• جمعه / ۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۸ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8802-06992
  • خبرنگار : 71039

با نكوداشت نقش روحانيت، جوانان و بانوان در مبارزه با استعمار، كنگره‌ي ملي شهيد رييس‌علي دلواري برگزار شد

با نكوداشت نقش روحانيت، جوانان و بانوان در مبارزه با استعمار،
كنگره‌ي ملي شهيد رييس‌علي دلواري برگزار شد

كنگره‌ي ملي شهيد رييس‌علي دلواري و نقش روحانيت، جوانان و بانوان در مبارزه با استعمار، 10 و 11 ارديبهشت‌ماه در بوشهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش ايران‌شناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در افتتاح اين كنگره، حجت‌الاسلام محمد نصيري ـ دبير كنگره ـ عنايات مقام معظم رهبري را در تجليل از مقام شامخ شهيد رييس‌علي دلواري، پشتوانه‌ي معنوي و انگيزه‌بخش برگزاركنندگان كنگره ارزيابي كرد و در ادامه، پيام رييس جمهوري اسلامي ايران توسط ابوطالب شفقت ـ استاندار بوشهر ـ خوانده شد.

در پيام دكتر محمود احمدي‌نژاد با سلام بر همه‌ي مردم سرافراز استان دلاورپرور بوشهر كه ايمان، صداقت، نجابت، شجاعت، غيرت، پايمردي و جوانمردي از امتيازات برجسته‌ي آنان در همه‌ي اعصار، چه در عصر مبارزه با استعمارگران و چه در دوران دفاع مقدس و پس از آن بوده، آمده است: ما و شما و همه‌ي نسل‌هاي آينده‌ي ايران اسلامي، وامدار مجاهدان نامداري چون رييس‌علي دلواري كه با الهام از انديشه و فتاواي روحانيت روشن‌ضمير و بيداردل از كيان ايران قهرمان به خوبي دفاع كردند، هستيم.

رييس‌جمهور در ادامه‌ي پيام خود ضمن تجليل از مبارزات آن دلاورمردان حق‌طلب و خداجوي عرصه‌ي دفاع از دين و ميهن و گرامي‌داشت علماي گران‌قدر هم‌چون سيدعبدالله مجتهد بلادي بوشهري، سيدمرتضي مجتهد اهرمي و شيخ محمدحسين برازجاني كه پشتوانه‌ي قدرتمندي در حمايت از قيام تنگستاني‌ها به حساب مي‌آمده‌اند، تأكيد شده است: امروز نيز دشتي‌ها، دشتستاني‌ها و تنگستاني‌ها هوشيار و سرافراز ايستاده‌اند و از مرزهاي جغرافيايي و فرهنگي ايران عزيز حفاظت و مراقبت مي‌كنند.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمين محمدجواد حاج‌علي‌اكبري ـ معاون رييس‌جمهور و رييس سازمان ملي جوانان ـ در سخناني گفت: بصيرت ولايي به اضافه‌ي روح سلحشوري و مجاهدت و فتوت در شهيد رييس‌علي دلواري سرنوشت قيام او را در تاريخ ايران بسيار مؤثر كرد.

وي با بيان اين‌كه رييس‌علي دلواري نماد غيرت ديني و ملي جوانان ايراني است، اظهار داشت: او تربيت‌شده‌ي مكتب حسيني و محصول حماسه‌ي حسيني، در حقيقت ذات حماسه‌ي ملي ماست و داستان و سرود غيرت ملي و ديني ما ايرانيان را سرده است.

حاج‌علي‌اكبري هم‌چنين گفت: امروز به فضل الهي، صداي رييس‌علي‌هاي ملت ايران را نه‌تنها در سرزمين خويش، كه در سرزمين كفر مي‌شنويم و به لطف خداوند متعال و بركت انقلاب اسلامي، مرزهاي فكري و فرهنگي ايران اسلامي، سراسر جهان را فراگرفته است و به‌جاي مقابله با دشمن در سرزمين خودمان، به دشمن در سرزمين خودش حمله مي‌كنيم.

وي افزود: به لطف خدا، مرزهاي سرزمين ايران از طمع دشمنان ما خارج شده است؛ چراكه انديشه‌ي ناب انقلاب اسلامي، دشمن را در مرزهاي خودش به چالش كشيده است. امروز صداي رييس‌علي را در ژنو و [دانشگاه] كلمبيا مي‌شويم كه منطق حقوق بشر آن‌ها را به چالش كشيده است.

در ادامه‌ي اين مراسم، آيت‌الله صفايي بوشهري ـ نماينده‌ي مقام معظم رهبري در استان و امام جمعه‌ي‌ بوشهر ـ در سخناني، به محورهايي مانند اهميت تاريخي استان بوشهر در جغرافياي مقاومت و هندسه‌ي پايداري مردم ايران، چهار ضربه‌ي تاريخي به پيكره‌ي استعمار در طول دو قرن، جايگاه مبارزه و نهضت ضداستعماري مردم بوشهر، اخلاق مبارزاتي رييس‌علي و نقش دانشوران در نهضت دلوار و انديشه‌هاي نظري و تئوريك آن، پرداخت.

در ادامه‌ي كنگره‌ي گرامي‌داشت رييس‌علي دلواري و هم‌رزمانش، نشست‌ها و پنل‌هاي علمي و تخصصي مختلفي در زمينه‌ي تاريخ و يافته‌هاي باستان‌شناختي بوشهر و خليج فارس، بررسي تاريخي قيام مبارزاتي مردم جنوب در مقابله با استعمار و بررسي نسبت‌هاي آن با قيام‌هاي مردمي به رهبري ميرزا كوچك‌خان جنگلي در شمال و شيخ محمد خياباني در آذربايجان و نيز هنر و ادبيات پايداري و نقش آن در ثبت و انتقال حركت‌هاي تأثيرگذاري چون نهضت ضداستعماري جنوب به نسل‌هاي آينده، برگزار شدند.

در حاشيه‌ي اين كنگره كه امروز (جمعه، 11 ارديبهشت‌ماه) با سخنراني برخي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و برگزاري ادامه‌ي نشست‌ها و ارايه‌ي مقاله‌ها و نيز بازديد از خانه و موزه‌ي رييس‌علي در دلوار ادامه يافت، نمايشگاهي از اسناد و تصاوير مربوط به نهضت مقاومت جنوب در برابر استعمارگران برپا شد.

هم‌چنين رييس‌علي دلواري، ميرزا ابراهيم دشتي (صديق)، زايرمحمدخان برازجاني (غضنفرالسلطنه)، آيت‌الله سيدعبدالله بلادي بوشهري بهبهاني، شيخ محمدحسين برازجاني، شيخ حسين‌خان چاه‌كوتاهي (سالار اسلام)، حاج سيد‌علي‌نقي دشتي، آيت‌الله شيخ محمدجعفر محلاتي، آيت‌الله سيدعبدالحسين لاري، خالو حسين بردخوني (دشتي)، زاير خضرخان تنگستاني (امير اسلام) و ميرزا محمدرضا دريسي اصلاح (محمدرضا بوشهري) به‌عنوان بزرگان و تأثيرگذاران در اين رويداد تاريخي معرفي و تجليل شدند.

به گزارش ايسنا، انتشار پنج كتاب نيز از ديگر فعاليت‌هاي جانبي اين كنگره بود: نقش آيت‌الله مجاهد برازجاني در قيام شهيد رييس‌علي دلواري (سيدابوالحسن حسيني)، از جنگ «لرده» تا حماسه‌ي «سيمين» بازخواني نقش زنان دشتستان در مبارزات ضداستعماري و استبدادي (سيدقاسم ياحسيني)، از نبرد «دلوار» تا حماسه‌ي «لرده» نقش بانوان تنگستان و دشتستان در مبارزات ضداستعماري جنوب (فاطمه مؤمني)، گفت‌وگويي با «همايون شهنواز» نويسنده و گارگردان اثر تاريخي دليران تنگستان (محسن شريفيان) و تاج سر كرانه روايتي داستاني از زندگي و مبارزه‌ي رييس‌علي دلوار (محمد ولي‌زاده).

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha