معاون رييس جمهور: دستهاي پنهاني خارج از مرزهاي ايران از قاچاق اشيا حمايتهاي سنگين ميكنند قطار از فاصلهي يكهزار تا 1200 متري نقش رستم عبور ميكند
شانس گالري بركت در دادگاه نهايي براي دريافت حكم حراج اشياي تاريخي جيرفت از دادگاه لندن بسيار اندك است.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، اسفنديار رحيممشايي ـ معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ دربارهي بازگشت اشياي تاريخي جيرفت به ايران، با بيان اين مطلب افزود: گالري بركت فقط يكماه فرصت دارد تا اعتراض خود را به دادگاه عالي لندن ارايه كند.
وي با تاكيد بر اينكه اگر گالري بركت بخواهد به اين حكم در دادگاه عالي لندن اعتراض كند، بايد 400 تا 500 هزار پوند هزينه كند، اظهار داشت: حكم دادگاه لندن نسبت به برگشت اشياي تاريخي جيرفت به ايران حكم دادگاه استيناف بوده و شانس گالري بركت در دادگاه نهايي بسيار اندك است.
رحيممشايي با بيان اينكه در ابتدا دادگاه انگليس با استناد به اين موضوع كه در قوانين ايران به صراحت اعلام نشده كه دولت مالك اشياي تاريخي است، حكم را به نفع گالري بركت صادر كرده بود، بيان كرد: پس از اين حكم، ايران با وجود پرداخت هزينههاي بسيار زياد تصميم گرفت، به دادگاه استيناف شكايت كند، ضمن آنكه وكيل ايران نيز تغيير داده شد و با همكاري كارشناسان حقوقي ايران و انگلستان، دادگاه انگلستان در مرحله استيناف حكم را به نفع ايران صادر كرد.
به گفتهي معاون رييس جمهور، دستهاي پنهاني در خارج از مرزهاي ايران از قاچاق اشياي تاريخي حمايتهاي سنگيني ميكنند و در صورتي كه در مرحلهي استيناف حكم به نفع ايران صادر نميشد، بسياري از سوداگران و قاچاقچيان آثار تاريخي دوباره كار قاچاق و حراج اشياي تاريخي ايران را در خارج از مرزهاي كشور، بويژه انگلستان شروع ميكردند.
وي ادامه داد: با حكم دادگاه انگلستان خريد و فروش اشياي تاريخي ايران بازار و رونق خود را در انگلستان از دست داد. ازسوي ديگر، قاچاقچيان آثار تاريخي به اين موضوع آگاهي دارند كه در صورت حراج يا خريد و فروش آثار تاريخي ايراني، قطعا دولت ايران اقدامات قضايي لازم را در راستاي بازپسگيري اين آثار انجام ميدهد.
او با اشاره به ايجاد رويهي جديد در دستگاه قضايي انگلستان دربارهي پروندههاي مشابه قاچاق آثار تاريخي، اظهار كرد: استدلال دادگاه انگلستان دربارهي پروندهي حراج اشياي تاريخي ايران اين بود كه در قوانين ايران به صراحت اعلام نشده كه دولت، مالك اشياي تاريخي است. به همين دليل، سازمان ميراث فرهنگي در دور جديد، لايحهاي به دولت پيشنهاد داد تا متن آن بهصورت تفسير تلقي شود. اين پيشنهاد ازسوي دولت به مجلس ارايه شد و مجلس نيز تصويب كرد كه «اشياي تاريخي همواره در مالكيت دولت ايران بوده و خواهد بود».
طرح ملي توسعه و صيانت از حريم پاسارگاد موضوع ديگري بود كه رييس سازمان ميراث فرهنگي به آن اشاره كرد و گفت: با توجه به ثبت جهاني پاسارگاد و بازديد سالانهي گردشگران داخلي و خارجي از اين منطقهي جهاني، حفاظت و صيانت از حريم آن، يكي از ضروريات است.
وي همچنين توضيح داد: هيات دولت در سفرهاي استاني خود رديف بودجهي خاصي را براي حفاظت و صيانت از مجموعهي پارسه و پاسارگاد در سال 1387 درنظر گرفته است. اقدامات فيزيكي، جابهجايي روستاي مادر سليمان كه در 500 متري مقبرهي كوروش قرار دارد، ساماندهي ورود به مجموعهي پاسارگاد و راهاندازي موزهي پاسارگاد از جمله برنامههاي طرح حفاظت و صيانت از حريم پاسارگاد در سال آيندهاند. همچنين همواره تخت جمشيد بدون يك برنامه حفاظتي روشن مورد بازديد گردشگران قرار ميگرفت، اما قرار است، از سال آينده برنامهي حفاظتي آشكار براي اين مجموعه جهاني تدوين شود.
معاون رييس جمهور دربارهي جابهجايي روستاي مادر سليمان، گفت: در فاصلهي كمتر از 500 متري مقبرهي كوروش سولههاي صنعتي وجود دارند كه حريم منظري منطقه را برهم زدهاند. همچنين در اين محدوده، روستايي است كه ساختوسازهاي اهالي روستا چهرهي منطقه را مخدوش كردهاند. به همين دليل، سازمان درصدد جابهجايي روستاست. طرح جابهجايي روستا مانند طرحهاي ملي توس و هگمتانه از جمله طرحهاي مهم سازمان ميراث فرهنگي در سال جاري خواهد بود.
هماهنگي ميان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، فرمانداري و استانداري موضوع ديگري بود كه معاون رييس جمهور به آن اشاره كرد و افزود: قرار است، سازمان با هماهنگي استانداري فارس هزينههاي جابهجايي روستا را بهجز خريد زمينهاي روستا تامين كند. همچنين با توجه به هماهنگيهاي صورتگرفته قرار است، فرمانداري مرودشت نيز زمينهاي معوضي را به اهالي روستا بدهد.
رحيممشايي در پاسخ به اين پرسش كه آيا طرح خريد زمينهاي كشاورزي روستاييان در دستور كار سازمان ميراث فرهنگي است، اظهار داشت: با توجه به اينكه زمينهاي كشاورزي و فعاليت كشاورزان در اين منطقه بهعنوان يك جاذبهي طبيعي و سنتي براي گردشگران است، طرح خريد زمينهاي كشاورزي در دستور كار سازمان نيست.
به گفتهي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، هيات دولت براي ساماندهي مجموعهي سعديه و حافظيه در سال 1387 رديف بودجه مشخصي را براي اين دو مجموعهي تاريخي و فرهنگي اختصاص داده است.
وي همچنين دربارهي وضعيت عبور قطار از كنار نقش رستم، بيان كرد: در ابتدا قرار بود، قطار از فاصلهي 350 متري نقش رستم قطار عبور كند؛ اما با توجه به وظيفهي سازمان نسبت به نگهداري و صيانت از آثار تاريخي، سازمان ميراث فرهنگي با هماهنگي وزارت راه، مطالعات تخصصي و كارشناسي خود را شروع كرد.
او اضافه كرد: بعد از مطالعات كارشناسان، سازمان اعلام كرد كه قطار بايد از فاصلهي يكهزار متري نقش رستم عبور كند و خوشبختانه با توجه به هماهنگي ميان سازمان و وزارت راه قرار است، قطار دست كم از فاصله يكهزار تا 1200 متري نقش رستم عبور كند. ضمن آنكه عبور قطار از كنار اين اثر تاريخي سبب ميشود كه اين منطقه بيشتر به گردشگران معرفي شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات