وزير علوم با اشاره به احراز رتبه اول توليد مقالات علمي در بين كشورهاي منطقه از سوي ايران و قرار گرفتن دو دانشگاه ايراني در بين 500 تا 550 دانشگاه برتر جهان در سومين سال برنامه چهارم توسعه پيشبيني كرد كه اهداف ترسيم شده سند چشمانداز بيست ساله حتي زودتر از زمان پيشبيني شده محقق شود.
به گزارش خبرنگار فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمد مهدي زاهدي، وزير علوم تحقيقات و فنآوري كه شب گذشته در مراسم اختتاميه نخستين همايش بينالمللي ژنوميكس و بيوتكنولوژي سلامت، پنجمين همايش ملي بيوتكنولوژي سلامت و چهارمين همايش ژنتيك معلوليت، سخن ميگفت، با اشاره به اينكه در سال سوم از برنامه چهارم در راستاي چشمانداز بيست ساله كه در آن بر كسب جايگاه اول در صحنه علم و فنآوري آسياي جنوب غربي و كشورهاي اسلامي تاكيد شده، شاهد موفقيتهاي بسيار خوبي بوده و توانستهايم رشد بسيار خوبي نسبت به سال 2006 داشته باشيم اظهار كرد: رشد توليد علم جمهوري اسلامي ايران در عرصه مستندات علمي بسيار خوب بوده و از اين بابت يقينا در منطقه حائز رتبه اول هستيم.
وزير علوم درادامه با اشاره به آخرين رتبهبندي Times higher education كه براساس آن دانشگاههاي صنعتي شريف و تهران در از نظر رديف در جايگاه 528 و 529 و از لحاظ رتبه در جايگاهي حدود 440 و 450 قرار گرفتهاند، اظهار داشت: تاكنون جايگاه ايران در اين رتبهبندي از 1500 بالاتر نبود و اولين بار است كه دانشگاههاي ما چنين رتبههايي را كسب ميكنند.
وي گفت: اين امر حاكي از تلاشهاي دولت است و البته جايگاه ما بسيار بالاتر است و علت اين كه نتوانستهايم در رتبههاي بالاتر قرار بگيريم به دليل اين است كه نتوانستهايم بسيار از مستندات علمي در اين زمينه را تهيه كنيم و مطمئنا اگر اين كار را انجام دهيم جايگاه ما خيلي رفيعتر از آن خواهد بود.
دكتر زاهدي با بيان اين كه براي رسيدن به اهداف چشم انداز سرمايهگذارياي جدي در آموزش عالي و تحصيلات تكميلي كشور در حال انجام است به رشد 50 درصدي در استخدام اعضاي هيات علمي در دوره كارشناسي ارشد و دكتري در دو سال گذشته و همين ميزان رشد طي دو سال گذشته اشاره و تصريح كرد: در كل برنامه توسعه چهارم و پنجم سهم وزارت علوم 2500 عضو هيات علمي بوده است كه خوشبختانه با رويكرد مثبت رييس جمهور توانستيم 3000 رديف جديد بگيريم و اميدواريم اين جهش در جذب اعضاء هيات علمي به نيل هر چه سريعتر به اهداف برنامه پيش بيني شده در چشمانداز منجر شود.
دكتر زاهدي با بيان اينكه در بحث تكنولوژي زيست فنآوري در حال نزديك شدن به اهداف چشم انداز هستيم خاطر نشان كرد: شايد ترسيم چشم انداز و رسيدن به اهداف آن در روزهاي اول غيرقابل تصور بود اما با اين آمار و ارقام كاملا مشهود است كه ما نه تنها به آن دست خواهيم يافت بلكه من يقين دارم كه در پايان 20 سال به اهدافي بيشتر از اهداف پيش بيني شده در سند چشمانداز بيست ساله خواهيم رسيد.
وزير علوم با اشاره به وضعيت زيست فنآوري كشور و نيروهاي متخصص در اين زمينه افزود: دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري ما تا سه سال آينده وارد بازار كار ميشوند و اين در حالي است كه در حال حاضر 1716 متخصص كارشناسي ارشد و دكتري در وزارتخانههاي مختلف در كشور حضور دارند. ايجاد رشتههاي جديدي نيز در سطح كارشناسي ارشد و دكتري نيز در دست پيگيري است كه خود يقينا تحولزاست.
به گزارش ايسنا، دكتر زاهدي با اشاره به تعريف يك چشم انداز 10 ساله زيست فنآوري در وزارت علوم در سالهاي گذشته اذعان كرد: بر اساس اين برنامه ريزي تا پايان سال 85، 186 طرح اجرا شده و 530 طرح در حال اجراست كه در برنامهريزي وزارت علوم و شوراي عتف سابق كه به كميسيون فنآوري شوراي عالي جديد مبدل شده است بر روي تحقيقات تقاضا محور به شدت تاكيد شده است که در اين راستا تا پايان برنامه چهارم توسعه شاهد 30، 40 درصد رشد و تا پايان برنامه پنجم نيز شاهد 30، 40 درصد رشد در زمينه طرحهاي پژوهشي اجرا شده و در حال اجرا خواهيم بود.
وزير علوم با اشاره به اينكه وزارت علوم در حال ايجاد زيرساختهايي است تا به كمك آنها به توسعه علمي مورد نظر دست يابيم، اظهار كرد: هدف ترسيم شده اين است كه جمهوري اسلامي ايران نه تنها در بحث زيست فنآوري بلكه در تمام شاخههاي فنآوريهاي نو بتواند به جايگاه اول منطقه برسد و اميدواريم بتوانيم طي مدت ده سال و حتي زودتر - در پايان برنامه پنجم - به هدفي كه در چشمانداز طراحي شده دست يابيم .
وي در پايان با اشاره به رشد سه برابري تعداد مقالات ارائه شده در همايش بيوتكنولوژي نسبت به سالهاي قبل گفت: اين امر نشان ميدهد كه دانشمندان داخلي و خارجي به اين همايش توجه داشته و كشور ما رشد بسيار خوبي در حوزه زيست فنآوري داشته است.
انتهاي پيام
نظرات