همراه با گويندگان راديو/2/ شهيديفر: در راديو حس بهتري دارم فرزاد حسني: گويندگي در تلويزيون سادهتر از گويندگي در راديوست
محمدرضا شهيديفر و فرزاد حسني در شصت و نهمين سالگرد راديو از خاطرات تلخ و شيرين و چگونگي ورودشان به راديو گفتند.
به گزارش سرويس راديو خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) محمد رضا شهيديفر در ويژه برنامه سالگرد راديو درباره چگونگي ورود خود به راديو گفت: حدود 27 سال پيش وقتي من كلاس دوم راهنمايي بودم، مدرسه من را به راديو معرفي كرد وقتي به راديو رفتم آقاي آتشافروز را آن جا ديدم و او متني را به من داد كه بخوانم و همان تست گويندگي من شد و سپس گوينده راديو مشهد شدم.
اين گوينده راديو و تلويزيون ادامه داد: سال 68 در دانشگاه تهران قبول شدم و سينما خواندم. از آن موقع تاكنون گوينده، گزارشگر و سردبير چند برنامه در گروه فرهنگ و هنر راديو بودم. بعد باز هم به واسطهي آقاي آتشافزوز به تلويزيون آمدم و برنامه هشتونيم را اجرا كردم.
وي با بيان اين كه کلام مهمترين اطيه حضرت حق به آدمي است و اين نعمت الهي در راديو بيشتر نمود دارد درباره تفاوت احساس خود در راديو و تلويزيون اظهار كرد: من در راديو حس بهتري دارم چون شائبه هايي که در تلويزيون آدم دچارش مي شود در راديو امکان بروز ندارد، راديو قدرت متفاوتي در مقايسه با رسانهيي مانند تلويزيون دارد، امکان برقراري يک رابطه به دور از تظاهر در راديو بيشتر وجود است ضمن اين که راديو در مقايسه با تلويزيون، امکان نزديکي به فضايل انساني را بيشتر دارا است.
اين گوينده و مجري راديو و تلويزيون ادامه داد: کلام مهمترين اطيه حضرت حق به آدمي است و وجه مميزه انسان با ساير خلايق همين کلام است، کلام در راديو غالب است ولي در تلويزيون نقش ثانوي دارد، در فرهنگ شرقي اين عقيده وجود دارد که شنيدن افضل تر از ديدن است ضمن اينکه انسان از طريق گوش در مقايسه با چشم کمتر فريب مي خورد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه راديو چه کار بايد انجام دهد تا قدرت و تاثير خود را حفظ کند، تصريح كرد:برخي از کارکردهاي راديو همچنان مي تواند باقي بماند ضمن اينکه راديو بايد خود را با شرايط اجتماعي، سياسي و تغييرات اجتماعي باز تعريف کند که در حال حاضر اين کار را مي کند، هيچ رسانه اي نمي تواند جاي خيال انگيز بودن و دسترسي راحت راديو را بگيرد.
شهيدي فر ادامه داد: نازيها براي تبليغات، مهمترين سخنرانيهاي هيتلر را از طريق راديو پخش ميكردند چون با تاثير صدا آشنا بودند.
به گزارش ايسنا، فرزاد حسني از ديگر گويندگان جوان راديو ابراز عقيده كرد: اگر برنامههاي خلاقانه با توجه با دريافتهاي جامعه تهيه شوند در جذب مردم خيلي موفق تر خواهيم بود، که متاسفانه تاکنون نتوانستيم از تمامي قابليتهاي راديو استفاده کنيم. اگر راديو خصوصا در قسمت نمايش قوي تر شود، مطمئنا طرفداران خود را پيدا خواهد کرد.
وي درباره تغييرات محتوايي راديو نيز گفت: راديو از حيث محتوا مشکلي ندارد، به عقيده من مشکل از جاي ديگر است، ممکن است مشکلاتي در راديو وجود داشته باشد ولي هم چنان راديو رسانه ي برتري است.
اين گوينده و مجري راديو و تلويزيون در راديو گفت وگو ادامه داد: براي گويندگي در راديو بايد، قدرت بيشتري در بيان موثق کلمات داشت به ويژه زماني که عنوان مجريـ کارشناس نيز به آن اضافه مي شود، ميتوان گفت گويندگي در تلويزيون بسيار ساده تر از گويندگي در راديو است، در راديو اداي کلمات از مخرج صحيح بسيار اهميت دارد ولي گويندگان تلويزيون از اين حيث خيلي راحت هستند.
فرزاد حسني با بيان خاطرهيي از دوران فعاليت خود اظهار كرد: هنوز هم هنگامي كه در استودي راديو مينشينم و صدابردار با اشاره دست شروع برنامه را اعلام ميكند دلم هري پايين ميريزد و ابتدا با استرس چند كلمه ابتدايي را شروع ميكنم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات