نگاهي به زندگي دوريس لسينگ برندهي نوبل
"دوريس لسينگ" - نويسندهي انگليسي متولد ايران - كه امروز موفق به دريافت نوبل ادبيات 2007 شد، روز بيستودوم اكتبر 1919 در كرمانشاه و از پدر و مادري انگليسي متولد شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مادر لسينگ يك پرستار و پدرش نيز كه در جنگ جهاني اول معلول شده بود، كارمند بانك سلطنتي ايران بود. او در دوران خردسالي به همراه خانوادهاش به اين اميد كه بتوانند در مستعمرهي بريتانيا در جنوب "رودسيا" (زيمبابوهي فعلي) از طريق زراعت بلال به ثروت برسند، در سال 1925 ايران را ترك كردند؛ اما هرگز نتوانستند موفق شوند.
لسينگ در مدرسهي دخترانهي رومن كاتوليك به تدريس مشغول شد؛ هرچند خانوادهاش كاتوليك نبودند. اما در سن 15سالگي مدرسهاش را ترك كرد. لسينگ دوران كودكياش را همراه با خاطرات تلخ و شيرين توصيف كرده است. نوشتههاي او دربارهي زندگي در آفريقاي تحت استعمار انگليس با نوعي حس دوگانه آميخته بودند؛ «زندگي بيثمر مستعمرهنشينهاي انگليسي» و «توطئهي ساكنان بومي آنجا».
او دوبار ازدواج كرد؛ اما هر دو بار از همسرش جدا شد و حاصل اين دو ازدواج، سه فرزند است.
اولين رمان لسينگ بهنام «چمن آواز ميخواند» در سال 1949 در لندن منتشر شد. پس از آن به اروپا رفت و در آنجا ماندگار شد. در سال 2001 جايزهي «آسترياس» اسپانيا را بهدست آورد. او همچنين موفق شد جايزهي يادمان «تيت بلك» را براي رمان «زير پوست من» بهدست آورد. علاوه بر آن، دوريس لسينگ جايزهي ادبي «ديويد كوهن» انگليس را نيز در كارنامهي افتخارات خود دارد.
به نوشتهي ويكيپديا، آثار داستاني او را عمدتاً به سه دوره تقسيم ميكنند؛ نخست «جنبهي كمونيستي» كه از سال 1944 تا 1956 را شامل ميشوند، كه او آزادانه دربارهي موضوعات اجتماعي مينوشت. دوم «جنبهي روانشناسي» است كه از سال 1956 تا 1969 بود و سوم «جنبهي صوفيانه» بود، كه در آثار داستاني علمي او از جمله مجموعهي "Canopus in Agros" به چشم ميخورد.
رمان «دفترچهي طلايي» او را يك كلاسيك فمينيستي ميدانند، كه البته خود لسينگ چنين عقيدهاي ندارد.
از آثار دوريس لسينگ به «چمن آواز ميخواند»، «پنج»، مجموعهي «كودكان خشونت»، «يك زندگي موفق»، «موجي از يك توفان»، «شهري با چهار دروازه»، كتاب شرح حال «بازگشت به خانه»، «عادت به دوست داشتن»، «در جستوجوي انگليس»، «دفترچهي طلايي»، «يك مرد و دو زن»، «زندانهايي كه براي زندگي انتخاب ميكنيم»، «دوباره عشق» و «مارا و دان» ميتوان اشاره كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات