مدير عامل صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي: فروش بناها از نظر حفاظت شايد بهتر از نگهداري آنها توسط دولت باشد قلعه شوش كاربري اقامتي ـ پذيرايي خواهد داشت
مدير عامل صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي حل مشكل واگذاري بناها را به سرمايهگذاران، مهمترين چالش پيش روي اين صندوق دانست.
علياصغر پرهيزگار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه بسياري از سرمايهگذاران گردشگري در بناهاي تاريخي بهدنبال خريد و ثبت سند مالكيت اين بناها هستند، اظهار داشت: از نظر قانوني، قانونگذار واگذاري بناهاي تاريخي و غير نفايس را ممكن دانسته و راهكار قانوني نيز براي آن ارايه داده است؛ اما ما هنوز نتوانستهايم، در سيستمهاي اداري خود مشكلات و موانع اين حوزه را برطرف كنيم.
وي بيان كرد: دربارهي آثار ثبتشده در فهرست آثار ملي بهدليل اينكه دخل و تصرف نكردن در بنا بهشكل صريح آورده شده است، شايد فروش بناهاي تاريخي از نظر نگهداري و حفاظت بسيار بهتر از نگهداري آنها توسط دولت باشد.
او استقبال سرمايهگذاران گردشگري را در تغيير كاربري بناهاي تاريخي با رشدي قابل توجه نسبت به گذشت همراه دانست و افزود: تاكنون بيش از 40 تفاهمنامهي همكاري دربارهي بناهاي تاريخي و تغيير كاربري آنها با بخش خصوصي داخلي به امضا رسيدهاند؛ ولي هنوز بخش عمدهاي از آنها به بستن قرارداد نهايي منجر نشده است.
به گفتهي پرهيزگار، همهي سرمايهگذاران علاقهمند به سرمايهگذاري در بناهاي تاريخي، در مرحلهي نخست تفاهمنامهاي سه ماهه را با صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي براي تهيهي طرح توجيهي و فني امضا ميكنند و پس از تاييد طرح توجيهي ازسوي كارشناسان فني اين صندوق، تفاهمنامه به قرارداد همكاري تبديل ميشود.
مدير عامل صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي دربارهي حضور سرمايهگذاران خارجي در پروژههاي پيشنهادي اين صندوق نيز توضيح داد: تاكنون هيچيك از مذاكرههاي صورتگرفته با سرمايهگذاران خارجي به بستن تفاهمنامه يا قرارداد همكاري منجر نشده است و تمام تفاهمنامههاي امضاشده با سرمايهگذاران خصوصي داخلي بسته شدهاند.
وي دربارهي تبديل 40 كاروانسراي تاريخي به مجتمع خدمات بين راهي نيز اظهار كرد: نامهنگاريها براي صدور موافقتنامهي اصولي 40 كاروانسرا براي تبديل به مجتمعهاي بين راهي با سازمان حمل و نقل جادهيي و پايانهها صورت گرفتهاند كه منتظر پاسخ نهايي هستيم.
او با بيان اينكه كاروانسراهاي انتخابشده در مسيرهاي اصلي ترانزيتي و ترددي كشور قرار دارند، گفت: برخي از كاروانسراها مانند كاروانسراي «ده نمك» در گرمسار از نظر مرمتي بيش از 90 درصد سالم هستند؛ اما برخي ديگر به مرمت و استحكامبخشي نياز دارند.
مدير عامل صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي از بستن تفاهمنامهي تبديل قلعهي شوش در استان خوزستان با كاربري اقامتي ـ پذيرايي خبر داد و افزود: اين تفاهمنامه با يك سرمايهگذار توانمند داخلي با حفظ مقررات و رعايت اصول حفظ و نگهداري بنا بهزودي امضا خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات