سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي شوش: مشغول آمادهسازي زيرساختهاي پايتخت فرهنگي شدن شوش هستيم
سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي شوش موضوع پايتخت فرهنگي شدن شوش را منتقي ندانست و از اجرايي شدن 13 برنامه براي سال آينده در اين زمينه خبر داد.
محمدرضا چيتساز در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: اين برنامه كه قرار بود شوش پايتخت فرهنگي ايران شود، منتفي نشده و موضوع همچنان به قوت خود باقي است. ما اكنون مشغول آمادهسازي زيرساختهاي اين طرح هستيم.
وي با بيان اينكه پايتخت فرهنگي شدن يا نشدن يك مكان ارزش و اعتبار آن مكان را افزايش يا كاهش نميدهد، ادامه داد: پايتخت فرهنگي شدن شوش به اين معناست كه ما در آنجا ارزشهاي فرهنگي فراواني را قايل شدهايم.
او گفت: برنامههايي را در سال 1388 براي موضوع پايتخت فرهنگي شدن شوش داريم و ادامهي اين برنامهها به زيرساختهايي براي رسيدن به مرحلهي اجرايي نياز دارد. مراحل مطالعاتي اين زيرساختها شامل تهيهي اعتبارات، بررسي طرح، تهيهي طرح كلي و ... طي شدهاند و به مرحلهي عمل رسيدهايم.
چيتساز بيان كرد: اگر اين برنامهها محقق شوند، ميتوانيم بگوييم كه شوش آمادگي پايتخت فرهنگي شدن ايران را دارد. البته پايتخت فرهنگي شدن خيلي مهم است، ولي حتا اگر آن را يك واژه فرض كنيم، باز هم به نوبهي خود ميتواند باارزش باشد.
سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي شوش به برخي از برنامههاي اجرايي شامل ساماندهي اشياي فرهنگي قلعهي شوش، ساماندهي استخوانهاي انساني و حيواني درون قلعه، تهيهي نقشههاي هوايي و تاريخي از كل مجموعهي شوش و قلعه و تجهيز آزمايشگاه قلعه كه وسايل آن شامل رايانه، دوربينهاي مخصوص و ... است، اشاره كرد.
وي برنامههاي پايگاه را شامل تكميل ديوار غربي كاخ آپادانا با آجرهاي قطع بزرگ 38 در 12 در 38سانتيمتر، حفاظت و مرمت آجرفرشهاي كاخ آپادانا، عملي كردن طرح كليات مرمت قلعه كه كليات آن تصويب و مطالعات آن انجام شده است، بيان كرد و افزود: اين طرح شامل حذف سيمكشيها و لولهكشيهايي است كه سالها پيش در قلعه ايجاد شده و تا حد ممكن نزديك كردن آن به حالت اوليه است.
چيتساز همچنين به چهار طرح ديگر اشاره كرد و آنها را چنين معرفي كرد: ساماندهي كاخ شائور (مربوط به اردشير دوم هخامنشي)، ساماندهي شهر پانزدهم كه يكي از قديميترين شهرهاي ايراني و مربوط به دورهي پيش از دورهي آرياييهاست، حصاركشي كه بخشي از آن در شهر انجام شده و شناسايي و كدگذاري سنگهايي در كاخ آپادانا.
سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي شوش اضافه كرد: از ديد من، مهمترين مسأله دربارهي شوش اين است كه دست به عمل بزنيم و كارهاي مرمتي انجام دهيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات