با بهصدا درآمدن «زنگ عرفان» در ايران مراسم روز عطار نيشابوري در چند كشور برپا ميشود
![با بهصدا درآمدن «زنگ عرفان» در ايران
مراسم روز عطار نيشابوري در چند كشور برپا ميشود با بهصدا درآمدن «زنگ عرفان» در ايران
مراسم روز عطار نيشابوري در چند كشور برپا ميشود](https://media.isna.ir/oldcontent/3/pics/1385/12/Art/500.jpg)
همايش روز ملي عطار نيشابوري 25 فروردينماه با حضور انديشمندان و عطارشناسان در نيشابور و 18 كشور جهان برگزار ميشود.
به گزارش بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دبير اجرايي همايش و رييس ادارهي فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور با اعلام اين خبر، گفت: در اين روز، پيام محمدحسين صفار هرندي - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - و مهدي مصطفوي - رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي - همزمان به تمام رايزنيهاي فرهنگي ايران در سراسر جهان مخابره خواهد شد و در بيش از 18 كشور جهان، آيين و مراسم ويژهي بزرگداشت عطار نيشابوري، اين شاعر و عارف وارسته و شهير ايران و جهان، برگزار خواهد شد.
به گفتهي محمدمهدي مژدي، با برنامهريزي انجامشده، امسال با برپايي همايش به ابعاد محققانهي اين شاعر و عارف پرداخته ميشود.
او در ادامه افزود: برنامههاي اين روز با به صدا درآمدن «زنگ عرفان» در تمامي مدرسهها آغاز و سپس همايش روز عطار در محل فرهنگسراي سيمرغ در نوبت صبح با حضور انديشمندان و محققان علم و ادب و عرفان با حضور استاداني همچون محمد تقوي، محيالدين قنبري و ارائهي مقالهي شيرين بياني برگزار ميشود. همچنين چند نفر از شاعران مطرح كشور و نيشابور به شعرخواني ميپردازند و استادان غلامحسين سمندري و ابراهيم شريفزاده قطعاتي از آثار مفاخر موسيقي مقامي خراسان را مينوازند. آنگاه حاضران در محل مقبرهي اين شاعر و عارف نامي حضور مييابند و گلباران مقبرهي عطار نيشابوري همراه با اجراي مراسمي خاص انجام خواهد شد.
مژدي خاطرنشان كرد: در نوبت عصر نيز همايش عطارشناسي ويژهي دبيران ادبيات فارسي و برگزاري مراسم شب شعر و موسيقي توسط مجتمع دانشگاهي نيشابور برگزار ميشود.
او در پايان تصريح كرد: در حاشيهي برگزاري همايش، مسابقهي منطقالطيرخواني در سطح مدرسههاي متوسطهي نيشابور به اجرا درخواهند آمد.
شيخ فريدالدين محمد بن ابراهيم عطار نيشابوري - شاعر و عارف - حدود سال 540 هجري قمري در كدكن از توابع نيشابور متولد شد و حدود سال 618 در قتل علم نيشابور به وسيلهي مغولان از دنيا رفت. آثار او عبارتاند از: منطقالطير، مصيبتنامه، الهينامه، اسرارنامه، مختارنامه، مجموعهي رباعيات، ديوان قصايد، غزليات و تذكرة الاولياء.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات