رييس كميسيون بهداشت مجلس پيشنهاد كرد: ايجاد «ستاد ويژه فنآوري زيستي» زيرنظر رييس جمهور تخصيص رديف اعتباري ويژه براي اجرايي كردن ستاد در بودجه 87
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس، ايجاد ستاد ويژه فنآوري زيستي را زيرنظر رييس جمهور با اختيارات ويژه از طرف دولت به منظور حمايت و رفع موانع مراكز تحقيقاتي و توليدي فعال در حوزه زيستفنآوري كشور پيشنهاد كرد.
به گزارش خبرنگار فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر اميدوار رضايي كه در مراسم اختتاميه نخستين همايش بينالمللي ژنوميكس و بيوتكنولوژي سلامت، پنجمين همايش ملي بيوتكنولوژي سلامت و چهارمين همايش ژنتيك معلوليت سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: براي علمي شدن چنين تصميمي پيشنهاد دوم نيز اين است كه اين ستاد ويژه داراي يك رديف مستقل در بودجه سالانه باشد تا بتواند با اين اعتبارات و اختياراتي كه از دولت مي گيرد اهداف چشم انداز و قانون برنامه چهارم و همچنين سند زيستفنآوري كشور را به مرحله عمل برساند.
وي با بيان اينكه سلامتي حقي است همگاني و حاكميت و دولت ها موظفند سلامتي جامعه را تامين كنند وبا شناسايي هر مانعي كه در مسير اين امر مهم وجود دارد بسترهاي آن را فراهم كنند تا اين موانع برطرف شود افزود: سلامتي يك وظيفه اصلي است كه دولتها بايد براي رسيدن به آن همت كنند و از همه توانها چه در بخش دولتي و چه خصوصي براي رسيدن به اين هدف استفاده كنند كه خوشبختانه در قانون اساسي ما و در قانون برامه چهارم چشم انداز با اولويت كامل نوشته شده و به ثبت رسيده است.
وي گفت: اميدوارم همكاريهاي بين بخشي را كه در برگزاري اين همايش به چشم ميخورد در صحنه عمل نيز شاهد باشيم و بتوان در ميان اين فعاليتهاي بسيار ارزنده كه در بسياري از بحثهاي دولتي و غير دولتي به چشم ميخورد اين هماهنگي و همكاري و تعامل بين بخشي نمود بيشتري پيدا كند تا بتوانيم از ثمرات آن بهتر استفاده كنيم.
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس افزود: نياز است تا مقررات دست و پاگير رفع و از فعاليتهاي تحقيقاتي كه به طور خود جوش در سراسر كشور شكل ميگيرد، از طرف دولت و مجلس حمايت شود و براي فعاليت بهترشان تسهيلات بهتري قايل شوند.
وي گفت: ضرورت دارد اين كار هم در دولت و هم در مجلس بيشتر مورد بررسي قرار گيرد و ما اين آمادگي را داريم كه در خدمت آنها باشيم تا هر نكتهاي كه از نظر قانوني اشكال ميبينند ارايه دهند و ما چه از طريق دولت به صورت لايحه يا به صورت پيشنهاد و با طرح در مجلس درخدمت آنها باشيم. جلسات متعددي نيز در اين زمينه در اين كميسيون بهداشت و درمان تشكيل شده است.
دكتر اميدوار رضايي افزود: متاسفانه شوراي عالي زيست فنآوري ظاهرا در تعليق به سر ميبرد و اميدواريم كه هرچه زودتر جايگاه آن روشن شود و پيشنهاد ميكنم كه ستاد ويژه براي بهره برداري و علوم جديد اختيارات ويژهاي از طرف دولت بگيرد و با اختيارات ويژه بتواند در اين ستاد كار خود را ادامه دهد و همه افرادي كه در عرصه هاي مختلف مردمي، خصوصي و دولتي در اين زمينه فعاليت ميكنند بتوانند مورد هدايت،حمايت و پشتيباني اين ستاد قرار گيرند.
وي در پايان گفت: طبيعتا براي اجرايي شدن و عملياتي شدن اين ستاد نياز به يك رديف اعتباري و ويژه هم در لايحه بودجه سال 87 است كه از پيشنهادات كميسيون ما است و اميدوارم دولت در لايحهاي كه تقديم مجلس ميكند رديف خاصي براي اين ستاد ويژه قرار دهد كه بتواند محققاني را به صورت خود جوش، دلسوزانه و با اعتقاد به منافع ملي و سلامت مردم، كاري جديد و پرارزش را به نام تحقيقات بيوتكنولوژي در سراسر كشور ادامه ميدهند مورد حمايت قرار دهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات