آنچه كه در پي ميآيد بيست و چهارمين بخش از گزارش عملكرد اداره سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در سال 1386 است كه در دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد ادارهي سلامت روان تنظيم شده است.
در اين بخش عملكرد اداره سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در " ساماندهي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در زمينه خدمات رواني - اجتماعي پس از بلايا" ارائه ميشود؛ به اين ترتيب كه پس از بيان مساله، به چگونگي وضعيت موجود، اهداف كلي و اختصاصي، فعاليتهاي انجام شده، فعاليتهاي بعدي و دستاوردهاي برنامه پرداخته خواهد شد.
سرويس مسائل راهبردي ايران به منظور تسهيل دسترسي خبرنگاران حوزه اجتماعي، و بهداشت و درمان به اسناد سياستي و برنامههاي وزارت بهداشت و درمان با هدف فراهم آوردن زمينه تحليل و بررسي برنامهها و سياستهاي حوزه بهداشت روان در عرصهاي عمومي، متن كامل اين سند را منتشر ميكند. قابل ذكر است پيش از اين نيز گزارشي از اهداف عملكردي ادارهي مذكور در سال 1387، در اين سرويس منتشر شده است.
سرويس مسائل راهبردي ايران (psy.isna88@yahoo.com) با تقدير از اين اقدام دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، در مسير انتشار اطلاعات و تعامل با دانشگاهيان و افكار عمومي، آمادگي خود را براي انعكاس پيشنهادات و انتقادات استادان، پژوهشگران، دانشجويان، فعالان بخش سلامت روان و مديران و سياستگذاران بخش به منظور بررسي اين گزارش اعلام كرده و اظهار اميدواري ميكند ايجاد يك عرصهي عمومي براي گفت وگوي دانشگاهيان و حرفهمندان با مديران و سياستگذاران ضمن مستندسازي تاريخ سياستگذاري و نظارت عمومي بيشتر بر فرآيند سياستگذاري عمومي، موجب طرح ديدگاههاي جديد و ارتقاي كيفيت اين فرآيند در هر حوزه شود.
* ساماندهي دانشگاههاي علوم پزشکي کشور در زمينه خدمات رواني- اجتماعي پس از بلايا*
مقدمه و بيان مساله:
جهت بررسي وضعيت خدمات و مشکلات موجود در برنامههاي حمايتهاي رواني- اجتماعي پس از بلايا در سطح کشور، دستيابي به منابع اطلاعاتي موجود يکي از ملزومات به شمار ميرود. به دنبال بروز بلاياي طبيعي طي سالهاي اخير، در سطح کشور توانمندسازي در جهت ارائه خدمات حمايتي رواني- اجتماعي ظرفيتسازي قابل توجهي به وقوع پيوسته است. حصول اطلاع از وضعيت موجود در مورد توانمنديها و نيز نيازمنديهاي نواحي مختلف در زمينه حمايتهاي رواني- اجتماعي و پايش مداوم شرايط موجود ميتواند به برنامهريزي دقيقتر در زمينه ارائه خدمات در شرايط بحران کمک شايان توجهي كند. به همين منظور اداره سلامت روان با مشارکت دانشگاه علوم پزشکي کرمان اقدام به طراحي سايت جهت به روز ماندن اطلاعات تمامي دانشگاهها از توانمنديها و وضعيت جمعيتي حوزههاي تحت پوشش ساير دانشگاهها كرده است.
وضعيت موجود:
پس از انجام بررسيهاي اوليه و تهيه پرسشنامههاي مورد نياز، سايت مربوطه طراحي شده و در حال حاضر سايت راهاندازي شده است و تمامي دانشگاهها امکان ورود به سايت، ورود اطلاعات حوزه خود، و اطلاع از وضعيت ساير دانشگاهها را دارند.
مجري برنامه و همكاران:
دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد (اداره سلامت روان)
هدف كلي:
تدوين استانداردهاي حمايتهاي رواني- اجتماعي پس از بلايا
هدف اختصاصي:
- تعيين استانداردها براي انتخاب افراد ارائه كننده حمايتهاي رواني- اجتماعي پس از بلايا
- تعيين خدمات رواني- اجتماعي براي کودکان زير 6 سال
- تعيين حمايتهاي رواني- اجتماعي براي گروه جنسي مردان (که در برنامههاي قبلي مغفول ماندهاند)
فعاليتهاي انجام شده:
- طراحي اوليه سايت با نظارت دانشگاه علوم پزشکي کرمان
- راه اندازي سايت پس از رفع مشکلات و معايب اوليه
دستاوردهاي برنامه تاکنون:
- ايجاد سايت براي ثبت اطلاعات جمعيتي هر استان و نيز اطلاعات مرتبط با ميزان بهرهمندي هر استان از نيروهاي تخصصي و آموزش ديده
- معرفي سايت و نحوه کاربري در گردهمايي کارشناسان سلامت روان در اصفهان، بهمن 1386
- ورود اطلاعات مربوط به حوزه هريک از دانشگاهها توسط کارشناسان سلامت روان
فعاليتهاي بعدي:
پيگيري ورود منظم اطلاعات به سايت توسط هر يک از دانشگاههاي علوم پزشکي
دستاوردهاي سال 87:
- دسترسي تمامي دانشگاههاي علوم پزشکي به اطلاعات مرتبط و لازم در زمينه خدمات رواني- اجتماعي پس از بلايا در مورد حوزه تحت پوشش ساير دانشگاهها
- تسريع ارائه خدمات رواني- اجتماعي به دنبال بلايا از طريق برآورد سريعتر نيازه
ادامه دارد...
نظرات