/ايسنا، هشت سال حضور/ محمدمهدي فرقاني: ايسنا يكنواختي و تكرار را در عرصهي خبرگزاريها شكست ايسنا عرصهاي براي تعامل و برخورد آرا و انديشهها بهوجود آورد
ايسنا با تولدش تحولي را در حوزهي رسانهي كشور بهويژه در شرايطي كه فاقد چندصدايي بوديم به وجود آورد؛ اين صداي جديد كه اكنون به يك رسانه نيز تبديل شده، با حضور در ميان صداهاي موجود توانست تا حدودي تكرارهاي موجود در عرصهي خبرگزاريها را بشكند.
دكتر محمدمهدي فرقاني - استاد ارتباطات - در آستانهي 16 آذر و پايان هشتمين سال از تاسيس ايسنا در گفتوگو با خبرنگار رسانهي خبرگزاري دانشجويان ايران، با تاكيد بر اينكه ايسنا با تولد خود توانست تا حدودي يكنواختي و تكرار را در عرصهي خبرگزاريها بشكند، با بيان اين مطلب اظهار كرد: ايسنا به عنوان يك صداي جديد، خيلي زود به گوش مخاطبان و رسانهها رسيد و توانست خودش را در جامعهي رسانهيي كشور تثبيت كند و با وجود عمر كوتاهش، صداي رسايي بود كه ميان تمام خبرگزاريها شنيده شد.
او ادامه داد: اين موفقيتهاي ذكر شده براي ايسنا، مديون دو عامل مهم است كه يك عامل مهم آن، مديريت خوشفكر و تحولگرا و عامل دوم آن نيز خصلت دانشجويي اوست.
وي تصريح كرد: از آنجا كه پرهيز از تكرار و استفاده از محتواي متنوع از عوامل موفقيت هر رسانهاي است و از سوي ديگر دانشجو نيز از تكرار، كليشه و يكنواختي پرهيز كرده و در نتيجه محتواي توليداتش از تنوع و جسارت نسبي برخوردار است. ايسنا بهدليل داشتن چنين بدنهي دانشجويي اين ويژگي را داراست.
اين استاد ارتباطات اظهار نظرهاي موجود در جامعهي دانشگاهي را دربارهي ايسنا مثبت دانست و تصريح كرد: يكي از حوزههايي كه ايسنا بيشترين توجه را به آن داشت و همان به غيرتكراري شدن محتواي توليدشده توسط اين خبرگزاري منجر شد، رو آوردن به گفتوگوهاي متنوع و متعدد از همان ابتداي حضورش بود.
وي اضافه كرد: اغلب رسانهها از لحاظ خبري، بهدليل پوشش رويدادهاي يكسان از چهرهاي كم و بيش مشابه برخوردارند و كار در حوزههايي مانند مصاحبه، گزارش و مقاله است كه ميتواند بهدليل استفاده از خلاقيت ويژگي متفاوتتري به رسانه بدهد كه ايسنا بهدليل استفاده از مقولهي مصاحبه (كه يكي از روشهاي تولد خبر، نظر و عقيده است) از همان ابتداي تاسيس معرفي و شناساندن شخصيتهاي مختلف به جامعه، آگاهيهاي جديد توليد كرده، قدرت انتخاب و تصميمگيري را در جامعه بالا برده و عرصهاي را براي تعامل و برخورد آرا و انديشهها به وجود آورد.
او خاطرنشان كرد: هر مصاحبه حداقل يك نظر است و هر نظر ميتواند نظرات موافق و مخالف خود را توليد كرده و در نتيجه توليد فكر و عقيده را گسترش دهد؛ ضمن اين كه بهوسيلهي آن تعامل انديشهها كه عامل بر همافزايي، ريشه و ارتقاست، گسترش مييابد.
فرقاني با بيان اينكه اگر ايسنا توانست در مدت كوتاهي خودش را بين رسانههاي ديگر نشان دهد به اين دليل بود كه خلاءهاي موجود را پر كرد و به نيازهايي پاسخ داد كه شايد قبل از آن به درستي پاسخ نميگرفتند، يادآور شد: اين خبرگزاري با كنجكاوي خود، سعي ميكند از طريق گفتوگو با چهرههاي مختلف، پيگيري رويدادها، انجام مصاحبههاي اختصاصي و توليد نظر و انديشه به نيازهاي مخاطب خود پاسخ بگويد.
وي جسارت ورود به برخي حوزهها را از ديگر ويژگيهاي مثبت ايسنا دانست و ادامه داد: ايسنا با ساختار شكنيخود، خطهاي كاذبي كه قبلتر در برخي موارد وجود داشت و همچنين محافظهكاري كه در رسانههاي موجود حاكم بود را از بين برد و اين روحيهي محافظهكارانه را به برخورد از نزديك با واقعيتها و باز كردن ابعاد مختلف رويدادها تبديل و در نتيجه به شفاف و روشن شدن بسياري از رويدادها كمك كرد.
او با تاكيد بر اينكه تا جايي كه اطلاعات و مشاهدات من اجازه ميدهد، ايسنا جزو كماشتباهترين خبرگزاريهاي كشور بوده است، افزود: ارائهي توضيح، تفسير و تكذيب كه به دليل اشتباه خود رسانه صورت ميگيرد و همچنين عواقب و پيامدهاي قضايي، حقوقي، فرهنگي، اجتماعي يا حتي سياسي اشتباهات و اشكالات ميتواند جزو معيارهاي ارزيابي كماشتباهترين رسانهها قرار گيرد كه در هر دو اينها، ايسنا جزو خبرگزاريهاي كماشتباه بوده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات