مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: مردم ما نه تنها کتاب، حتا روزنامه هم نميخوانند

مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور بانوان با تأکيد بر اينکه در کشور ما مشکل فرهنگي وجود دارد، گفت: جامعهي ما اصلا کتابخوان نيست و مردم ما به کتابخواني اشتياقي نشان نميدهند و نه تنها کتاب، حتا روزنامه هم نميخوانند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سميرا اصلانپور همچنين گفت: براي نوآوري و شکوفايي فرهنگ و هنر کشور به جاي اتکا به شيوههاي قديمي، بايد نقاط ضعف توليدات فرهنگي را بيابيم.
اين داستاننويس دربارهي شيوههاي نوآوري و شکوفايي در فرهنگ و هنر، افزود: بايد ببينيم يک نويسنده چه مشکلات و معضلاتي براي توليد دارد و چرا اثري که توليد ميکند، جذاب نيست و سپس مشکلات را از سر راه او برداريم.
او با اشاره به اينکه در عرصهي ادبيات، نويسنده يا توليدکنندهي اثر فرهنگي، خواننده يا خريدار اثر فرهنگي و نهايتا مسؤولان فرهنگي مشارکت جدي دارند، افزود: مادامي که هر کدام از اين حلقهها دچار مشکل شوند، توليد چرخهي فرهنگي دچار مشکل ميشود.
نويسندهي کتاب «تا ماه کامل شود» دربارهي مشکلات نويسندگان اظهار کرد: در کشور ما نويسندگي شغل محسوب نميشود و نويسنده از طريق نوشتن نميتواند ارتزاق کند و مجبور است شغلهاي ديگري داشته باشد؛ در نتيجه براي تحقيق، تلاش، تفحص و افزايش دانش و... فرصت بسيار محدودي دارد؛ بنابراين، اثري که توليد ميکند، جذابيت و تنوع ندارد و از دانش و فرهيختگي تهي است.
اصلانپور دربارهي عوامل مؤثر در اين مشکل، گفت: يک بخش به جامعه و مسؤولان فرهنگي برميگردد و بخشي به خود نويسندگان که اهل مطالعه نيستند. از طرف ديگر، جامعهي ما طالب نويسنده و داستاننويس به آن شکل نيست و در حاليکه يک نويسنده با 20، 30 سال سابقه و آثار متعدد را اصلا نميشناسند، براي يک هنرپيشهي دست چندم سر و دست ميشکنند.
به گزارش واحد خبر حوزهي هنري، مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور بانوان همچنين با تأکيد بر اينکه مسؤولان فرهنگي بايد يکسري تسهيلات و شأن و جايگاهي براي اهل قلم ايجاد کنند که نويسنده به شغل شريف خود افتخار کند، گفت: دولت بايد فرهنگ مردم را تغيير دهد و مردم را تربيت کند و تربيت هم از کودکي شروع ميشود.
او با ابراز تأسف از اينکه ما فرصتهاي بزرگ را در سنين کودکي و قبل از دبستان از دست ميدهيم، گفت: براي اينکه مطالعه جزو زندگي کودکان شود، بايد با شيوههاي جذاب به کودکان آموزش داده شود. در نتيجهي اين روش، حداقل اينکه بزرگسالان آينده، اهل خواندن و علاقهمند به مطالعه و خوانندهي حرفهيي ميشوند و از طريق تهيهي توليدات محصولات فرهنگي باعث رشد جامعه در زمينهي ادبيات و توليد فرهنگي خواهند شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات