• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403120503157
  • منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

نانوحباب وارد محصولات آرایشی و بهداشتی می‌شود

نانوحباب وارد محصولات آرایشی و بهداشتی می‌شود

به تازگی دستاوردهای جالب توجهی پیرامون تولید و استفاده از نانوحباب در بخش محصولات آرایشی و بهداشتی به دست آمده است.

به گزارش ایسنا، در سال‌های اخیر، صنعت زیبایی و مراقبت از پوست شاهد تغییرات قابل توجهی در جهت آنچه که به عنوان «زیبایی پاک» شناخته می‌شود، بوده است. این روند تأکید بر استفاده از مواد طبیعی و غیر سمی دارد که هم برای مصرف‌کنندگان و هم برای محیط زیست ایمن هستند. این رویکرد نشان‌دهنده حرکت مداوم به سمت استفاده از برچسب‌های تمیز و مواد طبیعی است که محققان در حال کشف ترکیبات فعال جدید از عصاره‌های گیاهی، منابع دریایی و زیست‌فناوری هستند. این تلاش‌ها منجر به پیشرفت‌هایی در زمینه‌های ضد پیری، روشن‌کنندگی پوست و فرمولاسیون‌های محافظتی شده است.

در روندی که ابتدا در اروپا شروع شد، مصرف‌کنندگان به دنبال محصولات زیبایی پاک و پایدارتر هستند که کیفیت را فدا نکند. حدود یک سوم از محصولات زیبایی اکنون در آمریکا با برچسب «پاک» شناخته می‌شوند و بازار زیبایی پاک پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۸ به ۱۵ میلیارد دلار برسد.

یکی از فناوری‌های نویدبخش در حال ظهور که بر پایه آب است، فناوری نانوحباب‌ است. این حباب‌ها که به نام حباب‌های بسیار ریز یا اولترافاین (UFBs) نیز شناخته می‌شوند، از اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی و با استفاده از ابزارهای میکروسکوپی پیشرفته کشف شدند. در ابتدا این مشاهده با تردید همراه بود، زیرا طبق درک سنتی، چنین حباب‌های کوچکی باید به سرعت حل می‌شدند. اما تحقیقات و پیشرفت‌ها، تجزیه و تحلیل به تدریج وجود آنها را تأیید کرد.

حباب‌های اولترافاین ساختاری ایجاد می‌کنند که گازها و مولکول‌ها را در خود به دام می‌اندازد. این حباب‌ها به دلیل مساحت سطحی وسیع، بار منفی و فشار داخلی بالا قادرند مواد مغذی و گازها را به سلول‌ها به طور مؤثرتری منتقل کنند.

میدان تحقیقاتی حباب‌های اولترافاین به سرعت در حال گسترش است. تعداد مقالات منتشر شده در زمینه UFBs از چند صد مقاله در سال ۲۰۰۵ به بیش از ۳۵۰۰ مقاله در سال رسیده است. این فناوری در حال تحول است و کاربردهای اولیه آن بهبود کیفیت آب و استفاده در کشاورزی، درمان آب و کاهش مصرف آفت‌کش‌ها بوده است.

در تلاش برای بهبود عملکرد محصولات از طریق تحویل سریع‌تر و مؤثرتر مواد فعال، محققان آزمایشگاه Hydrosome مستقر در شیکاگو موفق به توسعه یکی از کوچک‌ترین حباب‌های اولترافاین شناسایی شده شده‌اند.

حباب‌های اولترافاین منحصر به فرد Hydrosome که «هایدروسوم» نام دارند، دارای مساحت سطحی به طور قابل توجهی بالاتری نسبت به حباب‌های موجود در آب معمولی هستند. به عنوان مثال، یک تریلیون حباب اولترافاین می‌توانند در یک حباب معمولی جای بگیرند که آنها را به حمل‌کنندگان بهتری برای انتقال به سلول‌ها تبدیل می‌کند. فرایند اختصاصی آنها حباب‌هایی تولید می‌کند که برای حداقل دو سال در محلول‌ها پایدار هستند، در حالی که فناوری‌های دیگر معمولاً فقط ۶ ماه دوام دارند.

یکی از کاربردهای امیدبخش که آزمایشگاه Hydrosome در حال تجاری‌سازی آن است، استفاده از نانوحباب در مراقبت از پوست است. مطالعه‌ای که توسط این گروه انجام شد، نشان داد که تحویل نیکوتینامید به داخل پوست به‌طور قابل توجهی نسبت به ماده کنترل (آب دیونیزه) بهبود یافته است.

این مطالعه نشان می‌دهد که فناوری Hydrosome می‌تواند «به طور چشمگیری اثربخشی و عملکرد» مواد آرایشی را بهبود بخشیده و مزایای حداکثری همچون «کاهش چین و چروک، افزایش سفتی، بهبود الاستیسیته و آبرسانی عمیق‌تر» را فراهم کند.

فناوری UFB با اکثر فرمولاسیون‌های موجود در محصولات آرایشی سازگار است و تحت شرایط شدید از جمله دماهای پایین تا ۰ درجه سانتی‌گراد و دماهای بالا تا ۱۲۱ درجه سانتی‌گراد در هنگام فرآیند استریل‌سازی تحت فشار، پایدار می‌ماند. این فناوری همچنین قادر به تحمل نیروی برشی بالای حین فرآیندهای مخلوط کردن است.

به نقل از ستاد نانو، یکی از جنبه‌های جالب این فناوری انتخاب گاز است. در حال حاضر، از هوای محیطی (عمدتاً نیتروژن و اکسیژن) در UFBs استفاده می‌شود، اما امکان استفاده از گازهایی برای مزایای زیبایی‌شناسی مانند اکسیژن، نیتروژن، دی‌اکسیدکربن، هیدروژن و آرگون در حال بررسی است.

این فناوری همچنین برای راحتی مصرف‌کنندگان طراحی شده است و تاکنون هیچ واکنش منفی از سوی مصرف‌کنندگان گزارش نشده است. این فناوری گواهی GRAS (غذایی برای مصرف انسان) را از سازمان‌های تحقیقاتی بالینی دریافت کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha