• جمعه / ۱۱ بهمن ۱۳۸۷ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 8711-06197
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

افتتاحيه‌ي جشنواره‌ي شعر فجر در مشهد برپا شد محمدحسين صفار هرندي: ستودن شعر و بزرگداشت شاعران يك واجب اصلي است

افتتاحيه‌ي جشنواره‌ي شعر فجر در مشهد برپا شد
محمدحسين صفار هرندي:
ستودن شعر و بزرگداشت شاعران يك واجب اصلي است

مراسم افتتاحيه‌ي سومين جشنواره‌ي بين‌المللي شعر فجر عصر روز گذشته (پنج‌شنبه، 10 بهمن‌ماه) با سخنراني محمدحسين صفار هرندي، علي معلم دامغاني و فاضل نظري و همچنين شعرخواني تعدادي از شاعران در كنار بارگاه حضرت امام رضا (ع) در مشهد مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدحسين صفار هرندي - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - در اين مراسم گفت: از اين‌كه جاي خالي شعر در منظومه‌ي جشنواره‌هاي ما دو، سه‌ سال است كه پر شده است، شاكريم و اميدواريم با استقبال خوبي كه شاعران ما از اين جشنواره كردند، فاصله‌ي ظاهري عقب‌ماندگي اين جشنواره از جشنواره‌هاي ديگر با نشاط و سرزندگي خود و با تكيه بر تجربه‌ي پيشكسوتان و شور و اشتياق جوانان با سرعت پيموده شود.

او ادامه داد: من در سيماي اين دو، سه‌ سال اين جشنواره مي‌بينم كه اين استعداد را دارد كه يك‌شبه ره صد‌ساله را بپيمايد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: اگر شعر را از پيشينه‌ي فرهنگي كشورمان جدا كنيم، احساس مي‌شود چيزي باقي نمي‌ماند. شعر جزو دغدغه‌هاي همه‌ي اهل نظر است. كساني كه راه تعليم و تعلم را در نهايت پيمودند و راه معرفت را به انتها طي كردند و كساني كه در راه حكمت سيراب شدند، گويا در عمق‌شان گم‌شده‌اي دارند كه آن را در شعر يافتند.

صفار ‌هرندي ياد‌آور شد: بر اين اساس، ستودن شعر و بخصوص بزرگداشت شاعران اين عصر كه دل در گرو همه‌ي خوبي‌هاي هستي و سرزمين خود داشته‌اند، يك واجب اصلي است بر گردن من و همكارانم كه كسوت خدمت‌گذاري به تن كرده‌ايم. توقع بجاي همه‌ي اهل نظر و شعر را از اين اقدامات وزارت ارشاد براي احياي شعر، آن‌گونه كه درخور ايران عزيز ماست، توقع بجايي مي‌دانم كه بايد خدا توان و توشي به همكاران ما بدهد كه بتوانند متناسب با آن، اقدامات شايسته انجام دهند.

وزير ارشاد با بيان اين‌كه بخشي از اين راه با كمك خود اهالي شعر پيموده مي‌شود، گفت: جلوه‌ي بسيار زيباي اين همكاري وقتي كه در شوراي سياست‌گذاري جشنواره از بزرگان دعوت شد، ديده شد، كه بدون عذر‌ آوردني كه در اين موارد معمول است، با همه‌ي سليقه‌ها و مشرب‌هاي گوناگون اين بار را به دوش كشيدند و زيباتر، تعامل ميان پيشكسوتان و نسل جوان بود و در كنار هم بودن اين دو نسل، ميوه‌هاي شيريني داده است. باشد كه تا صبح دولتش بدمد.

او همچنين متذكر شد: از نگاه درد‌مندانه و مسؤولانه‌ي شاعران كشور در وقايع مختلف تشكر مي‌كنم؛ بخصوص در واقعه‌ي اخير غزه‌ي مظلوم و قهرمان. جا دارد اين قصه‌ي تاريخي از جغرافياي عالم را بيش از اين بستاييم، به‌خاطر مقاومت بزرگ و ايستادگي مردانه‌اش و پيام بلندي كه توانست براي انسانيت صادر كند و درس جانانه‌اي به دشمنان بشريت دهد. باشد كه خدا آن‌ها را ثابت‌قدم بدارد و در شعر شما اثر بيش‌تري براي ستودن زيبايي‌هاي عالم بگذارد.

همچنين علي معلم دامغاني - دبير سومين جشنواره‌ي بين‌المللي شعر فجر - در سخناني گفت: مسأله‌ي دبيري را كه صرف افاضه‌ي بزرگان و عنايت آن‌ها نسبت به من بود، بايد به عنوان كوچك‌تر مي‌پذيرفتم؛ شايد حكمتي بوده است.

اين شاعر در ادامه يادآور شد: زماني كه شعر انقلاب آغاز شد، سلسله‌اي از بزرگان به ما پيوستند كه حقيقت فرهنگي و ادبي داشتند و ما نداشتيم. اين بزرگاني كه از آن‌ها ياد مي‌كنند، كسي مانند مهرداد اوستاست كه چه سال‌هايي به پاي نسل جوان ايستاد، به انقلاب پيوست و در حالي كه از شعراي معروف آن زمان بود، با انقلاب همراه شد.

او افزود: شاعراني چون حميد سبز‌واري، علي‌ موسوي گرمارودي و محمود شاهرخي هركدام در جايگاهي و پايگاهي هستند و بالاتر از همه، مشفق كاشاني است.

معلم عنوان كرد: اين موقعيتي كه به عهده‌ي من گذاشتند، اين فايده را دارد كه تجربه‌هايي را كه شاهد آن بودم، به نوعي گوشزد كنم. شعر ما به حساب محتوا و ابواب، آهنگ‌ها و اجناس، بازار‌ها و مخاطبان، عرصه‌هاي بي‌حد و حصري را طي كرده است و ميراثي را كه در ابتداي انقلاب داشته، بسيار افزوده است.

او در پايان گفت: روزگار اسطوره دقايق و ثانيه‌هاي پاياني خود را مي‌گذراند و جاي بيم نيست كه از اين به بعد، شاعر بايستي در سلسله‌ي اهل تتبع باشد.

فاضل نظري - دبير علمي جشنواره - نيز در اين مراسم گفت: شعر انقلاب روايت راويان صديقي است كه از فرهنگ و اعتقاد مردمان، حقيقت را - آن‌چنان كه بايد - روايت مي‌كنند و از اين‌رو، تبيين تأثير اين حقيقت در طول ساليان گذشته، يك نياز و ضرورت است. شعر انقلاب با همه‌ي دشواري‌ها و رنج‌ها، آمال و دغدغه‌هاي مقدسي داشته كه امروز به يك حقيقت تبديل شده است.

او ادامه داد: در جشنواره‌ي شعر امسال، دستور تدوين سند جامع انقلاب در دستور كار قرار گرفت، كه اين ويژگي‌هاي ممتاز را ترسيم كند.

نظري همچنين گفت: جشنواره‌ي شعر فجر در سطح استان‌هاي كشور با معرفي و حمايت از چهره‌هاي جوان انقلابي ادامه مي‌يابد. جشنواره‌ي شعر فجر در حالي افتتاحيه‌ي خود را شروع مي‌كند كه مرز‌هاي خود را گسترده‌تر از افتتاحيه و اختتاميه مي‌بيند. انشاءالله امسال با توجه وزير و معاونت فرهنگي ارشاد، در تابستان سال جاري، توجه به شعر بين‌الملل و جوان و تدوين سند جامع شعر انقلاب، بعد از جشنواره، استمرار خواهد يافت.

اين شاعر عنوان كرد: امسال در جشنواره‌ي شعر فجر، تغيير كوچكي در داوري اتفاق افتاد و مقرر شد كه از آن‌جا كه سال گذشته در حوزه‌ي موضوعي به شعر توجه مي‌شد، امسال در عين توجه به اين موضوع، توجه قالبي به آثار شود و جشنواره در سه بخش كهن، سپيد و كودك‌ونوجوان برگزار شود. امسال، آثار درخشاني به جشنواره ارسال شد و در بخش جوان، رقابت درخشاني وجود خواهد داشت، كه 460 اثر از سوي هيأت انتخاب براي داوري انتخاب شدند.

در مراسم افتتاحيه‌ي جشنواره‌ي شعر فجر، شاعراني چون: مشفق كاشاني، علي موسوي گرمارودي، غلامرضا شكوهي، ساعد باقري، محمدعلي بهمني، مصطفي رحماندوست، محمدرضا عبدالملكيان، محمدجواد محبت، محمد دست‌پيش، حسين اسرافيلي، پرويز بيگي حبيب‌آبادي و ناصر فيض شعرخواني كردند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha