شامگاه گذشته گالري اختصاصي عكس تهران - راه ابريشم - يكي از شلوغترين شبهاي زمستانياش را سپري كرد. عموم عكاسان كشور، از ژانرهاي مختلف و با تفكرهايي متفاوت، جمع شده بودند تا شاهد اداي احترام اين هنرمند عكاس باسابقه و حرفهيي 63 ساله به 165 سال تاريخ عکاسي ايران باشند و حافظهي عكسهاي هنرمندي را ببينند كه گويا يك ملت در آنها زندگي ميكند.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بهمن جلالي حاصل 35 سال تلاش حرفهيي خود را درپي برپايي نمايشگاه جامعي از عكسهايش در اسپانيا و انتشار مجموعهي كاملي آثارش ازسوي اسپانياييها عرضه كرد.
اين، نمايشگاهي از دورههاي مختلف كاري اوست كه تاكيد ميكند، 165 سالگي عكاسي در ايران برايش غرورآفرين است.
او بيستوهفت قطعه عكس از سالهاي دور و نزديك - سالهاي 1348 تا 1386 - مجسمههاي شهري كرمانشاه، ماهيگيرهاي بوشهر و عکسخانهي چهرهنگار، مستندنگاريهايي از شيراز، اصفهان، تهران، كرمانشاه، سيستان و بلوچستان، شوشتر، بندر ترکمن و... را با منطق چيدماني خود براي ديوارهاي محدود گالري راه ابريشم برگزيده است.
علاقهي جلالي براي آنكه كار خود را به سبك عكاسي آماتور نزديك كرده و از سبكها و قواعد عكاسي حرفهيي دوري كند، بهرغم نمايش محدود عكسهايش در اين نمايشگاه هويداست.
عكسهايي از انسانهاي صلح، جنگ، كار، انقلاب، آرامش، حتا آنهاي كه براي عكس گرفتن ژست گرفتهاند، ماهيگيرها و...، سايهروشنهايي است كه بهمن جلالي از واقعيتها ميسازد؛ با اين حال، دوربين بهمن جلالي مهربان است.
بسياري از عكسهاي وي به تعبيري، "عمق حافظهي تصويري" بهشمار ميروند كه او از آنچه ديده و ثبت كرده، ساخته است.
جلالي در آثارش وجود دارد و مخاطب شاهد محوريت هنرمند در خلق تصويري جهاني است.
اداي احترام جلالي تا پايان بهمنماه جاري از ساعت 11 تا 19 در گالري يادشده واقع در خيابان شهيد لواساني - فرمانيه -، جنب فروشگاه شهروند، شمارهي 112 ادامه خواهد داشت.
به گزارش ايسنا، اسپانياييها كتابي با عنوان "مجموعه آثار بهمن جلالي" در كشورشان منتشر كردند كه روايت كاملي از حدود چهار دهه عكاسي از انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي و مستندنگاريهايي از سراسر كشور ايران است.
اين درحالي است كه تاكنون مجموعهي كاملي از آثار جلالي كه يكي از عكاسان باسابقه، حرفهيي و پركار ايران بهشمار ميرود، گردآوري و يكجا در ايران ارايه نشده است.
بهمن جلالي فارغالتحصيل رشتهي علوم سياسي و اقتصاد است و عكاسي را بهشكل تجربي آموخته است.
وي مدت كوتاهي پس از پايان جنگ ايران و عراق با آژانس خبري سيپا همكاري كرد، ولي خيلي زود بهخاطر آنچه خود او علاقه به عكاسي مستند مينامد اين همكاري را قطع كرد.
او نخستين نمايشگاه عكسش را 36 سال پيش در تالار قندريز برپا كرد. حدود دو سال پيش هم 125 اسلايد و عكسهايش را از اشغال خرمشهر و هشت سال دفاع مقدس در برلين بهنمايش گذاشت و فيلمي 12 دقيقهيي را نيز در فستيوال فيلم و عكس مستند عرضه كرد.
تدريس و تحقيق در دانشگاههاي تهران، هنر و دانشگاه آزاد اسلامي و مركز تحقيقات و مطالعات ارشاد از سال 1359 تاكنون، برگزاري بيش از 50 نمايشگاه عكس در ايران، فرانسه، آلمان، مجارستان، چك، فنلاند و...، تاسيس عكسخانهي ايران و سردبيري فصلنامه "عكسنامه" ازجمله فعاليتهاي حرفهيي وي بهشمار ميروند.
"روزهاي خون، روزهاي آتش"، با همكاري كريم امامي، "خرمشهر"، با همكاري كريم و گلي امامي و "گنج پيدا" عكسهايي از دوران قاجار ازجمله مجموعههاي منتشر شدهي اوست.
انتهاي پيام
نظرات