عبدالجبار كاكايي: جشنوارهي شعر فجر به كارنامهي ادبي شاعران بپردازد برگزيدگان بخش جوان همهي ظرفيت شعر جوان نبودند
عبدالجبار كاكايي با بيان اينكه موضوعات در جشنوارهي شعر فجر در بخش جنبي دنبال شوند و بخش اصلي به كارنامهي ادبي شاعران اختصاص داشته باشد، گفت: درواقع صرفا به شعر توجه و سعي شود رويكرد مضمونپردازانه به شعر را در بخش جنبي دنبال كنند.
شاعر برگزيدهي دومين جشنوارهي شعر فجر در بخش اجتماعي در گفتوگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: دومين دورهي جشنواره در قدمهاي اول حركتش است و در گام نخست، از حيث توجه به طيفهاي مختلف و نگاههاي متفاوت و همچنين درگير كردن كل كشور با جشنواره گامي به جلو برداشته است.
او از اعتماد به بخشهايي كه كمتر در نظام مديريت فرهنگي فعاليت داشتهاند، به عنوان نكتهي مثبت جشنواره ياد كرد و متذكر شد: جشنوارهي شعر فجر در عين حال تا رسيدن به شرايط مطلوب و ايدهآل خيلي فاصله دارد و براي برگزاري جشنوارهاي به فراگيري جشنوارهي فيلم فجر به زمان بيشتري نياز است.
كاكايي ابراز اميدواري كرد، قدمهاي بعدي در جهت پر كردن خلاء توجه به جريانهاي متفاوت برداشته شوند و سعي كنند همهي جريانات موجود را ببينند.
او خاطرنشان كرد: آنچه در بخش جوان ارايه و معرفي شد، همهي ظرفيت شعر جوان كشور نيست و همانطور كه به دبير جشنواره هم گفتم، انگار بخشهايي از شعر جوان كشور در نطقهي كور رادار اين دوستان بودهاند. به جريانهاي متفاوتي چون جريان شعر دههي 70 و همچنين غزل مدرن و جريانهاي ديگر توجهي نشده است. بههرحال، اين جريانها در مقطعي توجه مخاطب را جلب كردند و مخاطبهايي دارند و نبايد به آنها بياعتنايي شود؛ متنها چون جهتگيري بر اساس محتوا بوده، همين سبب ايجاد تعارض شده و اين تعارض حتا در متن جوايز بوده؛ چنانچه ميبينيم موضوع اجتماعي را كه انتخاب كردهاند، موضوعات پايداري، انتفاضه و آييني را هم شامل ميشود و يكجورهايي سبب شده موضوعات در يكديگر ادغام شوند.
اين شاعر اظهار كرد: اكنون تا حدودي كار راحت است و در جشنواره بر اساس سوابق آدمها، تجربيات و ميزان اثرگذاريشان اسمهايي را انتخاب ميكنند؛ اما فكر ميكنم از اين به بعد كار دشوار ميشود.
او همچنين تصريح كرد: دشوار است كه جشنواره بتواند در حد و اندازهي ديگر جشنوارههاي هنري فجر ظاهر شود؛ اما امكانش محتمل است و به سعهي صدر برگزاركنندگان بستگي دارد.
همچنين ميزان اقبال و توجه به جريانهاي موجود ادبي كشور، اهميت فراواني در گسترش جشنواره دارد. ضمن اينكه نبايد تحت تأثير نام جشنواره كه فجر است، قرار بگيرند و تصور نكنند چون فجر است، حتما بايد متناسب با انقلاب و اين ماجراها باشد. بههرحال، انقلاب يك موضوع مورد احترام است؛ اما ادبيات جاي خودش را دارد و تمام فرهنگ و آيين ملت ما را از زمان گذشته تاكنون دربر ميگيرد. درواقع ضرورت دارد به خود شعر توجه شود.
كاكايي در پايان دربارهي ميزان فراگير بودن جشنواره تأكيد كرد: چون در جريان داوريها نبودم و نميدانم چه اسمهايي آمده و چه نامهايي از دل آنها بيرون آمدهاند، نميتوانم به صراحت چيزي بگويم؛ اما با توجه به بخشهايي كه حذف شدهاند، اين چيزي كه دربارهي آن داوري شد، چيزي كمتر از 50درصد از سرمايهي ادبي كشور ما بوده است و اين هم تا حدودي برميگردد به اينكه جشنواره تجربهي دومش است و شايد در جشنوارههاي سوم و ديگر جشنوارهها رفتهرفته بهتر شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات