرح‌ها فقط در ايام خاصي از سال استفاده مي‌شود.

مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي تحقق ايده‌آل‌هايي كه با هدف بهره‌مندي از سواحل در نظر داشته، اقداماتي انجام داده‌اند؛ اما واقعيت امر اين است كه اين اقدامات تاكنون تأثير عيني و قابل لمسي نداشته‌اند. انتخاب مناطق نمونه‌ي گردشگري ساحلي، آزاد‌سازي حريم دريا يا دخالت دادن برخي شركت‌هاي توسعه‌ي ايران‌گردي و جهان‌گردي براي اجراي طرح‌هاي سالم‌سازي دريا و واگذاري آن‌ها به بخش خصوصي يا اختصاص اعتباراتي براي ايجاد امكانات و تجهيزات در سواحل، نمونه‌هايي از اقدامات انجام شده‌اند كه پيامدي براي بهره‌مندي هدف‌مند از ظرفيت نوار ساحلي كشور نداشته‌اند.

فصل تابستان و موعد سفرهاي داخلي تابستاني، امسال با يك‌ماه كاهش فقط تا اواخر مرداد‌ماه ادامه مي‌يابد. بنابراين با وجود نابساماني موجود در سواحل شمالي كشور، اكنون به بهبود شرايط در يك‌ماه باقي‌مانده از فصل گردشگري تابستان، چندان نمي‌توان اميدوار بود. فقط شايد درباره‌ي وضعيت درياها بتوان گفت، هر سال دريغ از پارسال.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha