در نشست نقد و بررسي كتاب «لالايي براي دختر مرده» عنوان شد: ويژگي عمده اين اثر توجه به تاريخ است
كتاب «لالايي براي دختر مرده» حميدرضا شاهآبادي در نشست «يك نويسنده، يك كتاب» از سري نشستهاي تخصصي سراي اهل قلم كودك و نوجوان توسط گروهي از نوجوانان مورد نقد و بررسي قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سرگرداني مخاطب در مواجهه با اين اثر طولاني بودن مقدمه و نامگذاري بد اين اثر از جمله موارد مطرحشده توسط منتقدين كودك و نوجوان شركتكننده در اين نشست بود.
علياصغر سيدآبادي منتقد ادبيات كودك و نوجوان و نويسنده در واكنش به انتقادات وارده به اين اثر گفت: ما ملتي هستيم كه عليرغم افتخار به تاريخ خود در اين حوزه بسيار كم كار كردهايم. كتاب «لالايي براي دختر مرده» از اين نظر كتاب بسيار ارزشمندي است.
وي تصريح كرد: ويژگي عمده اين اثر توجه به تاريخ است البته هميشه اين نگراني وجود داشته كه نگارش در حوزه كتابهاي تاريخي نوعي كهنگي را در ذهن القا كند، بنابراين شاهآبادي با پيوندزدن وقايع تاريخي موجود در اين اثر با حوادث امروزي سعي كرده است به كتاب وجههاي نو دهد اگرچه به شخصه با اين ترفند و شگرد موافق نيستم.
وي گفت: اين كتاب اگرچه تلخ است اما لازم است همه ما آن را بدانيم.
سيدآبادي در توصيف نقاط منفي اين اثر نيز گفت: شروع اين اثر اصلا جذاب نيست و طولاني است. هيچ لزومي وجود نداشت كه موقعيت شخصيتها تماما در اول داستان توصيف شود بلكه ميشد بسياري از توصيفهاي مكاني و شخصيتها را در لابهلاي حوادث داستان جاي داد.
حميدرضا شاهآبادي خالق لالايي براي دختر مرده نيز در واكنش به انتقادات مطروحه گفت: من در فصل اول اين كتاب تلاش كردهام تا صرفا با زمينهسازي و ايجاد نوعي سرگيجه در مخاطب او را به يكباره وارد اتفاقاتي كنم كه پيش از اين شايد به آنها فكر نكرده بود.
وي هدف خود از نگارش اين اثر را دغدغههاي شخصي توصيف كرد و گفت: مسئله و زندگي بچهها و به ويژه دختران هميشه براي من مسئله مهمي بوده است و نگرش تاريخي به رخدادهاي مربوط به آنان براي من قابل تأمل. بنابراين من با نگارش اين كتاب درصدد آن بودم تا كاري براي آنان انجام دهم به ويژه دختران قوچاني تاريخ ما.
او ادامه داد: مقدمه اين كتاب با ساير مقدمات متفاوت است. من ميخواستم از اين طريق خواننده كتاب خود را پيدا كنم مضاف بر اينكه شيوه خلق ادبي اين داستان به گونهاي است كه شما پيوسته درحال كشف و دريافتهاي تازه از متن هستيد.
وي در واكنش به عنوان بد اين اثر گفت: عنوان كتاب را براساس پيشنهاد ناشر انتخاب كردم و با چند نفر از دوستانم كه متأسفانه تماما بزرگسال بودند در مورد آن صحبت كردم اما امروز به شدت معتقدم اين عنوان براي مخاطب نوجوان مناسب نيست، كتاب «لالايي براي دختر مرده» پيش از اين بنا بود با عنوان جايي در همين نزديكي به چاپ رسد كه چنين نشد.
سومين نشست تخصصي يك نويسنده يك كتاب با قريب به دو ساعت تأخير در سراي اهل قلم برگزار شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات