• دوشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۸ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8802-09432
  • خبرنگار : 71060

كرم‌پور درپاسخ به انتقادات شوراي صنفي نمايش: بي‌انصافي است به دليل منافع شخصي آب را گل‌آلود كنيم مفتخريم كه پشت تمامي فيلم‌ها و كارگردانان مستقل هستيم

كرم‌پور درپاسخ به انتقادات شوراي صنفي نمايش:
بي‌انصافي است به دليل منافع شخصي آب را گل‌آلود كنيم
مفتخريم كه پشت تمامي فيلم‌ها و كارگردانان مستقل هستيم

رييس شوراي صنفي نمايش در پاسخ به انتقادات صورت گرفته نسبت به اين شورا گفت: فكر مي‌كنم كمي بي‌انصافي است كه بخواهيم به‌دليل منافع شخصي، آب را گل آلود كنيم.

مهدي‌ كرم‌پور سخنگو و رييس شوراي صنفي نمايش در گفت‌وگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از ثبت قرار‌داد فيلم «پاتو زمين نگذار» به كارگرداني ايرج قادري خبر داد و گفت: اين فيلم از چهارشنبه هفته آينده در گروه «عصر جديد» جايگزين فيلم «بيست» مي‌شود.

او هم‌چنين عنوان كرد: اكران فيلم «بيست» هم به‌دليل آنكه حقي از كارگردان و عوملش ضايع نشود، يك هفته ديگر ادامه پيدا خواهد كرد.

حتما به نامه استاد سينما ترتيب اثر مي‌دهيم

سخنگوي شوراي صنفي نمايش در ارتباط با نامه‌اي كه بهرام بيضايي به اين شورا نوشته هم توضيح داد: اين نامه درجلسه‌ي امروز شوراي صنفي مطرح شد و قطعا به نامه استاد سينماي ايران ترتيب اثر مي‌دهيم.

كرم‌پور در بخش ديگري از اين گفت‌وگو هم با اشاره به برخي بحث‌ها و گلايه‌ها كه در ارتباط با اين شورا مطرح شده، عنوان كرد: به تازگي باب شده كه هرگروه كوچك و بزرگي بيانيه‌اي عريض و طويل منتشر مي‌كند، حال آنكه شوراي صنفي كه همواره با حضور چهار سرگروه سينمايي جلسه برگزار مي‌كرد، پس از آيين‌نامه جديد تنها پذيراي يكي از اين سرگروه‌هاست و علي‌رغم اين‌كه اين سرگروه‌ها سال‌ها در جلسات حضور داشتند اكنون ديگر شاهد حضور آنها نيستيم و به‌جاي آنها، پذيراي تنها يك سرگروه سينمايي هستيم.

او درادامه با تاكيد بر اين‌كه اعضاي شوراي صنفي نمايش خود را عضو هيچ گروه و جناحي نمي‌دانند، افزود: اين شورا مانند وكيلي است كه به نمايندگي از همه صنوف تشكيل جلسه مي‌دهد و به شخصه فكر مي‌كنم كه جلسات اخير از آرا‌م‌ترين و پرسرعت‌ترين جلسات شوراي صنفي بوده است.

كرم‌پور ادامه داد: در مورد بحث انتصاب نمايندگان صنف تهيه‌كنندگان هم بايد بگويم كه اكنون دوتن از نمايندگان قديمي اين صنف به موجب حكم مديرعامل خانه سينما در جلسات حضور دارند و اين دو نماينده كه اتفاقا از ميان چهار نماينده‌ پيشنهادي تهيه‌كنندگان انتخاب شده‌اند و علت عدم انتخاب دو فرد ديگر هم طبق آيين‌نامه به مساله كاهش تعداد اعضاي اين شورا باز مي‌گردد. كه در ضمن اين مساله طبق آيين‌نامه خانه سينما هم سابقه داشته و در سال 80 هم آقاي داودي كه مديرعامل وقت خانه سينما بود نيز اين اقدام صورت گرفته بود و قانوني مسبوق به سابقه است.

او تصريح كرد: در واقع خانه سينما به عنوان يك سنديكاي مادر مي‌تواند در موارد مختلفي كه ميان صنف‌هاي مختلف آن اختلافي پيش مي‌آيد، حالت مرجع داشته باشد و دراين باره نيز همين‌گونه است.

رييس شوراي صنفي نمايش ادامه داد: آنچه كه امروز در شوراي صنفي در دستور كار قرار دارد، قانوني است كه تمام اعضا به آن پايبند هستند. هم‌چنين اين شورا افتخار اين را دارد كه پشت تمام فيلم‌ها و كارگردانان مستقل قرار بگيرد و همواره تلاش داشته و خواهد داشت تا حقي از كسي ضايع نشود و به‌عنوان مثال اين شورا قطعا به نامه بيضايي ترتيب اثر مي‌دهد و پيش از اين نيز در واپسين روز‌هاي سال گذشته تا آخرين دقايق به حمايت از اكران فيلم‌هايي مانند «درباره‌ي الي» پرداخت. حال آنكه در آن زمان عده اندكي دراين شورا مخالف نمايش اين فيلم بودند، اما اكنون خود آنها علم حمايت از سينماي فرهنگي را بالا برده‌اند.

كرم‌پور با تاكيد مجدد برحمايت اين شورا از اكران فيلم‌هاي فرهنگي، عنوان كرد: ما در سال گذشته نهايت سعي خود را دراين زمينه به‌كار برديم و براي جلوگيري از احقاق حقوق افراد مختلف حتي به جريمه‌كردن سينما متخلف پرداختيم و به نوعي به احقاق حقوق از فيلم‌هاي مورد ظلم قرار گرفته پرداختيم و در راستاي حمايت از كارگرداناني كه ممكن بود كوچك‌ترين ضرري كرده باشند گام برداشتيم. من فكر مي‌كنم، شورايي كه مسووليت آن را داشتم همواره اين‌گونه عمل كرده است و فكر مي‌كنم از لحاظ حمايت از فيلم‌هايي كه از پخش‌كننده‌هاي بزرگ بي‌بهره‌اند، شوراي صنفي دراين مدت بهترين وضعيت را تجربه كرده است.

او در عين حال تصريح كرد: ديگر دوره‌ي نمايش‌هاي حق‌طلبانه به منظور دستيابي به منافع مالي و قدرت به پايان رسيده است كه عده‌اي براي منفعت‌طلبي خود به نمايندگي از صنف‌هاي مختلف به كار شخصي مي‌پردازند. لذا اكنون زماني است كه بايد خارج از توهين و آشوب‌طلبي و هرج‌ومرج به قانون احترام بگذاريم و خواسته‌هاي خود را به‌طور قانوني پيگيري كنيم و اگر هم انتقادي داريم و معتقد به نوعي كاستي‌ها هستيم، بايد از كلي‌گويي بپرهيزيم و اين موارد را به‌طور مصداقي در نظر بگيريم.

رييس شوراي صنفي نمايش درپايان اين گفت‌وگو با ايسنا به اكران فيلم‌هايي مانند «خاك آشنا» و «درباره‌ي الي» و ... اشاره كرد و گفت: شوراي صنفي نمايش در تلاش است تا گروه فرهنگي قوي‌تري را ايجاد كند و همان‌طور كه گفتم اعضاي اين شورا هم عضو هيچ باند و جناحي نيستند و كارشناسانه و عادلانه و با آرامش درحال فعاليت هستند. فكر مي‌كنم كه كمي بي‌انصافي است كه بخواهيم به‌دليل منافع شخصي عده‌اي خاصي كه تنها در پي وارد‌كردن نماينده‌ي خود به اين شورا هستند، آب را گل آلود كنيم و درنهايت به شخصه عملكرد اين شورا را قابل دفاع مي‌دانم .اميدوارم مجبور نباشم كه بگويم در پايان سال گذشته نماينده چه جرياني هم‌صدا با دولت، مخالف نمايش «درباره‌ي الي» بود و بنده دونفر از اعضاي شوراي صنفي تا آخرين ساعات كاري سال پيگير نمايش اين فيلم بوديم.

او اظهار خرسندي كرد: امروز شرايطي مهيا شد كه قرارداد فيلم «درباره‌ي الي» براي 14 خرداد ثبت شود و هم‌چنين فيلم «خاك آشنا» كه سال گذشته با حمايت مديرعامل خانه سينما در جشن خانه سينما به نمايش گذاشته شد، در نوبت اكران قرار دارد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha