«جرأت ساخت تنديس حافظ را نداريم!» تشريح مراسم بزرگداشت حافظ توسط مدير بنياد فارسشناسي
مدير بنياد فارسشناسي برنامههاي روز بزرگداشت حافظ را تشريح كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در فارس، سعيد زاهد امروز (چهارشنبه، 17 مهر) در اينباره گفت: براي مراسم افتتاحيهي يادروز حافظ قرار بود رييسجمهور سخنراني کند؛ اما به هر حال نشد؛ ولي به جاي ايشان، جناب لاريجاني - رييس مجلس شوراي اسلامي - سخنراني خواهد داشت.
او با بيان اينكه برنامههاي امسال بزرگداشت حافظ به لحاظ سطح اجرايي و سياسي بالاتر از برنامههاي چند سال اخير است، افزود: برنامههاي يادروزحافظ از صبح جمعه، 19 مهرماه، با کلنگزني باغموزه مشاهير توسط رييس مجلس شروع ميشود؛ اما برنامه اصلي و افتتاحيه جمعه شب با تلاوت آيات قرآن مجيد آغاز خواهد شد و مهندس رضازاده - استاندار فارس - اولين سخنراني برنامه خواهد بود که پس از وي، آيتالله حائري - امامجمعه شيراز و نماينده ولي فقيه در استان - سخنراني خواهد کرد.
به گفته وي، اجراي تواشيح و تجليل از سليم نيساري (نسخهشناسي حافظ) از جمله برنامههاي بديع بزرگداشت حافظ است.
زاهد همچنين از رونمايي يکي از نسخههاي جديد حافظ در نشست افتتاحيه خبر داد و گفت: اين نسخه در زمان صفويه تهيه شده که به دليل خط خوب آن به انجمن خوشنويسان هديه ميشود و آنها نيز کتاب را به مقام معظم رهبري تقديم ميکنند، که معظم له هم آن را به کتابخانه آستان قدس رضوي ميدهند. در نهايت اين نهاد تصميم به انتشار کتاب ميگيرد و در طي مدت سه ماه، اين کتاب خطي آماده چاپ ميشود و در مراسم افتتاحيه بزرگداشت حافظ از آن رونمايي ميشود.
او در عين حال گفت: خط کتاب يادشده شکسته است؛ اما نام خطاط آن را فراموش کردهام.
پس از مراسم رونمايي از کتاب نيز علي لاريجاني سخنراني خواهد کرد.
زاهد همچنين اعلام کرد، در صبح روز بيستم مهرماه، مقبره حافظ گلباران خواهد شد و در تالار حافظ، نشست علمي برگزار مي شود.
او افزود: در اين نشست ابتدا گزارش کتابشناسي حافظ توسط دکتر كاووس حسنلي ارائه ميشود و بعد حسن انوري با موضوع نسخه نهايي ديوان حافظ سخنراني خواهد کرد.
به گزارش ايسنا و بنا بر گفته مدير بنياد فارسشناسي، سخنرانان ديگر اين برنامه عبارتند از:
دکتر محمود فتوحي با موضوع «مکالمه تاريخي حافظ با ادبيات فارسي»، دکتر پرويندخت مشهور با عنوان سخنراني «رندان حافظ در بنگال» ، دکتر عليرضا مظفري با عنوان سخنراني «راز تفاهمطلبي و تأثيرگذاري حافظ»، دکتر عباسعلي وفايي با عنوان سخنراني «تأثير حافظ بر ادبيات ازبک»، سيداحمد حسيني کازروني با عنوان «تأثيرگذاري حافظ در شعر دشتي و دشتستان»، پرويز خائفي با عنوان «نگاهي گذرا به دفتر «ديگر ثانيههاي حافظ» از دکتر سليم نيساري و نقش حافظ در تکامل غزل»، و حجتالاسلام سيد مسعود ميرسالاري با عنوان «دانشنامهي الکترونيک حافظ».
زاهد در ادامه همچنين گفت: شنبه شب نيز برنامه قرآني شبي با قرآن با حضور قاريان برجسته کشور در حافظيه برگزار ميشود و انجمن دوستداران حافظ نيز همزمان در تالار حافظ، شعرخواني و اجراي موسيقي خواهند داشت.
به گفته او، از جمله برنامههاي جنبي امسال بزرگداشت حافظ، انتشار دفتر يازدهم حافظ پژوهي، تجليل از هنرمندان مرمتکار آرامگاه، تجليل از هشت نفر دانشآموزي که شعرهاي حافظ را حفظ هستند و اعزام دو نفر از آنها به حج عمره و نيز به صدا درآوردن زنگ حافظ در تمام مدرسههاي استان فارس در روز 20 مهرماه است.
او در پاسخ به اينکه آيا برنامه بزرگداشت حافظ در ديگر کشورها نيز برگزار ميشود، گفت: معمولاً در 75 کشور که دفاتر فرهنگي داريم، در روز 20 مهر مراسمي در آنها به مناسبت يادروز حافظ برگزار ميشود.
مدير بنياد فارسشناسي در پاسخ به اينکه چرا در زادگاه حافظ اثري از تنديس وي نيست، گفت: کسي جرأت اين کار را ندارد!
او افزود: رازگونگي حافظ و وجود صورتهاي خيالي در اشعار، ساخت تنديس وي را مشکل کرده است؛ اگرچه طرحهاي زيادي براي ساخت تنديس حافظ به بنياد فارسشناسي ميرسد؛ اما جرأت ساخت تنديس حافظ را نداريم!
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات