تنديس فردوسي در دانشگاه آکسفورد رونمايي شد
تنديس حکيم ابوالقاسم فردوسي همزمان با هزارمين سال پايان سرودن شاهنامه و در آستانه روز بزرگداشت فردوسي، در دانشگاه آکسفورد انگليس نصب و رونمايي شد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، در مراسم رونمايي اين تنديس، رسول موحديان - سفير جمهوري اسلامي ايران در لندن -، عليمحمد حلمي - رايزن فرهنگي ايران در لندن -، پرفسور سر نيل چالمرز - رييس دانشکده وادهام -، فيروزه عبدالاوا و پروفسورهرزيگ از استادان زبان و ادبيات فارسي در دانشگاه آکسفورد، پروفسور ملويل از محققان و فردوسيشناسان دانشگاه کمبريج و جمع ديگري از شخصيتهاي علمي و دانشگاهي و علاقهمندان به فرهنگ ايران و زبان و ادبيات فارسي حضور داشتند.
در ابتداي اين مراسم، عليمحمد حلمي - رايزن فرهنگي سفارت ايران در لندن - در سخناني در اين مراسم گفت: شاهنامه حکيم فردوسي يکي از شاهکارهاي زبان و ادبيات فارسي است که بر روي ادبيات و آثار ادبي پس از خود نيز براي قرنها تأثيرگذار بوده است.
او افزود: تنديس فردوسي هديهاي از سوي مردم ايران به دانشکده وادهام آکسفورد براي تجليل از تلاش تمام افرادي است که با يکديگر تعامل همراه با احترام و درک متقابل دارند.
حلمي گفت: فردوسي به طور قطع يکي از بانفوذترين شخصيتهاي ادبي و فرهنگي ايرانزمين به حساب مي آيد. بدون استثنا تمام آثار ادبي ايرانيها از سبک و روش شاهنامه فردوسي الهام گرفته و تأثير پذيرفتهاند؛ اما هيچيک نتوانستهاند شهرت و محبوبيت فردوسي را به دست آورند.
رايزن فرهنگي کشورمان با اشاره به نقش فردوسي در ترويج زبان و ادبيات فارسي گفت: فردوسي فرهنگ و سنن ايراني را دوباره زنده کرد.
او افزود: ايرانيها فردوسي را بزرگترين شاعر خود ميدانند و هماکنون پس از گذشت هزار سال، مردم هنوز شاهنامه را ميخوانند و به ابيات آن گوش فرا ميدهند.
حلمي گفت: شاهکار فردوسي آنقدر باارزش است که بعد از گذشت هزار سال از زمان سرودن آن هنوز به راحتي براي فارسيزبانان قابل فهم و درک است.
سپس سفير جمهوري اسلامي ايران در انگليس پس از پردهبرداري از تنديس حکيم ابوالقاسم فردوسي در سخناني ابراز اميدواري کرد که آرمانهاي فردوسي پلي بين ملتها براي ارتقاي درک متقابل باشد.
موحديان نصب تنديس فردوسي در دانشگاه آکسفورد را همزمان با هزارمين سال پايان سرودن شاهنامه و در آستانه برگزاري روز بزرگداشت فردوسي در داخل و خارج ايران، به فال نيک گرفت و گفت: تجليل از حکيم شعر فارسي در واقع تجليل نسلها از چهرههاي ماندگار و آرمانخواهي است که به همه بشريت تعلق دارند.
او اقدام دانشگاه آکسفورد در تجليل از فردوسي را در راستاي حفظ و ارتقاي دستاوردها و آرمانهاي معنوي و بشري دانست و شاهنامه اثر جاودان فردوسي را که توسط همه ملل فارسيزبان مورد تکريم قرار ميگيرد، بخشي از مشارکت درخشان زبان و ادب فارسي در غناي فرهنگ و ادبيات جهان توصيف کرد.
سفير جمهوري اسلامي ايران اظهار كرد: اميدوارم آرمانهاي فردوسي پلي بين ملتهاي ما براي ارتقاي درک متقابل باشد و انگيزهاي فراهم کند تا محققان دانشگاه آکسفورد و همتايان ايراني آنان بتوانند همکاريهاي ادبي و علمي جديتري داشته باشند.
سر نيل چالمرز - رييس دانشکده وادهام آکسفورد - نيز در سخناني ضمن تجليل از مقام فردوسي، گفت: فردوسي شاعري بزرگ و شناختهشده براي همه جهان است و شاهنامه وي علاوه بر اثري ادبي، داراي جنبههاي فراوان اجتماعي، فرهنگي، سياسي، تاريخي و حماسي است و طي هزار سال گذشته نقش مهمي در زندگي مردم ايران و ديگر فارسيزبانان داشته است.
فيروزه عبدالاوا و هرزيگ از استادان دانشگاه آکسفورد و از فردوسيشناسان اين دانشگاه نيز در سخناني از فرهنگ و ادب ايرانزمين بويژه شخصيت فرودسي و شاهنامه وي تجليل و ابراز اميدواري كردند، نصب تنديس فردوسي در دانشکده وادهام زمينهساز گسترش ارتباطات فرهنگي و دانشگاهي دو کشور شود.
تنديس فردوسي به سفارش رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در لندن و توسط مهران قهاري - هنرمند ايراني مقيم انگليس - ساخته شده و با همکاري مسؤولان دانشکده وادهام دانشگاه آکسفورد به صورت دائمي در محل کتابخانه فردوسي اين دانشکده نصب شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات