• دوشنبه / ۱۹ آذر ۱۳۸۶ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8609-10841
  • خبرنگار : 71133

تقدير سينماي ايران از سينماي ايران برگزيدگان و نامزدهاي جايزه‌ي سينمايي "آسيا پاسفيك" تقدير شدند

تقدير سينماي ايران از سينماي ايران 
برگزيدگان و نامزدهاي جايزه‌ي سينمايي "آسيا پاسفيك" تقدير شدند

برگزيدگان و نامزدهاي اولين دوره جايزه سينمايي "آسياپاسفيك" در ايران تقدير شدند.

اميدواريم مجبور نباشيم خودمان براي خودمان جشن بگيريم

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه روز گذشته – 18 آذرماه – در خانه سينما برگزار شد، رضا ميركريمي مديرعامل خانه سينما در سخناني با ابراز خرسندي از موفقيت سينماي ايران در اين جشنواره كه يك ماه گذشته در استراليا برگزار شد، اذعان داشت: در شرايطي به سر مي‌بريم كه اين موفقيت‌ها خيلي مهجور واقع مي‌شوند اما اميدوارم از اين به بعد مجبور نباشيم خودمان براي خودمان جشن بگيريم.

وي ادامه داد: اين جشن براي تقدير از زحماتي است كه كشيده شده و خانه سينما آن‌قدر بضاعت ندارد تا هديه‌اي در شأن اين عزيزان اهدا كند. بنابراين همان جوايز را در اين مراسم مجدداً به اين هنرمندان اهدا مي‌كنيم.

گزارش عضو هيات انتخاب از جايزه‌آسياپاسفيك

در ادامه محمد اطبايي عضو ايراني هيات انتخاب‌ جايزه آسياپاسفيك هم با ارايه‌ي گزارشي از حضور ايران در اولين دوره اين جايزه اظهار داشت: 72 كشور مجموع كشورهاي آسياپاسفيك هستند و نيمي از محصولات سينماي كل دنيا در اين منطقه توليد مي‌شوند كه ايران با 8 كانديداتوري بالاتر از كشورهاي ديگر قرار گرفت و كشور چين با 5 كانديد در رتبه دوم بود.

وي افزود: در دور نهايي هم 3 جايزه به سينماي ايران رسيد كه باز هم از همه بالاتر قرار گرفت و اين موضوع بازتاب خيلي زيادي در جهان داشت.

هفته‌ي يك جايزه بين‌المللي براي ايران

حميد فرخ‌نژاد كه اجراي اين برنامه را برعهده داشت قبل از دعوت از برگزيدگان و نامزدهاي جايزه‌ي آسياپاسفيك با ارائه آماري از جوايز سينماي ايران گفت: سينماي ايران از ابتدا تاكنون هزار و 537 جايزه بين‌المللي دريافت كرده است كه هزار و 367 جايزه مربوط به بعد از انقلاب بوده است كه به‌طور متوسط هفته‌اي يك جايزه گرفته است.

تقدير از نامزدهاي آسياپاسفيك

در بخش اول از نامزدهاي جايزه آسياپاسفيك؛ كيومرث پوراحمد و حبيب احمدزاده براي فيلم‌نامه "اتوبوس شب"، "باران كوثري" براي "خون‌بازي"، مهرداد صديقيان براي "اتوبوس شب"، وحيد موسائيان كارگردان "سرزمين گمشده" نامزد بهترين فيلم مستند بلند ، حسن آقاكريمي تهيه‌كننده "قفل‌ساز" نامزد بهترين فيلم كودك و مهدي همايون‌فر تهيه‌كننده "اتوبوس شب" به ترتيب توسط شادمهر راستين، رضا كيانيان، جهانگير كوثري، ابراهيم مختاري، منيژه حكمت و عليرضا رئيسيان تقدير شدند.

پوراحمد جاي حبيب احمدزاده را كه در سفر حج به سر مي‌برد بسيار خالي كرد و گفت: او چند شب گذشته از مقابل خانه خدا با من تماس گرفت و حسابي مرا مُنقلب كرد.

باران كوثري هم گفت: از اين‌كه اين جايزه‌ را در خانه سينما و از آقاي رضا كيانيان دريافت مي‌كنم، بسيار خوشحال هستم.

رضا كيانيان هم اظهار داشت: وقتي بازيگران در خارج از ايران جايزه مي‌گيرند، بسيار خوشحال مي‌شوم چون آن نوع سينمايي كه در ايران مي‌بينم، خارجي‌ها هم مي‌بينند و با آن ارتباط برقرار مي‌كنند.

جهانگير كوثري هم كه جايزه‌ي مهرداد صديقيان را اهدا مي‌كرد با بيان اين‌كه از همان ابتدا از فيلم "عصر جمعه" موفقيت او را پيش‌بيني مي‌كرده است، ادامه داد: امروز سينماي ايران، يك سينماي پرافتخار است كه به آن مباهات مي‌كنيم.

ابراهيم مختاري نيز از موفقيت سينماي مستند در آسيا پاسفيك اظهار خرسندي كرد.

منيژه حكمت كارگردان سينما نيز موفقيت‌هاي سينماي ايران را موفقيت مردم ايران دانست و اظهار اميدواري كرد: تمام مسوولين به اهالي سينما احترام بگذارند، هرچند اين احترام هر روز كم‌تر مي‌شود.

عليرضا رييسيان هم كه براي اهداي جايزه‌ي تهيه‌كننده "اتوبوس شب" به روي صحنه آمده بود به مقايسه سينما با حوزه‌هاي ديگر پرداخت و اظهار داشت: دشمنان ما در عرصه ديپلماسي، سياست و اقتصاد، خارجي هستند. اما در عرصه سينما دشمنان داخلي هستند. ما آن‌قدر جايزه مي‌بريم تا آن‌ها هم با سينما آشتي كنند.

 تقدير از برگزيدگان آسياپاسفيك

در بخش دوم تقديرها سه برنده جوايز جايزه آسيا پاسفيك به روي سن حاضر شدند.

هومن بهمنش برنده جايزه فيلم‌برداري بعد از دريافت هديه‌اش از مهتاب كرامتي از اساتيدش در دانشكده همچون مسعود فروتن،‌محمدرضا شرف‌الدين،‌ محمود كلاري، فرهاد صبا و علي لقماني سپاسگذاري كرد و گفت: اين جايزه به همه فيلم‌برداران سينماي ايران كه اين جاده خاكي را آسفالت كردند تا من به راحتي در آن رانندگي كنم، متعلق مي‌دانم.

رخشان بني‌اعتماد برنده جايزه كارگرداني براي "خون‌بازي" نيز اين حركت خانه سينما را در شأن سينماي ايران دانست و گفت: خوشحالم جايزه‌ِ آسياپاسفيك را در اين مكان مي‌بينم. "خون‌بازي" حاصل كار مشترك به معناي واقعي بين بنده و محسن عبدالوهاب بود و اين جايزه به كل سينماي ايران تعلق دارد.

او كه جايزه‌اش را از كيانوش عياري دريافت مي‌كرد با اشاره به دستياري‌اش در فيلم "تنوره ديو" اظهار داشت: يكي از باارزش‌ترين تجربه‌هاي فيلم‌ساز شدنم را دركنار عياري داشتم . زماني‌كه سينما حُرمت و قداست خيلي زيادتري براي ما داشت و اميدواريم آن روزها تكرار شود.

كيانوش عياري هم گفت: فيلم‌سازان اين شانس را دارند كه وقتي به خارج از كشور مي‌روند، آن‌قدر احترام گذاشته مي‌شود كه آن كمبودي كه اين‌جا است برايشان پُر مي‌شود.

كيومرث پوراحمد هم براي "اتوبوس شب" جايزه بزرگ هيأت داوران آسياپاسفيك را دريافت كرده بود، اين جايزه را مجددا از "منوچهر محمدي" دريافت كرد و اظهار داشت: وقتي در مراسمي كه در استراليا برگزار شد، برگزيدگان معرفي مي‌شدند تقريباً از گرفتن جايزه نااميد شده بودم. اما به يك‌باره من را صدا كردند و خيلي خوشحال شدم و الان نيز از گرفتن دوباره اين جايزه خوشحال هستم.

به گزارش ايسنا، علي معلم سخنگوي هيأت‌مديره خانه سينما در پايان اين مراسم در سخنان كوتاهي با بيان اين‌كه اين براي اولين‌بار است كه چنين مراسمي برگزار مي‌شود گفت: خانه سينما در دور جديد فعاليتش سعي كرده همه اقشار سينما را به هم نزديك كند. بنابراين اميدواريم اين مسير پايدار باشد و ادامه پيدا كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha