محمد آفريده گفت: تابع نظرات هيات انتخاب هستم و به خود اجازه نميدهم، فيلمي را به بخش مسابقه وارد و يا از آن خارج كنم.
مدير مركز گسترش سينماي مستند و تجربي در پي نامهي محسن خانجهاني مستندساز در گفتوگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، عنوان كرد: از آنجا كه اين فيلم با تاخير به دست مسوولان مركز گسترش رسيده بود، امكان حضور آن دراين جشنواره مهيا نبود. اما بهدليل اصرارهاي كارگردان آن، شركت اين فيلم در جشنوارهي را منوط به نظر هيات انتخاب كردم و از آنها خواستم در صورتي كه در پايان فرصتي داشتند، اين دو فيلم را بررسي كنند.
وي ادامه داد: در نهايت هيات انتخاب در پايان اين دوفيلم را نيز مورد بررسي قرار دادند و هيچ يك از آنها موفق به راهيابي به بخش مسابقه نشدند.
آفريده با تاكيد بر اينكه انتخاب فيلمها حق مسلم هيات انتخاب است و كسي اجازهي دخالت دراين موضوع را ندارد، خاطرنشان كرد: ابتدا قرار بود 40 فيلم به بخش مسابقه راه پيدا كنند، اما بهدليل حجم بالاي فيلمهاي ارسالي از هيات داوران خواستيم كه تعداد اين فيلمها را به 60 فيلم افزايش دهند، اما امكان نمايش تمامي فيلمها در جشنواره فراهم نيست و نميتوانيم 521 اثر را در اين جشنواره به نمايش درآوريم.
او همچنين با اشاره به بخشي از نامهي اين مستندساز متذكر شد: فيلم دبير اجرايي جشنواره در بخش خارج از مسابقه حضور دارد.
مدير مركز گسترش سينماي مستند و تجربي در بخش ديگري از اظهاراتش درپاسخ به اين نكته كه تعداد فيلمهايي كه دراين جشنواره مورد انتخاب قرار گرفتهاند، ميتوانست بيشتر باشد، عنوان كرد:لازم است براي نمايش فيلمهاي مستند حوزههاي ديگري چون تلويزيون نيز وارد عمل شوند و يك جشنواره به تنهايي نميتواند در فرصتي اندك به نمايش حجم بالايي مستند بپردازد.
آفريده در پايان خاطرنشان كرد: اگرچه مركز گسترش سينماي مستند و تجربي دركنار توليد فيلمهاي مستند به برگزاري جشنواره نيز ميپردازد اما با اين حال انتخاب فيلمهاي اين جشنواره برعهدهي هيات داوران بوده و بنده به شخصه هيچگونه دخالتي دراين امر نداشتهام و انتخابها بهطور كامل برعهدهي هيات انتخاب بوده است.
انتهاي پيام
نظرات