رييس سازمان حج و زيارت: الحاق اين سازمان از مسير كارشناسي و منطقي صورت نگرفته است در برخي استانها روزانه هزار نفر را بدون ساماندهي به عراق ميفرستند
رييس سازمان حج و زيارت گفت: با توجه به اينكه الحاق سازمان حج و زيارت به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از مسير كارشناسي و منطقي صورت نگرفته، اقدامي نامناسب است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از واحد ارتباطات خبري بعثهي مقام معظم رهبري، مصطفي خاكسار قهرودي با اشاره به تحولات اخير در سازمان حج و زيارت، بيان كرد: بهطور طبيعي، بررسي موضوعي به اين مهمي بايد با حضور وزير مربوط، رييس سازمان حج و هماهنگي و همراهي نمايندهي ولي فقيه در سازمان حج و زيارت صورت ميگرفت كه هيچكدام از اين موارد صورت نگرفتهاند.
وي با بيان اينكه به خاطر اين موارد نسبت به اين اقدام معترض هستيم، گفت: هرچند اين شيوه، نادرست است، اما معتقديم دولت اختيار دارد و ميتواند اختياري را از يك وزارتخانه يا سازمان گرفته است، به جاي ديگر بدهد.
رييس سازمان حج و زيارت ادامه داد: با توجه به اينكه مقام معظم رهبري در اين سازمان نماينده دارد و با ايشان هماهنگ نشده و در واقع اذن ولي فقيه گرفته نشده و همچنين با وزارتخانهي مربوط و مسؤولان اين سازمان، هيچ نوع هماهنگي حاصل نشده است، هيچ توجيه و دفاعي براي اين اقدام وجود ندارد.
وي با بيان اينكه اين تصميم حاوي سه اشتباه استراتژيك است، اظهار كرد: اشتباه بعدي اين بود كه ما فكر ميكرديم، اگر با مسؤولان سازمان حج و زيارت هماهنگي نشده، دست كم با نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت هماهنگيهاي لازم به عمل آمده است؛ اما امروز متوجه شديم نهتنها اين كار صورت نگرفته، بلكه نمايندهي ولي فقيه با اين تصميم نابجا مخالف است.
قهرودي يادآور شد: طبيعي است كه چنين تصميمي كه شرايط لازم براي انجام آن درنظر گرفته نشده است، نميتواند يك تصميم درست و سازنده باشد.
وي در ادامه با بيان اينكه نامهاي از طرف آيتالله ريشهري ـ نمايندهي وليفقيه در امور حج و زيارت ـ براي ادامهي كار خود دريافت كرده است، گفت: اين اتفاقها كوچكترين تأثيري در ارادهي من براي انجام كارها نداشته است و من با تمام توان به وظايف خود ادامه ميدهم و پس از امضاي قرارداد با طرف سعودي به تهران برميگردم و كماكان وظايف قانوني خود را ادامه ميدهم.
قهرودي بيان كرد: به هر حال، اگر از كانال و شيوهي منطقي و درست، تصميم جديدي براي سازمان حج و زيارت گرفته شود، من و همكارانم آن را ميپذيريم و اگر قرار باشد، من در سنگر ديگري در خدمت نظام باشم، حتما اين كار را انجام ميدهم.
وي همچنين با انتقاد از كساني كه امروز خود را مهياي پذيرش مسؤوليت در سازمان حج و زيارت ميكنند، گفت: بايد توجه داشت، كساني كه امروز داوطلب مسؤوليت در اين سازمان شدهاند، در گذشته بهدليل نداشتن توانايي و كارايي از كار بركنار شدهاند.
رييس سازمان حج و زيارت همچنين اظهار اميدواري كرد كه هر تصميمي براي سازمان حج و زيارت و مردم و زايران كشور، بهتر و مطلوبتر است، اتفاق بيفتد.
قهرودي در ادامهي سخنان خود با اشاره به حملهي تروريستي به زايران ايراني در عراق كه به كشته و زخمي شدن دهها نفر از هموطنان منجر شد، گفت: بررسي اين حوادث نشان ميدهد، دليل اصلي اين اتفاق، تأمين نبودن امنيت است.
او مسؤوليت اصلي تأمين امنيت زايران را برعهدهي مسؤولان انتظامي و امنيتي عراق دانست و افزود: شرايط حاضر، نتيجهي حضور دخالت و ناتواني نيروهاي خارجي در تأمين امنيت عراق است. در هر حال، ساماندهي در اعزام زايران و انجام هماهنگيهاي لازم و هوشياري، مراقبت و اتخاذ تدابير امنيتي لازم و استفاده از مسيرهاي امنتر ميتواند در کاهش بروز حوادث ناگوار مؤثر باشد.
قهرودي با بيان اينكه اين كاروانها تحت پوشش سازمان حج و زيارت نبوده و بهصورت آزاد به عراق سفر كردهاند، اظهار داشت: اين كاروانها تحت پوشش شركتهاي ميراث فرهنگي و گردشگري كه زايران را به عتبات عاليات اعزام ميكنند، به عراق سفر كردهاند.
به گفتهي او، اين حوادث نشان ميدهند، كاروانهايي كه خارج از حمايت و پوشش سازمان حج و زيارت به عراق ميروند، با خطرهاي بسيار زيادي روبهرو ميشوند.
قهرودي بيان كرد: بهدليل اينكه سازمان حج و زيارت با شركتهاي عراقي قرارداد دارد، كاروانهاي اعزامي از سوي اين سازمان، از امنيت نسبي برخوردارند. درحاليكه كاروانهايي كه بهصورت آزاد ميروند، از اين خدمات بيبهرهاند.
وي يادآور شد: از نوروز سال گذشته تا كنون، بهدليل مشكلات امنيتي، ما اجازهي تردد زايران از مرز مهران و شلمچه را ندادهايم؛ اما با وجود تعطيلي مرزهاي مهران و شلمچه، در تعصيلات امسال روزانه يكهزار نفر از مرز شلمچه بهصورت انفرادي و با كاروانهاي آزاد به عراق سفر كردهاند.
رييس سازمان حج و زيارت افزود: بايد مشخص شود كه چه دستگاه و چه كساني اينقدر فشار ميآورند تا اين كارهاي غيرقانوني در كشور اتفاق بيفتند.
وي گفت: در برخي از استانها روزانه يكهزار نفر انسان را بدون ساماندهي به كشور عراق ميفرستند، مسؤوليت اين اقدامات با چه كسي است، آنها بايد پاسخگو باشند.
قهرودي اظهار كرد: پس از اين اتفاقها هرچند، هيچگونه مسؤوليتي متوجه سازمان حج و زيارت نبود، اما براساس وظيفهي انساني و ذاتي سازمان خود، با كمك هلال احمر به منطقه رفتيم و تمام خدماتي را كه از دست ما برميآمدند، براي حادثهديدگان اين حادثهي دلخراش انجام داديم.
وي تأكيد كرد: تنها راه اعزام زايران به كشور عراق، سفر توسط سازمان حج و زيارت است، چراكه اين سازمان تمام زايران را بيمه ميكند و حتا براساس قراردادي كه با شرکتهاي عراقي دارد، در صورت وقوع حادثهاي، اگر مشخص شود كه اين شركتها نتوانستهاند، براي زايران امنيت لازم را برقرار كنند، از آنها خسارت دريافت ميشود.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كه اكنون در عربستان براي امضاي قرارداد حج آينده حضور دارد، گفت: امضاي توافقنامه با وزير حج عربستان سعودي به مراحل آخر رسيده است و فردا توسط مسؤولان دو طرف امضا ميشود.
وي همچنين به اقدامات انجامشده در حج گذشته اشاره كرد و افزود: بهترين شرايط و خدمات امسال به زايران سرزمين وحي ارايه شده است.
قهرودي با بيان اينكه تاكنون 240هزار نفر زاير به عربستان وارد شدهاند، گفت: در زمان حاضر 62هزار نفر در مکه و مدينه براي عمره حضور دارند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات