/براي روز فيلمنامهنويس/ فريدون فرهودي: گسترش كمي توليدات هنري ضامن گسترش كيفي آنهاست
فريدون فرهودي معتقد است: لازم است توليدات سينما آنقدر گسترش پيدا كند تا فيلمنامهنويسها نيز در آن صاحب جايگاهي شايسته شوند.
اين فيلمنامهنويس در گفتوگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: توجه به ضوابط، مميزيها و شرايط توليد فيلمنامه و حقوق مادي و معنوي فيلمنامهنويسان در يافتن جايگاه مناسب اين حرفه تأثير بهسزايي دارد و از امور تعيينكننده محسوب ميشود.
نويسندهي فيلمنامهي «دختري با كفشهاي كتاني» افزود: لازم است وضعيت توليدات هنري كشور سروسامان گيرد و بنده درحال حاضر اين روند را بسيار مثبت ميدانم و معتقدم تلاشهاي كانون فيلمنامهنويسان و فرهاد توحيدي (رييس اين كانون) گامي مثبت در اين راستاست، البته ثمربخشي اين روند محتاج گذشت زمان است.
فرهودي همچنين به عدم تعامل سينما و ادبيات اشاره و اظهار كرد: اين عدم تعامل با گفتوگوي صرف حل نميشود و بايد براي هريك از اين دو حوزه حدود مشخصي وجود داشته باشد.
نويسندهي فيلمنامهي «ساحره» با اشاره به تيراژ پايين كتابها خاطرنشان كرد: بايد فوايد تعامل عرصه ادبيات و سينما به خوبي نمايان شود و لزوم اقتباس از ادبيات در سينما براي سينماگران و نويسندگان مشخص شود.
وي تصريح كرد: اگر كميت توليدات هنري افزايش يابد، خواه ناخواه كيفيت آنها نيز بالا خواهد رفت،اما با اين وجود احساس ميكم در ايران كميت مباحث فرهنگي كمتر مورد توجه قرار ميگيرد.
فرهودي در ادامه به كمبود سالنهاي عرضهي توليدات فرهنگي اشاره كرد و آن را از جمله مشكلات جامعه دانست كه مانع گسترش كمي توليدات فرهنگي ميشود.
وي افزود: در دهههاي گذشته و بهخصوص در دههي 70 شاهد تعطيلي تعداد نسبتا زيادي از سالنهاي سينما بوديم و حال آنكه لازم است با كمك شهرداري، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ساير نهادهاي دولتي سالنهاي سينما به طور متناسب با نياز جامعهي هنري و رشد جمعيت گسترش يابند، چراكه آنچه درحال حاضر در اين زمينه وجود دارد پاسخگوي انتظارات جامعهي فرهنگي نيست.
نويسندهي فيلمنامهي «تيك» با تأكيد بر نقش مسايل مادي عنوان كرد: شايد تعداد فيلمنامهنويساني كه در ايران تنها از طريق حرفهي خود ارتزاق ميكنند كمتر از ده نفر باشد، درحاليكه عدهي زياي استعداد اينكار را دارند و محدوديت بازار كار مانع از فعاليت آنها شده است.
وي در پايان تلاش مسوولان براي شناسايي ريشهها و لايههاي مختلف مشكلات امور فرهنگي و توليدات فرهنگي را امري مهم دانست و گفت: ضروري است برروي آنها تفكر و سرمايهگذاري درستي انجام شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات