معاون عتبات عاليات سازمان حج و زيارت: مشكلات زايران انفرادي در عراق ادامه دارند مريوان مرز رسمي براي اعزام نيست مسير سفر زايران از عراق به سوريه بررسي شد
معاون عتبات عاليات عراق و سوريه سازمان حج و زيارت گفت: مشكلات زايران انفرادي در عراق همچنان ادامه دارند، چون اين افراد متولي خاصي ندارند.
حسين اكبري در گفتوگو با خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اعزام برخي كاروانهاي آزاد به عراق از مرز مريوان در استان كردستان، اظهار كرد: اين مرز غيررسمي است و در توافق ايران و عراق براي استفاده از آن در ورود و خروج زايران و مسافران دو كشور نبوده است؛ اما اكنون برخي كاروانهاي آزاد و زايران انفرادي از اين مرز كه چندان مناسب و امن نيست، به عراق ميروند.
وي با تأكيد بر اينكه مريوان مرز رسمي براي اعزام زايران ايراني به عتبات عاليات عراق نيست، افزود: پيش از تعطيلات نوروزي، يك كاروان 81 نفره قرار بود، از اين مرز عبور كند كه بهدليل نداشتن رواديد و توجيه نبودن مرزبانان عراقي، بسيار معطل شدند و در نهايت، پس از رايزنيهاي سازمان حج و زيارت با سفارت عراق در ايران و صدور رواديد براي اين افراد و هماهنگي با اين مرز، زايران توانستند به عراق بروند؛ اما مسير از اين مرز به عتبات عاليات عراق، طولاني و ناامن است و زايران بايد به اين موضوع توجه كنند.
او ادامه داد: در تعطيلات نوروزي با توجه به هماهنگيهاي وزارت كشور، ناجا و بخشهاي مربوط، در مرزهاي مهران و شلمچه مشكل خاصي وجود نداشت. البته همواره در سرزمين عراق براي زايران مشكلاتي وجود دارند كه اين مسايل بيشتر دامنگير زايران انفرادياند.
به گفتهي اكبري، در تعطيلات نوروز امسال، روزانه پنجهزار نفر از ايران به عراق اعزام شدند. شرايط اعزام اكنون طبيعي شده است و روزانه سه پرواز به نجف و بغداد انجام ميشود كه ما متقاضي افزايش تعداد پروازها هستيم و مذاكرها در اين زمينه و توافق روي قيمت پروازها با وزارت راه عراق همچنان ادامه دارند.
معاون عتبات عاليات عراق و سوريه سازمان حج و زيارت با بيان اينكه مسير سفر زايران ايراني از عراق به سوريه در تعطيلات نوروزي بررسي شده است، گفت: با مسؤولان مرزي تركيه براي اجراي اين طرح، مذاكرهايي صورت گرفتهاند و اگر اين اتفاق رخ دهد، مسافت سفر به سوريه نسبت به ايران، كوتاهتر ميشود و اين موضوع قطعا در كاهش هزينهها تأثيرگذار است.
او دربارهي اينكه اعزام زايران ايراني از عراق به سوريه به نفع اين كشورهاست و در مقابل، آنها (عراق و سوريه) براي ايران چه اقدامي انجام ميدهند؟ اظهار كرد: معمولا مسؤولان گردشگري از ما انتظار دارند، كشورهايي را كه به آنها زاير اعزام ميكنيم، ملزم كنيم تا مسافر و زاير به ايران بفرستند، درحاليكه اين مسأله اصلا الزامي نيست و در جهان، چنين شيوهاي مرسوم نيست كه كشوري را به ورود تعداد مشخصي مسافر در ازاي اعزام مسافر به آن كشور مجبور كنند. اين نگاه، نشدني است و در قراردادهاي بينالمللي معمول نيست.
وي تأكيد كرد: البته در قراردادهاي زيارتي سازمان حج و زيارت با كشورهاي هدف، تبادل زاير و گردشگر بهصورت كلي لحاظ ميشود؛ ولي ما بايد ابزارهاي تشويقي را در كشور خود ايجاد كنيم تا اين گردشگران، خود به ايران سفر كنند، نه اينكه آنها را مجبور كنيم.
او در ادامه با اشاره به معطلي تعدادي از كاروانها كه خارج از نظام سازمان حج و زيارت در تعطيلات نوروز به سوريه سفر كردند، افزود: اين اتفاق معمولا براي كاروانهاي غيرمجاز و آزاد بيشتر رخ ميدهد و كاروانهاي زير نظر سازمان حج و زيارت مشكلي در سوريه نداشتند.
اكبري دربارهي افزايش قيمت سفر به سوريه در تعطيلات نوروز، بيان كرد: قيمتها در اين زمان معمولا تحت تأثير شرايط بازار افزايش مييابند و هتلها و تورها معمولا خسارت زمان غيرپيك خود را در اين مدت جبران ميكنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات