خسرو احتشامي: جشنوارهي شعر فجر معيار قانونمندي براي داوري ندارد
خسرو احتشامي داوري جشنوارهي شعر فجر را خوب ارزيابي كرد، اما گفت: معيار و ارزشهاي قانونمندي براي داوري جشنواره نداريم.
داور دو دورهي جشنوارهي شعر فجر در گفتوگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: جشنوارهي شعر فجر يك اتفاق بود و در اين 30 سال، زير سايهي جشنوارههاي تئاتر، سينما و موسيقي گم شده بود. اما اينكه پس از اينهمه سال از آن ياد ميشود، اتفاقي فرخنده و نيكوست.
او با بيان اين مطلب كه در دورهي قبل عليرغم اينكه در دو يا سه بخش به عنوان كانديدا معرفي شده، اما جايزهاي به او تعلق نگرفته؛ زيرا خود داور بوده است، تأكيد كرد: چه به من و امثال من، جايزه تعلق بگيرد و چه نگيرد، معتقدم نفس شكلگيري و حركت اين جشنواره خوب است و اين حركت گامي مثبت در جهت ترويج فرهنگ اسلامي و گسترش فرهنگ انقلاب است و البته از سويي نيز سبب تشويق جوانان ميشود.
اين شاعر داوريهاي جشنوارهي شعر فجر را خوب ارزيابي كرد و افزود: البته همواره داوريها مقداري سليقهيي هستند؛ اما درصد اين سليقهها بسيار پايين است.
او همچنين تصريح كرد: در انتخابها مطلقا اعمال نفوذي صورت نگرفته؛ زيرا كسانيكه انتخاب ميشوند، به مراحلي رسيدهاند كه مردم از قبل آنها را انتخاب كردهاند؛ يعني تفكر و شعر شاعري بين مردم جريان پيدا كرده و آنگاه انتخاب شده است. از سويي، شناخته شدن يك شاعر معيار خوبي در انتخاب اوست. البته ممكن است شاعري چندان شناختهشده نباشد؛ اما انتخاب شود، كه اين نوع انتخابها بيشتر براي تشويقاند، كه ما آن را بيشتر بين جوانان ميبينيم و به زعم من، ايرادي ندارد شاعر جواني كه در مرتبهي والايي از ادب نيست، به خاطر كارهايي كه انجام داده، جايزه بگيرد؛ بنابراين داوران اعمال نفوذ را برنميتابند و خود نيز اعمال نفوذ نميكنند.
احتشامي در بيان نقطه ضعفهاي داوري نيز تصريح كرد: البته ما معيار و ارزشهاي قانونمند براي داوري نداريم و ممكن است داوران در سطح هنري، علمي، ارزش ادبي و همچنين دامنهي تاثيرگذاري با هم اختلاف سليقه داشته باشند.
او در ادامه با بيان اين مطلب كه شعر جوان نداريم، بلكه شاعر جوان داريم، گفت: معتقدم بايد جوانپروي كنيم و با تشويقهاي درست و بجا به جوانان اهميت دهيم. از سويي، از جوانگرايي افراطي و دامن زدن به يك فضاي غرور كاذب بپرهيزيم و درواقع براي جوانپروري ميبايست آنها را در مسير صحيح هدايت كرد و چنانچه ميدانيم، براي ارايهي يك كار هنري ماندگار دست كم به 40 سال پشتوانهي فعاليت جدي نياز است. بايد براي جوانپروري و تشويق آنها از فعاليتهايشان حمايت و آنها را تحسين كنيم تا مسير فرهنگ را ادامه دهند.
خسرو احتشامي در پايان تأكيد كرد: آيندهي جشنوارهي شعر فجر را مانند نامش روشن ميبينم و اميد كه اين حركت استمرار پيدا كند و همانطور كه پيش از اين به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اصفهان گفتم، ميخواهم همچنان از جشنواره حمايت كنند و دست از پشتيباني آن برندارند. تأكيد كردم هدف فرهنگسازي باشد؛ واقعا هدف جايزه نيست و اصلا هم نبايد اين باشد. از سويي، اين جشنواره را بستري براي حركت و فعاليت جوانها بدانيم و آنها نيز تلاش كنند كارهاي خوبي ارايه كنند، تا اين جشنواره فضاي فرهنگي عميق و ماندگاري باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات