• چهارشنبه / ۵ فروردین ۱۳۸۸ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8801-00334
  • خبرنگار : 71342

«حادثه در شهر عروسكها» براي درگذشت اردشير كشاورزي

«حادثه در شهر عروسكها»
براي درگذشت اردشير كشاورزي

پيكر اردشير كشاورزي هنرمند پيشكسوت تئاتر عروسكي يكشنبه ـ 9 فروردين ماه ـ از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه مي‌شود.

به گزارش بخش تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اردشير كشاورزي سوم فروردين در سن 63 سالگي بر اثر سرطان ريه از دنيا رفت.

«هادي و هدي»، «علي‌بابا و چهل دزد بغداد»، «حسني و لوبياي سحرآميز»، «حادثه در شهر عروسكها» و نمايش‌هاي عروسكي ديگر از جمله كارهاي ماندگاري هستند كه در برخورد اول ذهن را به سوي چهره سازنده آن اردشير كشاورزي مي‌برد.

او هنرمندي است كه در كنار بزرگاني چون نصرت كريمي اولين گامها را براي تئاتر عروسكي به فضاي علمي آن برداشته‌ است.

اردشير كشاورزي در سال 1324 در كرمانشاه متولد شد و مدرك كارشناسي‌اش را در رشته زبانهاي خارجي از دانشگاه شهيد بهشتي دريافت كرد. اما از سال 1351 و به واسطه حضور «اسكار باتك» در دانشكده هنرهاي دراماتيك به‌عنوان مترجم و مشاور او حضور داشت.

«باتك» در آن سالها به دعوت دكتر فروغ و به پيشنهاد نصرت كريمي به دانشكده هنرهاي دراماتيك دعوت شد تا گروه تئاتر عروسكي را براي اولين بار در اين دانشكده راه‌اندازي كند و در گام نخست فوق ديپلم و سپس ليسانس آن را با اولين هنرجويان اين رشته راه‌اندازي كرد كه اردشير كشاورزي نيز در كنار اين گروه مشغول به تحصيل شد.

بعدها و در همان سالها كشاورزي به همراه «باتك» به كانون پرورش فكري كودكان و نوجوان رفتند تا تئاتر عروسكي را در كنار گروه تئاتر كودك و نوجوان فعال كنند كه حاصل اين همكاري اجراي نمايشهاي ماندگاري چون «حادثه در شهر عروسكها»، «شنل قرمزي»، «نخودي» و .. شد.

بعد از رفتن «اسكار باتك» از ايران، اردشير كشاورزي به عنوان مسوول گروه تئاتر عروسكي كانون در سالهاي 53 تا 59 فعاليت كرد و به تربيت مربيان بسياري در زمينه نمايش عروسكي پرداخت و همراه با

«جرالد دان لافون» كه بنيانگذار مركز توليد تئاتر كانون بود، نمايشهاي متعددي را در تهران و شهرستان به صحنه برد.

كشاورزي همچنين در سالهاي اوليه راه‌اندازي جشنواره بين‌المللي تئاتر عروسكي دبير اين جشنواره شد و به عنوان نويسنده تئاتر عروسكي كانون سفرهاي متعددي به لهستان، چك‌اسلواكي و مسكو داشت.

او همچنين اولين عضو يونيماي جهاني در ايران محسوب مي‌شود و به واسطه اين جايگاه از سال 55 به بعد سفرهاي متعددي به پاكستان، هندوستان، مصر،‌يونان،‌نپال، آلمان، انگلستان،‌فرانسه و اسپانيا داشت وسرانجام چند سالي در آمريكا ماند و با دو كارگردان مطرح تئاتر عروسكي همكاري كرد.

كشاورزي در طول فعاليت در كانون به عنوان دستيار «دان لافون» در اجراي نمايشهاي مطرح چون«ترب»، «خورشيد خانم»، «علي‌بابا» و «چهل دزد بغداد» حضور داشت و در كارنامه كاري خود كارگرداني مجموعه‌هاي تلويزيوني عروسكي چون «كرم شب تاب»، «بزبزقندي»، «سنجاب آشپز»، «ميشه و نميشه»، «هادي وهدي»، «سرزمين خوشبختي»، «آقاي ارتباطي» و ... دارد.

كشاورزي طي چند سال اخير به عنوان مدرس تئاتر عروسكي و انيميشن در دانشكده صدا و سيما مشغول به كار شد.

اين هنرمند سال‌ها مي‌شد كه در حوزه تئاتر عروسكي نمايش را به صحنه نبرد.

به گزارش ايسنا، ارديبهشت سال 86 انجمن انجمن نمايشگران عروسكي خانه تئاتر در آ‌خرين روز از جشن يك هفته‌اي روز جهاني تئاتر، نشان ويژه خود را به اردشير كشاورزي اهدا كرد.

كشاورزي در آن مراسم با اظهار خرسندي مطرح كرد: در سال 1350 و راه‌اندازي دوره‌هاي تخصصي تئاتر عروسكي، افرادي كه دور «اسكار باتك» جمع شدند، همگي قصد داشتند تا اين هنر را به ايران بشناسانند زيرا كه تا آن زمان تئاتر عروسكي به معناي علمي آن هنوز خيلي جا نيافتاده بود.

وي ادامه داد: اين گروه، تئاتر عروسكي را به مرحله‌اي رساندند كه ايران امروز يكي از جمله كشورهايي است كه مردمش نمايش عروسكي را دوست دارند و براي آنها بها قائل مي‌شوند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha